Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τι λέτε για μπουκιές με καρύδα & raspberries; - Η λαχταριστή λιχουδιά!

26 Μαΐου 2014
Τι λέτε για μπουκιές με καρύδα & raspberries; - Η λαχταριστή λιχουδιά!

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (120 γρ.)
3 γρ. αλάτι
2,5ml εκχύλισμα αμυγδάλου
85 γρ. raspberries φρέσκα ή κατεψυγμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµάνετε το φούρνο
στους 155 °C, στον αέρα. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος σε µια λαµαρίνα φούρνου.

Φτιάξτε τα τρουφάκια. Ρίξτε το ινδοκάρυδο µαζί µε τη ζάχαρη στο µούλτι και χτυπήστε τα να ενωθούν. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών, το αλάτι και το εκχύλισµα αµυγδάλου και χτυπήστε ξανά για 1΄ να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Προσθέστε τα raspberries φρέσκα ή κατεψυγµένα (ό,τι επιλέξετε να χρησιµοποιήσετε) και χτυπήστε ξανά µέχρι να έχετε ένα οµογενοποιηµένο κοκκινωπό µείγµα. Αν χρησιµοποιήστε φρέσκα raspberries φροντίστε να τα στεγνώστε καλά αφού τα πλύνετε, για να µη βγάλουν υγρά.

Ψήστε τα τρουφάκια. Πάρτε από το µείγµα που φτιάξατε µια µικρή ποσότητα µε ένα κουτάλι της σούπας και πλάστε µε τα χέρια σας ένα µπαλάκι διαµέτρου περίπου 2,5 εκ. Ακουµπήστε το στη λαµαρίνα που ετοιµάσατε και επαναλάβετε τη διαδικασία µέχρι να εξαντλήσετε τη ζύµη. Βάλτε τη λαµαρίνα
στο φούρνο και ψήστε τα τρουφάκια για 25΄-30΄ µέχρι να αποκτήσουν ένα σκουρωπό χρώµα. Σβήστε το φούρνο και αφήστε τα εντός του να κρυώσουν για 10΄. Κατόπιν µεταφέρετέ τα σε ένα µπολ και σερβίρετε

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share