Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4+1 αλήθειες για τις σχέσεις εξ αποστάσεως!

Πρέπει να τις ξέρεις οπωσδήποτε!

13 Οκτωβρίου 2019 15:04
4+1 αλήθειες για τις σχέσεις εξ αποστάσεως!

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι ένα είδος που έχεις συσχετίσει στο μυαλό σου ως μία τρέλα της νιότης ως μία αναγκαστική επιλογή που κάνεις μετά την εφηβεία, όταν κάποιος πρέπει να μετακομίσει λόγω σπουδών.

Δείτε επίσης: Συμβουλές για ζευγάρια από απόσταση!

Ε κάπου εκεί διαπιστώνεις ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια και βρίσκεις έναν άνθρωπο που έχει πιο κοντινό ταχυδρομικό κώδικα.

Οι εποχές όμως αλλάζουν και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι όλο και περισσότερο νέα ζευγάρια διατηρούν σχέσεις εξ αποστάσεως λόγω δουλειάς ή επειδή έτσι λειτουργούν καλύτερα μεταξύ τους. Δεν υπάρχει μία απάντηση που στο αν αυτές οι σχέσεις θα έχουν διάρκεια στο χρόνο, για΄τι εξαρτάται από την περίπτωση. Παρόλα αυτά, οι στατιστικές σου δείχνουν πώς πάνε τα πράγματα σύμφωνα με τις έρευνες και τι έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων.

#1. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ανοιχτοί σε σχέση εξ' αποστάσεως
Σύμφωνα με τα δεδομένα του OKCupid για το 2019, την εφαρμογή που σου βρίσκει τον έρωτα, οι περισσότεροι από τους μισούς είμαστε δεκτικοί στο να γνωρίσουμε κάποιον και να προχωρήσουμε μαζί του, ακόμα και αν γνωρίζουμε ότι ζει μόνιμα σε άλλη πόλη.

#2. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η έλλειψη σωματικής οικειότητας
Είναι προφανές, αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε μία ανάλογη σχέση. Σου λείπει το χάδι, η αγκαλιά ή ένα φιλί, χωρίς να οδηγεί απαραίτητα στο σεξ. Μετά από μία δύσκολη μέρα, υπάρχουν οι μέρες που δε σου αρκεί η παρηγοριά των φίλων σου. Θέλεις το σύντροφό σου να είναι εκεί, έστω και ως φυσική παρουσία

#3. Οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορεί να είναι πιο σταθερές
Μία μελέτη του 2007 βρήκε ότι οι άνθρωποι που τις επιλέγουν είναι περισσότερο ιδεαλιστές, σκέφτονται πιο θετικά, επικοινωνούν καλύτερα και βιώνουν μεγαλύτερο ρομαντισμό, συγκριτικά με εκείνους που μένουν κοντά. Αν και αυτό είναι μάλλον που δημιουργεί η ίδια η απόσταση και η έλλειψη της απομυθοποίησης, που είναι αναπόφευκτη.

#4. Αλλά χωρίζουν όταν είναι κοντά
Η ίδια έρευνα κατέληξε στο ότι τα ζευγάρια που επανενώνονται για να ζήσουν μαζί, χωρίζουν μέσα στους επόμενους 3 μήνες. Λογικό ακούγεται, εφόσον έχουν μάθει να μην είναι συνέχεια μαζί. Και είναι μάλλον η συνέχεια αυτού που λέγαμε προηγουμένως.

5. Η απόσταση δεν είναι ένδειξη ποιοτικής σχέσης
Μία έρευνα του 1995, που μελέτησε ζευγάρια που ζούσαν στην ίδια πόλη αλλά και κάποια που βρίσκονταν σε διαφορετικές πόλεις, δεν παρουσίασαν διαφορές ως προς τη δύναμη και την ποιότητα της σχέσης τους.

Αν υπάρχουν αυτά τα σημάδια της γλώσσας του σώματος τότε.. σίγουρα σε θέλει!

Αυτό που δε θα σας προδώσει ποτέ σε μια σχέση, είναι η γλώσσα του σώματός τους! Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, αν του αρέσεις, δώσε βάση στα παρακάτω σημάδια και όχι τόσο στα λόγια! Τα μάτια ειδικά δεν λένε ποτέ ψέματα!

Δείτε επίσης: Αν έχετε αυτό το κοινό, τότε είναι το άλλο σου μισό!

“Υποσυνείδητα η γλώσσα του σώματος στέλνει μηνύματα τα οποία μπορούν να εκφράσουν βαθιά συναισθήματα” λέει η ειδικός στη γλώσσα του σώματος Patti Wood. “Μπορείς να καταλάβεις τι σκέφτεται ένας άνδρας για εσένα ή πόσο του αρέσεις αποκλειστικά και μόνο από τις κινήσεις που κάνει όταν βρίσκεται κοντά σου” συμπληρώνει.

Αυτά είναι κάποια από τα βασικά σημάδια:

1. Η αναπνοή του είναι ήρεμη: αυτό δείχνει ότι αισθάνεται άνετα μαζί σας και κυρίως μπορεί να είναι ο εαυτός του.

2. Σας ακουμπάει συχνά και δήθεν κατά λάθος: αποδεικνύει την επιθυμία του να έρθει σε φυσική επαφή μαζί σας.

3. Όταν αναψοκοκκινίζει: Όχι δε ζεσταίνεται, απλώς έχει τιγκάρει στην αδρεναλίνη κι αυτό αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό του.

4. Σας κοιτάει και οι κόρες του διαστέλλονται: Ή έχει φάει ένα χάπι ecstasy ή απλώς χαίρεται πολύ που σας βλέπει.

5. Σηκώνει τα φρύδια του όταν σας βλέπει: Aυτό σημαίνει δυο πράγματα, το ένα είναι ότι τον ενδιαφέρουν όσα λέτε και το άλλο ότι ανοίγει τα μάτια του από ενθουσιασμό.

6. Γελάει και φαίνονται τα μπροστινά του δόντια: Oι άνδρες σταματούν να χαμογελούν έτσι στην ηλικία των 5 ετών. Το ξανακάνουν μόνο όταν είναι πραγματικά ευτυχισμένοι.

7. Με το που σας βλέπει, θέλει να σας αγγίξει: Eίτε αυτό λέγεται αγκαλιά, είτε φιλί, δείχνει πως δε μπορεί να συγκρατηθεί από το να έρθει σε μια σωματική επαφή μαζί σας.

8. Γέρνει προς το μέρος σας όταν μιλάει: Aν όλο του το σώμα γυρίζει προς το μέρος σας τότε ναι πραγματικά του αρέσετε.

9. Προτιμά να κάθετε δίπλα σας: Eίτε βρίσκεστε σε έναν ευρύχωρο καναπέ είτε σε ένα στενό σκαλί, εκείνος θα έρθει και θα στριμωχτεί κοντά σας, αυτό σημαίνει έλξη.

10. Περπατάει στο πλευρό σας: Aν προηγείται ή έπεται δεν είναι καλά τα νέα.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share