Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανατροπή με την Eurovision: Θα γίνει κανονικά μέσω... internet

Διαδικτυακά θα γίνει ο τελικός της φετινής Eurovision

1 Απριλίου 2020 11:13
Ανατροπή με την Eurovision: Θα γίνει κανονικά μέσω... internet
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πανδημία του κοροναϊού οδήγησε στην ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της Eurovision για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού, γεγονός που φυσικά απογοήτευσε τους χιλιάδες fans του θεσμού.

Οι διοργανωτές της Eurovision ξεκίνησαν έτσι να ψάχνουν να βρουν κάποια εναλλακτική λύση υπό τη μορφή, ενός τηλεοπτικού σόου ή μέσω του διαδικτύου.

Μετά από απαίτηση χιλιάδων fans η EBU πήρε τελικά την απόφαση να διοργανώσει έναν ιστορικό online «τελικό» με τους καλλιτέχνες να τραγουδούν από το σπίτι τους, χωρίς να βαθμολογούνται.

Έτσι το «μένουμε σπίτι» πυροδότησε την ιδέα να γίνει για πρώτη φορά ένας ιστορικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα κομμάτια τους από το σπίτι τους.

Το σόου όπως ανακοινώθηκε μέσα από την σελίδα της Eurovision θα μεταδοθεί από το κανάλι της Eurovision στο Youtube.

Θα ονομαστεί «Europe Shine A Light» και σκοπός δε θα είναι να βαθμολογηθεί το καλύτερο κομμάτι μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία, αλλά να ενωθεί όλη η Ευρώπη για δύο ώρες στο ίδιο σημείο, μέσα από τον υπολογιστή.

ΕΡΤ για Eurovision - Τι ανακοίνωσε για την Στεφανίας Λυμπερακάκη;

Μετά απόφαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε λόγω του κορωνοϊού η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ, και σε αυτή την απόφαση τοποθετήθηκε και η ΕΡΤ.

Στην επιστολή του προς τα μέλη της EBU, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού Jon Ola Sand, αναφέρει – μεταξύ άλλων – τα εξής:

«Αγαπητοί μας συνεργάτες και φίλοι,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν.

Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021.
Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεώτερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Η ΕΡΤ έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου Στεφανίας Λυμπερακάκη, όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της. Πρόθεσή της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου, αφού βέβαια γίνουν γνωστές και οι οριστικές αποφάσεις της EBU.

Μάλιστα η ΕΡΤ έχει δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα σχετικά με τον κορωνοϊό, όπως θα διαβάσετε εδώ, προκειμένου να προσφέρει την καλύτερη ενημέρωση που μπορεί.

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share