Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eurovision 2023: Τα τρία τραγούδια στην τελική φάση για την ελληνική συμμετοχή

Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες τους έχουν κληθεί στην ΕΡΤ

19 Ιανουαρίου 2023 13:53
Eurovision 2023: Τα τρία τραγούδια στην τελική φάση για την ελληνική συμμετοχή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρία είναι τα τραγούδια που περνούν στην τελική φάση της διαδικασίας επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε από την ψηφοφορία της 70μελούς Επιτροπής Κοινού και την αντίστοιχη αξιολόγηση από την Επιτροπή της ΕΡΤ των πέντε δημοφιλέστερων τραγουδιών που επέλεξαν οι πολίτες. Με την ευκαιρία, δείτε τις ριζικές αλλαγές που θα γίνουν στην διοργάνωση.

Τα τρία τραγούδια που προκρίνονται στην τελική φάση είναι τα «What they say»–Bίκτωρ Βερνίκος, «Liar»–Μελίσσα Μαντζούκη και «Shout out»–Μαρία Μαραγκού/Αντωνία Καούρη.

Από χθες, τόσο οι εν λόγω καλλιτέχνες όσο και οι ομάδες τους έχουν κληθεί στην ΕΡΤ, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους (concept) για την εν γένει παρουσία τους στον διαγωνισμό, οι οποίες θα ληφθούν, όπως την τελευταία διετία, υπόψη της Επιτροπής της ΕΡΤ πριν αυτή προχωρήσει στην τελική βαθμολογία της.

Η εφταμελής Επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

View this post on Instagram

A post shared by Antonia Kaouri (@kaouraki)

Όπως υπενθυμίζει η ΕΡΤ, για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 50,6% από τις επιλογές της Επιτροπής Κοινού και 49,4% από την Επιτροπή της ΕΡΤ.

Eurovision: Πέθανε η φιναλίστ του ελληνικού τελικού

Η Κέι Κόνορς, μια από τις τραγουδίστριες που κατόρθωσαν να φτάσουν στους φιναλίστ του ελληνικού τελικού για τη Eurovision το 2001, έφυγε από τη ζωή.

Μάθε τον καινούργιο τρόπο ψηφοφορίας της φετινής eurovision

Η τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπώντας θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα. H αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Αναμένεται η έρευνα και η απόφαση από την νεκροψία.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο τραγουδιστής και συνθέτης, Δημήτρης Λασκαρίδης μέσω των social media.

«Μόλις πληροφορήθηκα το άσχημο νέο. Διαγωνιζόμασταν μαζί το 2001 για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision. Μια αξιαγάπητη γυναίκα, άνθρωπος, φανταστική τραγουδίστρια. Πολύ λυπήθηκα. Έφυγες νωρίς. Καλό ταξίδι στο φώς Kay Konnors», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η ερμηνεύτρια Κέι Κόνορς

Η τραγουδίστρια είχε διεκδικήσει την ελληνική εκπροσώπηση στο διαγωνισμό τραγουδιού με το τραγούδι «Μια φορά».

Μπορεί τελικά, να μην τα κατάφερε, αλλά είχε εντυπωσιάσει το κοινό με την ιδιαίτερη φωνή της.

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share