Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022

Δεν θέλει να τις θυμάται κανείς: Οι 5 χειρότερες εμφανίσεις της Ελλάδας στην ιστορία της Eurovision

Η Ελλάδα όχι και στα καλύτερά της

14 Μαΐου 2022 14:36
Δεν θέλει να τις θυμάται κανείς: Οι 5 χειρότερες εμφανίσεις της Ελλάδας στην ιστορία της  Eurovision
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με αφορμή τον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που θα προβληθεί απόψε στις 22:00, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το "Die Together" να κονταροχτυροχτυπιέται με τα φαβορί της βραδιάς, ας θυμηθούμε τις εμφανίσεις της Ελλάδα με τις χειρότερες εμφανίσεις. Με την ευκαιρία, δείτε τι δείχνουν τα στοιχήματα για τον νικητή

Ποιές είναι οι 5 πιο αδικημένες συμμετοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τη θέση που πήρε το τραγούδι στο σύνολο των χωρών που συμμετείχαν την εκάστοτε χρονιά;

5) Μια κρυφή ευαισθησία -Διονυσία Καρόκη και Θάλασσα (1998)

Ο 43ος τότε Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ήταν ένα δυνατό χτύπημα για τους Έλληνες euro fans, αφού η χώρα μας πήρε μόνο 12 βαθμούς από την Κύπρο, κατακτώντας έτσι την 20η θέση, 6η από το τέλος.

4) Κλόουν - Αφροδίτη Φρυδά (1988)

Ένα χαρούμενο τραγούδι, που δε συγκίνησε ιδιαίτερα. Ο "Κλόουν" κατέληξε στην 17η θέση με 10 βαθμούς, δηλαδή την 5η θέση από το τέλος. Η ίδια η Αφροδίτη Φρυδά είχε αναφέρει: "Μόνο που δε με λιθοβόλησαν. Πληγώθηκα πολύ".

3) Μοιάζουμε - Τάκης Μπινιάρης (1985)

Ο αισθαντικός Τάκης Μπινιάρης κατέληξε με 15 βαθμούς, στη 4η θέση από το τέλος, δηλαδή τη 16η θέση. Κάτι που πολλοί ίσως να μη γνωρίζετε για τη μέρα του τελικού του 1985, είναι πως, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες έβλεπαν τη Eurovision ζωντανά, στη χώρα μας δε μεταδόθηκε επειδή ήταν Μεγάλο Σάββατο!

2) Χωρίς σκοπό - Χρήστος Κάλοου και Wave (1990)

Το τραγούδι "Χωρίς σκοπό", πήρε την 19η θέση με 11 βαθμούς, δηλαδή την 4η θέση από το τέλος. Το..."αστείο" εκείνης της χρονιάς είναι πως η ελληνική αποστολή έχασε το πούλμαν, για να πάει στον τελικό, γιατί στον ουρανοξύστη που έμενε το ασανσέρ ήταν πολύ αργό και ήθελε τουλάχιστον μισή ώρα για να φτάσει στο λόμπι. Έτσι μεταφέρθηκε στο διαγωνισμό με περιπολικό!

1) Utopian Land -Argo (2016)

Η ομάδα προσπάθησε για το καλύτερο, όμως δεν κατάφερε να κάνει τη χώρα μας να μπει στον τελικό. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα, αφού ποτέ δε στήριξαν αυτό το τραγούδι.

 

Ροή ειδήσεων

Share