Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Eurovision: Σε ποια θέση κληρώθηκαν Ελλάδα και Κύπρος

Ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης

4 Απριλίου 2018 18:02
Eurovision: Σε ποια θέση κληρώθηκαν Ελλάδα και Κύπρος

Η σειρά παρουσίασης των τραγουδιών των δύο ημιτελικών της Eurovision αποφασίσθηκε από τους παραγωγούς του RTP. Έτσι προέκυψε και η σειρά εμφάνισης της Γιάννας Τερζή, με το τραγούδι "Όνειρό μου" για την Ελλάδα, αλλά και της Ελένης Φουρέιρα με το Fuego για την Κύπρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί άρον άρον προϊόν του Jumbo!


Η προτεινόμενη σειρά παρουσίασης των τραγουδιών εγκρίθηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EBU Jon Ola Sand και τον Πρόεδρο της Ομάδας Αναφοράς Frank Diet Freiling.

Από το 2013 οι παραγωγοί αποφασίζουν για τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς, προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιο συναρπαστική τηλεοπτική εκπομπή και να εξασφαλίσουν ότι κάθε κομμάτι ξεχωρίζει.

Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε η κλήρωση κατανομής των χωρών στους 2 ημιτελικούς του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2018.

Κατόπιν αιτήματος του Ιταλικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού RAI, η Ιταλία θα ψηφίσει στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 10 Μαΐου. Το αίτημα εγκρίθηκε από την ομάδα αναφοράς. Η Γαλλία και η Γερμανία θα ψηφίσουν επίσης στον δεύτερο ημιτελικό. Η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό.

Η σειρά με την οποία θα παρουσιασθούν τα τραγούδια στον Μεγάλο Τελικό θα καθορισθεί έπειτα από τον δεύτερο ημιτελικό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 11 Μαΐου 2018.


1ος Ημιτελικός

Δεκαεννέα χώρες θα εμφανισθούν στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στις 8 Μαΐου 2018. Ακολουθεί η σειρά εμφάνισης των χωρών.

Αζερμπαϊτζάν
Ισλανδία
Αλβανία
Βέλγιο
Τσεχία
Λιθουανία
Ισραήλ
Λευκορωσία
Εσθονία
Βουλγαρία
ΠΓΔΜ
Κροατία
Αυστρία
Ελλάδα
Φινλανδία
Αρμενία
Ελβετία
Ιρλανδία
Κύπρος

Αυτό είναι το videoclip του τραγουδιού της Γιάννας Τερζή "Όνειρο μου":

Πηγή: OGAEE Greece

 

Eurovision

Ροή ειδήσεων

Share