Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βάρη: ΛΟΥΚΕΤΟ σε παιδότοπο! (PHOTOS)

26 Μαΐου 2015
Βάρη: ΛΟΥΚΕΤΟ σε παιδότοπο! (PHOTOS)

Επί δύο ολόκληρα χρόνια, και στη σκιά του τραγικού περιστατικού που συνέβη το 2014 στο Ελληνικό με τον θάνατο ενός παιδιού σε παιδότοπο που λειτουργούσε χωρίς άδεια, ένας άλλος παιδότοπος, στην περιοχή της Βάρης, λειτουργούσε με… νόμιμη άδεια ακριβώς δίπλα σε πρατήριο βενζίνης!

Ένας πρόχειρος φράχτης χωρίζει το σημείο που έπαιζαν τα παιδιά από τις αντλίες του βενζινάδικου που προϋπήρχε





Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου να διερευνήσει το θέμα, ενώ ταυτόχρονα, ζήτησε από τις υπηρεσίες του Δήμου να κάνουν αυτοψία στον χώρο.

Η νομική υπηρεσία του Δήμου εισηγήθηκε στον Δήμαρχο ότι συντρέχουν οι απαγορεύσεις που προβλέπει ο Νόμος και πρότεινε την ανάκληση της εν λόγω άδειας από την επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου. Ο συνήγορος της επιχείρησης υπέβαλλε ένσταση κατά της απόφασης, δηλαδή υπέρ της μη ανάκλησης της άδειας, τα επιχειρήματά του όμως δεν ικανοποίησαν τη νομική επιτροπή του Δήμου.




Στις 11 Μαΐου 2015, με ομόφωνη απόφαση της, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου αποφάσισε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του παιδότοπου. Σε εκτέλεση αυτής της απόφασης, ο παιδότοπος σφραγίστηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του παράνομου παιδότοπου, μετά την καταγγελία του zougla.gr



Η αμετάκλητη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής



Η επιχειρηματίας που διαχειρίζεται τον παιδότοπο έχει καταθέσει προσφυγή και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης σφράγισης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, μαζί με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής, το οποίο απορρίφθηκε και πλέον ο παιδότοπος παραμένει κλειστός.

Το ιστορικό

Ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την αρχική έκδοση της άδειας λειτουργίας του παιδότοπου, καθώς οι τότε αρμόδιοι δεν έλαβαν υπόψη τους τα προφανή, δηλαδή την άμεση γειτνίαση ενός χώρου που παίζουν παιδιά με πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο αρκετά χρόνια πριν τη δημιουργία του παιδότοπου.

Ο δήμος έδωσε κανονικά άδεια για τον παιδότοπο το 2013, παρότι η άμεση γειτνίασή του με το βενζινάδικου γίνεται αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού...







Τα αρχικά τοπογραφικά σχέδια στα οποία βασίστηκαν οι αρχές για να εκδώσουν την άδεια λειτουργίας. Από τα σχέδια απουσιάζει... το βενζινάδικο! Και όμως, η αίτηση έγινε δεκτή...







Οι προβλέψεις του Νόμου σχετικά με τη λειτουργία των παιδότοπων...



zougla.gr

 

Fun Parks

Ροή ειδήσεων

Share