Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Eurovision 2021: «Ρόκαρε» και σήκωσε την κούπα η Ιταλία - Στη 10η θέση η Ελλάδα και ο λόγος της αποτυχίας της Κύπρου

Μια λαμπερή βραδιά στο Ρότερνταμ

23 Μαΐου 2021 07:25
Eurovision 2021: «Ρόκαρε» και σήκωσε την κούπα η Ιταλία - Στη 10η θέση η Ελλάδα και ο λόγος της αποτυχίας της Κύπρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιταλία αποφάσισε να... ροκάρει φέτος στη Eurovision και δικαιώθηκε απόλυτα, αφού το κοινό της διοργάνωσης την ψήφισε και την οδήγησε στην κορυφή, σε ένα όμορφο βράδυ για την Ελλάδα, αλλά με προβληματισμό για την Κύπρο.

Το ιταλικό συγκρότημα Måneskin με το ροκ τραγούδι «Zitti e Buoni» ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Måneskin έδωσαν την πρωτιά στην Ιταλία, 31 χρόνια μετά την τελευταία νίκη της χώρας σε διαγωνισμό Eurovision. Το 1990, το «Insieme: 1992» με τον Τότο Κουτούνιο είχε κερδίσει αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γαλλία. «Το ροκ ν ρολ ποτέ δεν πεθαίνει» είπαν οι νικητές και «τα έσπασαν» στη σκηνή του τελικού!

Αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στην Ολλανδία, καθώς τελευταία φορά ήταν το 1980. Οι Ολλανδοί είχαν νικήσει τον διαγωνισμό στην διοργάνωση του 2019 στο Ισραήλ, με τον Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι «Arcade». Η Έλενα Τσαγκρινού διαγωνίστηκε με το El Diablo για την Κύπρο, ενώ στη 10η σειρά εμφάνισης είδαμε την υπέροχη Στεφανία Λυμπερακάκη με το El Diablo για την Ελλάδα μας.

Άψογοι και οι τέσσερις παρουσιαστές της βραδιάς: Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit και η διάσημη youtuber Nikkie de Jager. Το σλόγκαν της βραδιάς - «Open up» - επιλέχθηκε για να καταδείξει την ανάγκη ανθρώπινης επαφής μετά την πανδημία και τον μαγικό ρόλο της μουσικής, αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στη 10η θέση η Ελλάδα, αρκετά πίσω έμεινε η Κύπρος

Η Στεφανία Λυμπερακάκη είχε πει πως στόχος της ήταν να κάνει όλους τους Έλληνες περήφανους και το κατάφερε με το παραπάνω μιας και παρά τα πολλά τεχνικά προβλήματα που είχε στο act του τελικού, κατάφερε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή και το κοινό και να τερματίσει στην 10η θέση.

Μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά που η χώρα μας μπαίνει ξανά στην 10άδα μετά το 2013, όταν μας είχαν εκπροσωπήσει οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας με το κομμάτι «Alcohol is free».

Η Έλενα Τσαγκρινού με το «El Diablo» έλαμψε στη σκηνή ωστόσο έφτασε μέχρι τη 16η θέση παρόλο που οι στοιχηματικές έδιναν κάτι καλύτερο.

Εντύπωση την ήθελαν να τερματίζει πάνω από την Ελλάδα στον προκάλεσε σε όλους το Ηνωμένο Βασίλειο που συγκέντρωσε 0 βαθμούς από κοινό και επιτροπή. Μάλιστα, όταν ανακοινώθηκε η βαθμολογία του, όλο το στάδιο ξέσπασε σε πανηγυρισμούς για να τονώσει το ηθικό του τραγουδιστή που παρά την προσπάθειά του δεν ανταμείφθηκε ούτε με ένα βαθμό.

Η καταγγελία που... στοίχισε στην Τσαγκρινού

Η Έλενα Τσαγκρινού έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις από την πρώτη της πρόβα στη φετινή Eurovision, και σήμερα θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό. Μάλιστα η νεαρή τραγουδίστρια θα βρεθεί στην πρώτη θέση, γεγονός που την ενθουσίασε.

Η αλήθεια είναι ωστόσο πως τις τελευταίες ώρες έχουν μαζευτεί μερικά «σύννεφα» πάνω από τη συμμετοχή της Κύπρου και αυτό γιατί υπάρχουν καταγγελίες πως το «El Diablo», έχει κλέψει τη μελωδία από το τραγούδι «Anywhere» της Ρίτα Όρα.

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share