Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Eurovision 2019: "Αγαπητέ κύριε Waters" η επίσημη απάντηση της Κατερίνας Ντούσκα!

Τι ανέβασε στο facebook

30 Απριλίου 2019 12:34
Eurovision 2019:

Τη δική της απάντηση στον Roger Waters των Pink Floyd, που ζητεί μποϊκοτάζ της Eurovision 2019 έδωσε η Κατερίνα Ντούσκα, η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, στο Ισραήλ.

Σε βίντεο προς την Κατερίνα Ντούσκα ο Roger Waters είχε καλέσει την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από τη διοργάνωση, λέγοντας : «Κατερίνα, το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;».

Τώρα, ήρθε η ώρα για την επίσημη απάντηση της τραγουδίστριας, η οποία επιθυμεί να μην αφήσει «σκιές» απάναντι στον ζωντανό θρύλο της μουσικής.

«Αγαπητέ Κύριε Waters,

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς.

Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες. Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο.

Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος. Πάντα πίστευα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια, πως μπορεί ν’ αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα. Κατ´ επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα.

Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων. Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Κατερίνα Ντούσκα».

"To 'σκισε" η Κατερίνα Ντούσκα στη Μαδρίτη: Τι δείχνουν τα στοιχήματα;

Χθες στη Μαδρίτη έγινε ένα σούπερ πάρτι της Eurovision. Το πάρτι αυτό είναι θεσμός και πραγματοποιείται ένα μήνα σχεδόν, πριν την βραδιά της Eurovision.

Εκεί ήταν και η ελληνική ομάδα με την Κατερίνα Ντούσκα. Η Κατερίνα ερμήνευσε το Better love και ειλικρινά το έσκισε! Μετά την όχι και τόσο καλή ερμηνεία της σε πάρτι της Eurovision στην Ολλανδία, η χθεσινή της εμφάνιση "έκλεισε" στόματα.

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share