Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eurovision 2021: Τι δίνουν τώρα τα στοιχήματα για Ελλάδα και Κύπρο - Φαβορί και αουτσάιντερ

Έπεσαν Στεφανία και Τσαγκρινού αλλά θα δώσουν «μάχη» για κάτι καλό

21 Μαΐου 2021 07:39
Eurovision 2021: Τι δίνουν τώρα τα στοιχήματα για Ελλάδα και Κύπρο - Φαβορί και αουτσάιντερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πιο σημαντικό «βήμα» στην φετινή Eurovision έγινε, με την Ελλάδα να περνά στον τελικό, ακολουθώντας την προηγούμενη πρόκριση της Κύπρου, και οι δύο χώρες θα «κυνηγήσουν» την καλύτερη δυνατή τύχη τους στο διαγωνισμό τραγουδιού.

Το τραγούδι της Έλενας Τσαγκρινού, ειδικά, είχε την τύχη να εμφανιστεί ανάμεσα σε τραγούδια με αργό ρυθμό και, φυσικά, έχοντας μια πολύ προσεγμένη σκηνική παρουσία, ξεχώρισε στο πρώτο μισό του ημιτελικού της Eurovision 2021 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Ωστόσο, λίγο μετά το τέλος της βραδιάς και ενώ η Κύπρος φάνηκε αρχικά να κερδίζει μία ακόμη θέση στα στοιχήματα για τη νίκη, οι προβλέψεις έγιναν πιο δυσοίωνες για την Έλενα Τσαγκρινού.

Το πρωί της Τετάρτης (20/5), οι αποδόσεις στην Eurovision 2021 έδιναν την Κύπρο στην 8η θέση (είχε φτάσει ακόμη και στη θέση νο. 4), πίσω από την Ουκρανία και το ιδιαίτερο κομμάτι της, που έκανε άλμα τεσσάρων θέσεων στα στοιχήματα.

Αναταράξεις είχαμε στις προβλέψεις των στοιχηματικών εταιρειών για την Eurovision 2021 και για την Ελλάδα, που υποχώρησε μία θέση, στην 11η, πίσω από το Σαν Μαρίνο. Βέβαια, η Στεφανία έχει την ευκαιρία να ανακάμψει.

Η θέση που περιμένουμε για την Ελλάδα

Το Last Dance της Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνεται από τις στοιχηματικές μέσα στα μεγάλα φαβορί για νίκη στον τελικό. Βατό δείχνει να είναι, όμως, το να τερματίσει η Στεφανία στο Top-10, κάτι που προσφέρεται σε απόδοση 1,50. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα αποτελεί το 2ο φαβορί για Καλύτερη Βαλκανική Χώρα, με την Βουλγαρία να είναι το Νο1 στην εν λόγω κατηγορία.

Ποιος παίρνει... την κούπα;

Ερώτημα που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί! Ακόμα κι από τις ίδιες τις στοιχηματικές, αφού οι αποδόσεις δείχνουν ότι θα υπάρξει μεγάλη «μάχη». Ιταλία στο 3,20 και Γαλλία στο 3,60 για κατάκτηση του φετινού διαγωνισμού.

«Ροκάρει» η γειτονική χώρα με το Zitti E Buoni των Maneskin. Το νεανικό ροκ συγκρότημα από την Ιταλία ιδρύθηκε το 2016 και κέρδισε με το τραγούδι το οποίο κατεβαίνει στη Eurovision, το φεστιβάλ μουσικής «Σαν Ρέμο 2021».

Αρκετά πιο… συναισθηματική η προσέγγιση της Γαλλίας, ως είθισται, με τις τύχες της χώρας να στηρίζονται στην ερμηνεία της Barbara Pravi, η οποία θα τραγουδήσει το Voila.

Η 27χρονη καλλιτέχνης υπήρξε συν-δημιουργός των τραγουδιών της Γαλλίας στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς της Eurovision.

Εντυπωσιακή η Stefania - Αποθεώθηκε από το κοινό

Eurovision 2021: Στη τέταρτη θέση του Β' ημιτελικού διαγωνίστηκε η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας με το «Lets Dance».

Η νεαρή τραγουδίστρια τα έδωσε όλα στη σκηνή και κατάφερε να εντυπωσιάσει κοινό και τηλεθεατές με την ερμηνεία της και τη σκηνική της παρουσία.

Eurovision 2021: Αποθεώθηκε η Στεφανία

Όλα πήγαν καλά για την ελληνική συμμετοχή, αφού δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα στο τεχνικό μέρος της εμφάνισης.

Στην σκηνική της εμφάνιση χρησιμοποιήθηκαν visual effects -που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη σκηνή της Eurovision- χωρίς ωστόσο να αποδυναμώνουν και να επισκιάζουν τη δυναμική παρουσία και της ομορφιά της Στεφανίας, η οποία είναι η νεότερη συμμετέχουσα στον φετινό διαγωνισμό.

Δείτε την εμφάνιση της χώρας μας παρακάτω:

Η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά στην εφαρμογή της συγκεκριμένης ιδέας και συνεργάστηκε με εξαιρετικούς επαγγελματίες.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης επιμελήθηκε τα κοστούμια των χορευτών ενώ η εταιρία Asterman ανέλαβε τη δημιουργία των γραφικών.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania Liberakakis) γεννήθηκε το 2002, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και κατάγεται από ελληνική οικογένεια.

Tο πρώτο της single «Stupid Reasons» σε σύνθεση και στίχους των Joachim Vermeulen Windsant και Maarten ten Hove κυκλοφόρησε το 2018, ενώ νωρίτερα το κανάλι της στο YouTube είχε γεμίσει με της δικές της διασκευές σε γνωστά ξενόγλωσσα pop κομμάτια.

Αργότερα, κυκλοφόρησε και η 2η δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Turn around».
Το 2016 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό της Junior Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Kisses που εκπροσώπησε την Ολλανδία τερματίζοντας στην 8η θέση με 174 βαθμούς!

Η νεαρή και ταλαντούχα Στεφανία πέρα από τη μουσική έχει ασχοληθεί και με την υποκριτική καθώς έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε τρεις κινηματογραφικές ταινίες αλλά και σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι γνωρίσαμε τη Στεφανία κατά την απονομή των βραβείων MAD VMA 2019 όταν η ίδια συνεργάστηκε με τις Ilenia Williams και Konnie Metaxa στη διασκευή της διεθνούς επιτυχίας «Con Calma».

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share