Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ουκρανία: Μετά το θρίαμβό του στη Eurovision, το συγκρότημα Kalush Orchestra θα κάνει περιοδεία στην Ευρώπη για να συγκεντρώσει χρήματα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

«Σε κάθε παράσταση θα συγκεντρώνουμε κεφάλαια για τις ανάγκες του στρατού»

18 Μαΐου 2022 11:36
Ουκρανία: Μετά το θρίαμβό του στη Eurovision, το συγκρότημα Kalush Orchestra θα κάνει περιοδεία στην Ευρώπη για να συγκεντρώσει χρήματα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ουκρανοί νικητές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision σχεδιάζουν μια περιοδεία στην Ευρώπη για να συγκεντρώσουν χρήματα για τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες συνεχίζουν να προβάλλουν σφοδρή αντίσταση στις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στις 24 Φεβρουαρίου στη χώρα τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ίδιοι.

Το συγκρότημα Kalush Orchesra θριάμβευσε στο διαγωνισμό το περασμένο Σάββατο τονώνοντας σημαντικά το ηθικό των Ουκρανών.

Ο επικεφαλής του συγκροτήματος Όλεχ Πσιούκ δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο Λβιβ ότι το συγκρότημα θα ανακοινώσει σύντομα μέσω του Instagram πού θα πραγματοποιήσει περιοδεία.

«Σε κάθε παράσταση θα συγκεντρώνουμε κεφάλαια για τις ανάγκες του στρατού», δήλωσε.

Ο Πσιούκ πρόσθεσε πως ελπίζει ότι η Ουκρανία θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό της Eurovision την ερχόμενη χρονιά και ευχαρίστησε τους υπερασπιστές της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη για το θάρρος τους να κρατήσουν τόσο καιρό.

Οι μαχητές στο τελευταίο οχυρό που έχει απομείνει στη Μαριούπολη έχουν αρχίσει να παραδίδονται, όμως ουκρανός προεδρικός σύμβουλος δήλωσε πως το θάρρος τους άλλαξε την πορεία του πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανατροπή με τους νικητές της Eurovision - Ανακοινώθηκε η απόφαση

«Stefania» τραγουδάει από το βράδυ του Σαββάτου (14/5) όλη η Ευρώπη.

Οι Ουκρανοί Kalush Orchestra ερμήνευσαν το κομμάτι τους στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision και αναδείχθηκαν νικητές στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα τους.

Λίγες ώρες μετά την επικράτησή τους ανακοίνωσαν ότι βγάζουν σε δημοπρασία το τρόπαιο, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την άμυνα της πατρίδας τους.

Συγκεκριμένα, θα δωρίσουν το ποσό σε μια μη κυβερνητική οργάνωση που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό.

Ανατροπή με τους νικητές της Eurovision

Όλα τα έσοδα του «Stefania» σε ανθρωπιστικούς σκοπούς

Οι Kalush Orchestra αφιέρωσαν το τραγούδι και τη νίκη τους στον Ουκρανικό λαό, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Το κομμάτι έχει γίνει ύμνος μεταξύ των Ουκρανών από όταν ξέσπασε ο πόλεμος και στο Youtube μετρά εκατομμύρια προβολές.

Έτσι, η Sony Music αποφάσισε να δωρίσει όλα τα έσοδα της «Stefania» σε ανθρωπιστικούς σκοπούς που έχει επιλέξει το ίδιο το συγκρότημα.

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share