Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eurovision 2021: Η Στεφανία τα έδωσε όλα για μια θέση στον τελικό - Όσα δεν ξέρετε για τον θεσμό

Απολαυστική on stage

20 Μαΐου 2021 23:14
Eurovision 2021: Η Στεφανία τα έδωσε όλα για μια θέση στον τελικό - Όσα δεν ξέρετε για τον θεσμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Eurovision 2021: Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 4η θέση του β' ημιτελικού της Eurovision 2021 με το τραγούδι «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, και με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού.

Κατά την έναρξη του Last Dance, η Στεφανία ξεκίνησε με ένα catwalk μόνη και αργότερα στη σκηνή εμφανίστηκαν και οι «διάφανοι» χορευτές σε φόντο green screen.

Εντυπωσιακή λεπτομέρεια η στιγμή που η τραγουδίστρια ανέβαινε τα σκαλοπάτια του σκηνικού της χώρας στην Ahoy Arena. Ωστόσο, οι τηλεθεατές δεν έβλεπαν το πράσινο πλαίσιο, με αποτέλεσμα η τραγουδίστρια να μοιάζει σαν να αιωρείται.

Το concept του Φωκά Ευαγγελινού αφηγείται ένα ταξίδι «που όλοι μπορούμε να κάνουμε με όχημα τη φαντασία μας», μέσα από προηγμένα οπτικά εφέ και τεχνολογία.

Εντυπωσίασε η Στεφανία στη σκηνή της Eurovision

Με ταπεραμέντο και μπρίο η Στεφανία Λυμπερακάκη έδωσε τον καλύτερό της εαυτό προκειμένου να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision, όπως έκανε ήδη η Κύπρος με την Ελενα Τσαγκρινού και το «El Diablo».

Eurovision 2021: Το εντυπωσιακό σκηνικό της Ελλάδας

Ηδη όμως η Στεφανία Λυμπερακάκη έχει κλέψει τις εντυπώσεις από τις πρόβες που έκανε, φορώντας μια ολόσωμη κολλητή φόρμα σε αποχρώσεις του μοβ, που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης Έλληνα σχεδιαστή μόδας, Βρεττού Βρεττάκου, και είναι κεντημένη με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, ενώ χρειάστηκε 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί. Την εμφάνισή της απογειώνουν τα μοβ γάντια που φτάνουν ως τον αγκώνα και ψηλές μπότες ίδιου χρώματος.

Η Στεφανία τα έδωσε όλα με το Lets Dance

Δύο πρωτιές για τη Στεφανία στην Eurovision 2021

Η 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη έχει ήδη δύο πρωτιές στο ενεργητικό της, αφού είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος φέτος στη Eurovision.

Μπορεί στις πρόβες η Ελλάδα να αντιμετώπισε κάποιες τεχνικές δυσκολίες, όμως τελικά όλα πήγαν καλά.

Eurovision 2021: Όσα δεν ξέραμε για τον διαγωνισμό

Ένα ποσοστό 35% της Ευρώπης παρακολουθεί τον μεγάλο τελικό της Eurovision κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα, ο τελικός του διαγωνισμού συγκεντρώνει, παραδοσιακά, μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης.

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τον δημοφιλή διαγωνισμό όμως; Αυτά είναι τα οκτώ πράγματα που δεν ξέραμε για την Eurovision.

  • Τέσσερις χώρες κέρδισαν τον διαγωνισμό της Eurovision το 1969 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία)
  • Το 1956 (στον πρώτο διαγωνισμό) συμμετείχαν στον διαγωνισμό μόνο επτά χώρες. Κάθε χώρα παρουσίαζε δύο τραγούδια.
  • Πέντε χώρες πάνε πάντα στον τελικό της Eurovision. Το 2000 εισήχθη ένας κανόνας με τον οποίο Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία ότι θέσει και να πάρουν πάνε πάντα στον τελικό της επόμενης.
  • Ο μικρότερος νικητής της Eurovision ήταν 15 χρονών. Η Σάντρα Κιμ το 1986 νίκησε τον διαγωνισμό και είχε κρύψει την πραγματική της ηλικία.
  • Η Ελλάδα κατέχει ένα ρεκόρ. Το 1993 τη χώρα μας εκπροσώπησε η Καίτη Γαρμπή και η συμμετοχή της έμεινε στην ιστορία για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν το εντυπωσιακό φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη. Το δεύτερο ήταν το κοντινό της πλάνο διάρκειας 43 δευτερολέπτων, το μεγαλύτερο στην ιστορία του διαγωνισμού.
  • Κάθε χώρα διαλέγει σε ποια γλώσσα θέλει να τραγουδήσει, ωστόσο οι περισσότερες νίκες έχουν σημειωθεί με αγγλικό στίχο. Με γαλλικό στίχο έχουν σημειωθεί 14 νίκες. Ενώ το πιο εμπορικό κομμάτι του θεσμού μέχρι και σήμερα είναι το Waterloo από τους ABBA.
  • Υπήρξε χώρα με μηδέν πόντους. Το 1983 η συμμετοχή της Τουρκίας δεν κατάφερε να συγκινήσει κανέναν και δεν συγκέντρωσε βαθμό.
  • Η Αυστραλία είχε συμφωνία να συμμετάσχει για μία χρονιά. Το 2015 αποφασίσθηκε να συμμετάσχει με τον όρο να συμμετέχει εκ νέου μόνο αν κερδίσει. Δεν κατάφερε να φέρει νίκη αλλά συνεχίζει κανονικά.
 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share