Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πίτσα με τορτίγιες & καραμέλα για μικρά και...μεγάλα παιδιά!!

29 Μαΐου 2014
Πίτσα με τορτίγιες & καραμέλα για μικρά και...μεγάλα παιδιά!!

ΥΛΙΚΑ
2 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους (διαμέτρου 25 εκ.)
250 γρ. καραμέλες γάλακτος (1 πακέτο)
90ml γάλα πλήρες αγελαδινό
100 γρ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας
100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο
στους 180 °C, στον αέρα.

Φτιάξτε τη βάση. Με ένα αιχµηρό µαχαίρι κόψτε κάθε τορτίγια σε 6-8 ίσα τρίγωνα κοµµάτια. Τοποθετήστε τα κοµµάτια σε µια λαµαρίνα φούρνου και ψήστε τα στη µεσαία σχάρα για 4΄-5΄, µέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί προς καστανό χρώµα. Αποσύρετε από το φούρνο. Μεταφέρετε τα κοµµάτια από τορτίγιες σε µια µεγάλη πιατέλα.

Φτιάξτε την επικάλυψη. Τρίψτε τα καρύδια στο µούλτι µέχρι να θρυµµατιστούν αλλά όχι να γίνουν σκόνη. Ρίξτε τις καραµέλες γάλακτος και το γάλα σε µια µικρή κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς µε µια σπάτουλα σιλικόνης, µέχρι να ρευστοποιηθούν οι καραµέλες. Αφού πάρει βράση το µείγµα, αφήστε το σε χαµηλή φωτιά για 2΄-3΄ και αποσύρετε. Ανακατέψτε καλά µέχρι να έχετε ένα οµοιογενές πηχτό µείγµα και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και να πήξει. Λιώστε σε ένα µπολ στο φούρνο µικροκυµάτων σε χαµηλή ισχύ τα δάκρυα σοκολάτας.

Μοντάρετε την πίτσα. Με τη βοήθεια µιας σπάτουλας αλείψτε κάθε κοµµάτι τορτίγιας µε µια παχιά στρώση από την καραµέλα και αφήστε τη να σταθεί για 10΄-15΄. Περιχύστε από πάνω µε τη λιωµένη σοκολάτα. Πασπαλίστε µε τα καρύδια και σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share