Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Eurovision 2022: Ποια είναι η Amanda που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα; - Ποια η καταγωγή της

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την νεαρή καλλιτέχνιδα

29 Απριλίου 2022 15:28
Eurovision 2022: Ποια είναι η Amanda που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα; - Ποια η καταγωγή της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Amanda Georgiadi Tenfjord, είναι η καλλιτέχνιδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision που θα διεξαχθεί στο Τορίνο τον Μάιο του 2022.

Η ανακοίνωση του ονόματός της έγινε μέσα από την εκπομπή “Στούντιο 4” και το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας είναι το "Die Together". Η Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, αφού άκουσε τα υποψήφια τραγούδια που κατατέθηκαν ως προτάσεις, επέλεξε το μουσικό κομμάτι της 24χρονης ερμηνεύτριας.

«Έχω πάθει σοκ αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να πω ευχαριστώ που με επέλεξαν, θα κάνω ό,τι μπορώ για την Ελλάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων στην εκπομπή Studio 4 της ΕΡΤ η Amanda και συνέχισε. «Το έμαθα μόλις μισή ώρα πριν. Οι πρώτοι που πήρα τηλέφωνο ήταν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Πήρα και τη γιαγιά μου στα Γιάννενα, αλλά κοιμάται νομίζω, είναι 101 χρονών».

Ωστόσο, ποια είναι η Amanda;

Λίγα λόγια για την Amanda

Η νεαρή καλλιτέχνιδα Αμάντα Γεωργιάδη, ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της είναι 24 ετών και είναι γεννημένη στο Όσλο της Νορβηγίας. Με καταγωγή από τα Ιωάννινα όπου έζησε και τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής της, η Αμάντα Γεωργιάδη μετακόμισε στην μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας.

Σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική, γράφοντας μάλιστα τα πρώτα της τραγούδια.

Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, δεν εγκατάλειψε όμως τη μεγάλη της αγάπη λαμβάνοντας μέρος σε πολλά μουσικά φεστιβάλ της Νορβηγίας. Το 2018 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο First Impression. Θα έπρεπε όμως να περιμένει μέχρι το single Then I fell in love για να γνωρίσει την επιτυχία: το τραγούδι έγινε ραδιοφωνικό hit παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας.

Το 2020, η Amanda Georgiadi, γνωρίζει ακόμα μια διάκριση με το τραγούδι της “Troubled Water” να συμπεριλαμβάνεται στη σειρά “Spinning Out” του Netflix.

Έχοντας ένα πλούσιο μουσικό background η 24χρονη Amanda έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στ μεγαλύτερα late night και talk show της Νορβηγίας, ενώ δυνατή είναι και η συμμετοχή της σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης όπως το Reeperbahn Festival, το Iceland Airwaves, το the Great Escape και το Eurosonic.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single “Promises”, σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Δανία, στη Φινλανδία και στην Ισλανδία.

Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το “Roskilde”, το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Έχει κερδίσει, τέλος, το βραβείο “role model awards” στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την καλλιτεχνική της πορεία, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην Ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Ακούστε το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share