Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

2+1 απειλητικές γυναίκες για τη σχέση σου!

Δες ποιες είναι και έχε το νου σου!

3 Οκτωβρίου 2019 11:26
2+1 απειλητικές γυναίκες για τη σχέση σου!

Φυσικά και όταν ξεκινάς μια σχέση, πρέπει να είσαι απαλλαγμένη από κάθε ενδεχόμενο «κακό» περίγυρο και να έχεις κλειστά τα αυτιά σου στις εν δυνάμει «Σειρήνες» που ίσως καραδοκούν να βρουν ένα παραθυράκι εισόδου σε αυτή.

Το κατά πόσο αυτό είναι εύκολο ή δύσκολο, εννοείται ότι αρχικά εξαρτάται από τον σύντροφό σου και από το τι «αέρα» δίνει σε κάθε επίδοξη «εισβολέα».

Το θέμα είναι πως ανεξαρτήτως αυτού, υπάρχουν τρεις κατηγορίες γυναικών που καλό θα ήταν να έχεις τα ραντάρ σου σε εγρήγορση και να είσαι έτοιμη να αντιδράσεις, ή και όχι…

Η συνάδελφος

Δεν είμαστε τίποτα παρανοϊκές να ζηλέψουμε επειδή έχει δίπλα του απλώς μια γυναίκα συνάδελφο. Αλλά ξέρεις πολύ καλά για ποια κατηγορία μιλάω.

Για εκείνη στη δουλειά, που δεν καταλαβαίνει ότι μετά το 8ωρο δεν είναι πια συνάδελφοι. Το κινητό του θα χτυπάει ασταμάτητα, μια με κλήσεις, μια με μηνύματα και θα αναπτύσσεται μια οικειότητα χωρίς κανέναν λόγο, με τα νεύρα σου να φτάνουν στο κόκκινο.

Η λύση σου δεν είναι να κάνεις την υστερική φυσικά, αλλά το να κάνεις αυτό που λένε οι φίλοι μας οι Βρετανοί «taste from his own medicine». Σήκωσε το κινητό σου κατά τις 9 το βράδυ και μίλα για θέματα δουλειάς και όχι μόνο και όταν έρθει η ώρα που θα σε ρωτήσει ο αγαπημένος, με ποιον μιλούσες, πες «Με τον Κώστα από την δουλειά, αν και του έχω πει ότι είναι ενοχλητικό να μιλάμε εκτός δουλειάς, δεν καταλαβαίνει».

Who’s the boss τώρα;

Η κολλητή φίλη

Υπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών, αυτές που υποστηρίζουν πως υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών και αυτές που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει.

Εμείς δεν θα ταχθούμε σε μια μεριά, απλώς θα πούμε πως πολύ δύσκολα υπάρχει ανιδιοτελής φιλική αγάπη μεταξύ των δύο φύλων, που ποτέ δεν έχει αναπτυχθεί κανένα συναίσθημα έστω από μια πλευρά.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές πιθανότητες, αυτή η κολλητή του αγαπημένη σου να μην έχει τόσο αθώα συναισθήματα και να καραδοκεί για το πότε θα «σπάσει» κάτι μεταξύ σας, ώστε να μπορέσει να παρηγορήσει όπως θέλει…

2 1/2 Η φίλη – πρώην

Καταλαβαίνεις πολύ καλά για τι επικινδυνότητα μιλάμε στο κομμάτι της σχέσης έτσι; Μια κακή στιγμή σας, αρκεί για να πέσει στη αγκαλιά του παλιού, καλού, δοκιμασμένου…

Η… πεθερά

Με κίνδυνο «αφορισμού» και συνεχούς κατάρας από τις πανταχού αγορομανάδες αυτής της Γης, θα μιλήσουμε με αλήθειες γιατί ναι, ας το παραδεχτούμε: Πολλές σχέσεις έχουν φτάσει στα όρια της διάλυσης ή και έχουν διαλυθεί εξαιτίας μιας μαμάς που δεν μπόρεσε να δεχτεί πως η εκάστοτε κοπέλα δεν ήταν αρκετή για τον λεβέντη της…

Ίσως η πιο επικίνδυνη κατηγορία για να είμαστε ειλικρινείς και ίσως αυτή η περίπτωση που δεν μπορείς να αντιδράσεις.

Πότε μια σχέση είναι τοξική; 6+1 προειδοποιητικά σημάδια!

Τοξική σχέση: Στα πρώτα ραντεβού σε μια νέα σχέση, οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν θετική εντύπωση. Ωστόσο και οι τοξικοί άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν για να μας παραπλανήσουν.

Τοξική σχέση: Τι είναι και τι πρέπει να προσέχουμε

Οι τοξικοί άνθρωποι χρησιμοποιήσουν τα ελαττώματα, ή τις ατέλειές τους, ως “δόλωμα” για να κερδίσουν τους άλλους.

Δείτε επίσης: Αν βρεις γυναίκα με αυτά τα χαρακτηριστικά μην την αφήσεις ποτέ!

Μπορεί να μην συνειδητοποιήσετε πόσο βαθιά έχετε πέσει σε μια τοξική σχέση προτού να εμφανιστούν τα πρώτα ανθυγιεινά συμπτώματά της με την μορφή συμπεριφορών ή συναισθημάτων. Εάν βρεθείτε σε μια τέτοια σχέση, οι αυθόρμητες, φυσικές αντιδράσεις σας σε μια ανώμαλη κατάσταση μπορεί να περιλαμβάνουν αισθήματα ασφυξίας, ανησυχίας, αδυναμίας, ακόμα και σοκ.

Πώς μπορεί κάποιος να παγιδευτεί σε μια τοξική σχέση; Η τεχνική του “δολώματος” είναι απλώς ένα παράδειγμα. Οι τοξικοί άνθρωποι υποδύονται έναν χαρακτήρα που έχει προβλήματα και μεγάλη ανάγκη από την δική μας παρουσία.

Και όταν λαμβάνουν την βοήθειά μας, μας “συγκλονίζουν” με πράξεις και λόγια τεράστιας ευγνωμοσύνης, μέχρι το σημείο που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν ο τοξικός άνθρωπος μας κολακεύει τόσο πολύ, ώστε μας κάνει να αισθανόμαστε “πραγματικά μοναδικοί”, ώστε να νιώθουμε σχεδόν υποχρεωμένοι να ανταποδώσουμε με τρόπο, που υπό άλλες συνθήκες, δεν θα επιλέγαμε.

Τοξική σχέση: Γνωρίστε τα 7 προειδοποιητικά σημάδια

Οι περισσότεροι που βρίσκονται σε “φάση ανάκαμψης” από μια τοξική σχέση θα συμφωνούσαν πιθανώς ότι ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθεί είναι να μην ξεκινήσει ποτέ εξαρχής.

Πολύ μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων σε σχετική έρευνα παραδέχτηκε ότι δεν έδωσε σημασία σε κάποια “εξόφθαλμα” πράγματα, που είχαν παρατηρήσει νωρίς στη σχέση. Θεώρησαν λανθασμένα ότι δεν έπρεπε να εμπιστευτούν την διαίσθησή τους, ή δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή.

Τοξική σχέση: Τα βασικά σημάδια έγκαιρης προειδοποίησης μιας δυνητικά τοξικής σχέσης περιλαμβάνουν

  1. Νέες γνωριμίες που διεκδικούν υπερβολικά μεγάλο μέρος του χρόνου σας, ή μοιράζονται πάρα πολύ προσωπικά στοιχεία τους πολύ σύντομα.
  2. Άτομα που επικοινωνούν μαζί σας μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά ή έχουν την ανάγκη σας.
  3. Άτομα που αποφασίζουν για εξόδους, συγκεντρώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τα δικά σας συμφέροντα.
  4. Άτομα που μονοπωλούν συστηματικά τον διάλογο, ή απλώς θέλουν να συζητάτε μόνο για την δική τους ζωή και τις δικές τους εμπειρίες, χωρίς να σας δίνουν χρόνο να πείτε την γνώμη σας, ή να επικοινωνήσετε τα συναισθήματά σας.
  5. Άτομα που διαμαρτύρονται ότι “δεν είστε αρκετά διαθέσιμοι”, ή αρκετά δραστήριοι, ή δεν έχετε αρκετή κατανόηση κλπ. Όταν ένας φίλος σας παραπονιέται διαρκώς για τις πολλές σας “αδυναμίες”, καλύτερα να τον απομακρύνετε.
  6. Άτομα που σας βλέπουν “ανταγωνιστικά” σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Μπορεί να είναι μελλοντικοί τοξικοί φίλοι ή σύντροφοι σε μια τοξική σχέση.
  7. Άτομα που δεν ντρέπονται να ζητούν να δανειστούν χρήματα, αλλά τα επιστρέφουν αργά. Θα πρέπει να θυμάστε ότι η φιλία (ή το ειδύλλιο) και η προσωπική περιουσία πρέπει να παραμείνουν ξεχωριστά.

Δείτε επίσης: Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι αγαπάτε κάποιον ενώ δεν το αξίζει!

Εάν κάποιο άτομο που μόλις γνωρίσατε σας κάνει να νιώσετε άβολα, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι που πρέπει να αναγνωριστεί. Εκφράστε ανοιχτά τις ανησυχίες σας, προτού παγιωθεί μια ανθυγιεινή κατάσταση μεταξύ σας. Αν δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τη συζήτηση, αυτό είναι άλλο ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι οδεύετε προς μια τοξική σχέση.

Σε ρομαντικές σχέσεις ή φιλίες, μην προσπαθείτε συνεχώς να πείσετε τον εαυτό σας για το πόσο καλός είναι ένας σύντροφος, ή φίλος. Αν διαρκώς προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους για τις θετικές ιδιότητες αυτού του ατόμου, θεωρήστε το και αυτό ως ένδειξη ότι η σχέση μπορεί να μην είναι αυτό που θα θέλατε εσείς να είναι.

 

Έρωτας και Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share