Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

Σκάνδαλο στην Eurovision: Ακυρώνεται η συμμετοχή του 16χρονου εκπροσώπου της Ελλάδας;

Τι συνέβη;

2 Φεβρουαρίου 2023 19:11
Σκάνδαλο στην Eurovision: Ακυρώνεται η συμμετοχή του 16χρονου εκπροσώπου της Ελλάδας;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί σε λίγους μήνες και οι χώρες έχουν ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση για τους εκπροσώπους τους.

Η Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, κατέληξε στον τραγουδιστή που θα βγει στη σκηνή και θα τραγουδήσει για την χώρα και πρόκειται για τον 16χρονο Βίκτωρα Βερνίκο. Ο νεαρός καλλιτέχνης είναι ανιψιός της φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου. Ο Βίκτωρας Βερνίκος ή Victor Vernicos, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, που θα διεξαχθεί συγκεκριμένα τον Μάιο στο Λίβερπουλ.

Ήδη το κοινό έχει εξαγριωθεί με αυτή την απόφαση, διότι πολλοί θεωρούν πως είναι πολύ μικρός ενώ άλλοι τονίζουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι και θα ήθελαν ο εκπρόσωπος να επιλέγεται εξολοκλήρου από το κοινό (μίλησαν μέχρι και για παιδική εργασία στο Twitter), ωστόσο ο μεγάλος σάλος ξέσπασε την Πέμπτη 2/2, μέσα από την εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, όταν ο δικηγόρος της δεύτερης υποψήφιας για την θέση παρενέβη.

"Σάλος" στην ΕΡΤ με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision
Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν τρεις επιλογές. Αυτές ήταν: το τραγούδι «Liar» με τη Μελίσσα Μαντζούκη, ο Βίκτωρ Βερνίκος με το τραγούδι «What they say» και το «Shout out» από το ντουέτο Αντωνία Καούρη και Μαρία Μαραγκού.

«Διέρρευσε το ρεφρέν του κομματιού, που θα το αλλάζαμε, και όχι τα κουπλέ, τα οποία μας άρεσαν και θα τα κρατούσαμε. Αυτό σε συνδυασμό με το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί, αποφασίσαμε να το αποσύρουμε και να ξαναδοκιμάσουμε κάποια άλλη στιγμή με ένα άλλο κομμάτι» δήλωσε η Μαρία Μαραγκού, με την Αντωνία Καούρη να σημειώνει από την πλευρά της πως η συγκεκριμένη διαρροή τις αδίκησε.

«Προσπαθήσαμε πολλές φορές να αλλάξουμε το ρεφρέν με τη Μαρία αλλά δεν τα καταφέραμε. Τα κριτήριά μας ήταν μόνο καλλιτεχνικά», είχε δηλώσει η τρίτη διαγωνιζόμενη, Αντωνία Καούρη.

Η Μελίσσα Μαντζούκη, λοιπόν, ενημερώθηκε πως οι ψήφοι του κοινού ήταν πολύ περισσότεροι από εκείνες του νεαρού και δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δηλαδή, εκείνη είχε 693 ψήφους από τον κόσμο, ενώ εκείνος 509. Επομένως το αποτέλεσμα κρίθηκε από την επιτροπή της ΕΡΤ. Με την σειρά τους, λοιπόν, εκείνοι έδωσαν 440 και 740 ψήφους αντίστοιχα, "κατατροπώνοντας" την νεαρή κοπέλα.

Έτσι, μπήκαν υποψίες στην ίδια πως η επιτροπή μπορεί να γνώριζε τα αποτελέσματα του κοινού και γι' αυτό "μαγείρεψαν" τις ψήφους τους ώστε να χάσει την θέση της νικήτριας. Αυτό θα προσπαθήσει να διαλευκάνει ο δικηγόρος της και μέχρι τότε όλα βρίσκονται στον αέρα.

«Τα αποτελέσματα ήρθαν στα χέρια μας, διότι υπήρχε το δικαίωμα των συμμετεχόντων να τα ζητήσουν. Το συγκεκριμένο τραγούδι είχε μία απήχηση και γι’ αυτό είχαμε κάποιες ενστάσεις για την χαοτική διαφορά που είχε στην ψηφοφορία της επιτροπής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Ζωτιάδης.

«Είμαστε σε αναμονή. Έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι αύριο στην ΕΡΤ να μας απαντήσει για την αναλυτική διαδικασία. Για παράδειγμα, η επιτροπή ψήφισε αφού ήξερε τα αποτελέσματα του κοινού; Περιμένουμε την απάντηση, θα κινηθούμε νομικά. Δε μπορεί να βγαίνει από τον Δεκέμβριο ο κύριος Ζούλας και να λέει ότι είναι δημοκρατικό».

TAGS
 

Ροή ειδήσεων

Share