Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Eurovision 2023: Ανακοινώθηκε η πόλη που θα τη διοργανώσει!

Ξέραμε πως θα είναι η Αγγλία, αλλά όχι την πόλη

7 Οκτωβρίου 2022 22:24
Eurovision 2023: Ανακοινώθηκε η πόλη που θα τη διοργανώσει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Αγγλία και όχι στην Ουκρανία θα πραγματοποιηθεί η Eurovision 2023 όπως έχει γίνει ήδη γνωστό.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν η πόλη. Εν τέλει, σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που μεταδόθηκε στο BBC, το Λίβερπουλ θα είναι εκείνο που θα φιλοξενήσει τον 67ο μουσικό Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό μετά τη νίκη της Ουκρανίας.

Το συγκρότημα Kalush Orchestra εκπροσώπησε την Ουκρανία και νίκησε στη Eurovision το 2022, στο Τορίνο, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU), η οποία και είναι υπεύθυνη του θεσμού, αποφάσισε ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια στη χώρα, λόγω του πολέμου.

Eurovision 2023

Το συγκρότημα ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ. Αν και δεν είχαμε ακόμη τη χαρά να το επισκεφτούμε, η μουσική κληρονομιά της πόλης είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Το να παίξουμε στο ίδιο μέρος που ξεκίνησαν οι Beatles θα είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! «Αν και είμαστε λυπημένοι που ο διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να γίνει στην πατρίδα μας, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι του Λίβερπουλ θα είναι θερμοί οικοδεσπότες και οι διοργανωτές θα μπορούν να προσθέσουν μια πραγματική ουκρανική… γεύση στη Eurovision 2023 σε αυτήν την πόλη».

Μετά την ανακοίνωση, ο Steve Rotheram, Δήμαρχος της Περιφέρειας της πόλης του Λίβερπουλ, δήλωσε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα σόου για το οποίο θα ήταν περήφανη η Ουκρανία και συνεργαζόμαστε στενά με την Οδησσό, αδελφή πόλη του Λίβερπουλ, για να διασφαλίσουμε ότι αυτή είναι δική τους εκδήλωση, όσο και δική μας. Τώρα αρχίζει η σκληρή δουλειά».

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share