Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δοκιμάσατε τα καλαθάκια με κρέμα;; - Το νόστιμο γλυκάκι!

28 Μαΐου 2014
Δοκιμάσατε τα καλαθάκια με κρέμα;; - Το νόστιμο γλυκάκι!

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ

1 φύλλο σφολιάτας
10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα
20 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για επάλειψη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 φέτες λεμονιού
2 ξύλα κανέλας
100ml νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρ. καλαμποκάλευρο
400ml γάλα πλήρες αγελαδινό
6 κρόκους αυγών μεγάλου μεγέθους (150 γρ.)
3-4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
60 γρ. ζάχαρη άχνη
5 γρ. κανέλα σε σκόνη

ΔΙΑΔΙΑΚΣΙΑ
Φτιάξτε το σιρόπι.
Σε µια µεσαία κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη, τις φέτες λεµονιού, τα ξύλα κανέλας και το νερό και βράστε σε δυνατή φωτιά για 5΄. Αποσύρετε από τη φωτιά και σουρώστε το σιρόπι σε ένα µπολ.

Φτιάξτε την κρέµα. Βάλτε τα δύο είδη αλευριού σε ένα µπολ και αραιώστε τα µε 100ml γάλα, ανακατεύοντας µε έναν αυγοδάρτη. Ρίξτε το υπόλοιπο γάλα και το εκχύλισµα βανίλιας σε µια µικρή κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε το ζεστό γάλα στο µπολ µε το αλεύρι. Ανακατέψτε µε τον αυγοδάρτη να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Επαναφέρετε όλο το µείγµα στη κατσαρόλα και αφήστε να έρθει σε σηµείο βρασµού, ανακατεύοντας τακτικά µε τον αυγοδάρτη, µέχρι να δέσει και να πήξει η κρέµα. Προσθέστε και το σιρόπι και ανακατέψτε. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε την κρέµα να κρυώσει για 10΄. Χτυπήστε τους κρόκους σε ένα βαθύ πιάτο µε ένα πιρούνι και προσθέστε τους στην κρέµα. Ενσωµατώστε τους ανακατεύοντας µε τον αυγοδάρτη.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα. Με ένα πινέλο αλείψτε µε λίγο βούτυρο µια φόρµα για µάφιν µε 12 υποδοχές.

Φτιάξτε τα καλαθάκια. Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε µια ελαφρώς αλευρωµένη επιφάνεια εργασίας. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ διαµέτρου 5-6 εκ. κόψτε 8 δίσκους από το φύλλο και απλώστε τους στις υποδοχές της φόρµας για µάφιν που ετοιµάσατε, σηκώνοντας ελαφρά το φύλλο και στα τοιχώµατα µε τα χέρια σας. Με ένα κουτάλι γεµίστε τα καλαθάκια ισόποσα µε την κρέµα.

Ψήστε τα καλαθάκια στη µεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 °C στον αέρα για περίπου 20΄-25΄, µέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε τα καλαθάκια να κρυώσουν ελαφρώς. Ξεφορµάρετε µε τη βοήθεια µιας σπάτουλας και µεταφέρετέ τα σε µια πιατέλα. Πασπαλίστε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share