Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η αλήθεια αποκαλύφτηκε! Αυτή είναι η ηλικία που οι άντρες ωριμάζουν!

Μάλλον είχαμε πέσει όλοι έξω

20 Αυγούστου 2019 10:23
Η αλήθεια αποκαλύφτηκε! Αυτή είναι η ηλικία που οι άντρες ωριμάζουν!

Είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τις γυναίκες... Αλλά τελικά η αλήθεια αποκαλύφτηκε! Σύμφωνα με την επιστήμη υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία που οι άντρες ωριμάζουν! Αυτός είναι ο λόγος που οι άντρες αποφασίζουν να χωρίσουν!

Πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει διάφορους να λένε ότι οι άνδρες, ακόμα και στην ενηλικίωση, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν παιδιά. Ορισμένοι πιστεύουν επίσης ότι όσον αφορά τα ζευγάρια, είναι οι γυναίκες που φέρνουν την ωριμότητα στη σχέση. Έτσι, οι επιστήμονες αποφάσισαν να επιβεβαιώσουν αν αυτή η ευρέως διαδεδομένη προκατάληψη ήταν αληθινή, και αυτό είναι που ανακάλυψαν.

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια μελέτη που προσπάθησε να διερευνήσει τα χαρακτηριστικά της ωριμότητας σε ενήλικους άνδρες και να τα συγκρίνουμε με εκείνα των γυναικών.

Τι λέει η επιστήμη

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εξήγησε ότι η ωρίμανση του ανθρώπινου εγκεφάλου διακρίνεται από μια παρατεταμένη ανάπτυξη λειτουργικών και δομικών ιδιοτήτων του δικτύου που εκτείνεται στην ενηλικίωση. Η έρευνα αυτή είχε ως στόχο να ανακαλύψει ποια χαρακτηριστικά μετασχηματίζονται κατά την ωρίμανση και ποια παραμένουν τα ίδια. Οι επιστήμονες εξέτασαν τον εγκέφαλο 121 συμμετεχόντων μεταξύ των ηλικιών 4 και 40 ετών μέσω της απεικόνισης του εγκεφάλου. Παρακολούθησαν επίσης τις αλλαγές στις διάφορες λειτουργίες λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και το φύλο των συμμετεχόντων.

Οι άνδρες ωριμάζουν αργότερα στη ζωή.

Τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος αποκάλυψαν ότι αν και οι εγκέφαλοι τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών καταλήγουν να αναπτύσσουν τις ίδιες δυνατότητες για να λειτουργούν στην καθημερινή ζωή, οι άνδρες εμφανίζουν συχνά καθυστέρηση στην παρατεταμένη ανάπτυξη λειτουργικών δικτύων σε σύγκριση με τις γυναίκες. Οι κυρίες, ωστόσο, δείχνουν μια πιο πρόωρη φθορά αυτών των δικτύων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέγεται ότι οι άνδρες ωριμάζουν αργότερα στη ζωή από τις γυναίκες.

Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο αποτελεσματικός.

Εκτός από αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχουν ακόμα περισσότερα δεδομένα που επιβεβαιώνουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του γυναικείου εγκεφάλου. Ο Eduardo Calixto, καθηγητής φυσιολογίας και φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του UNAM, εξήγησε σε πρόσφατη δημοσίευσή του ότι αν και οι εγκέφαλοι των ανδρών είναι μεγαλύτεροι από εκείνους των γυναικών, η γυναίκα παρουσιάζει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Για παράδειγμα, δείχνει να έχει καλύτερη μνήμη, περισσότερες νευρικές συνδέσεις και μια λεπτομερή αντίληψη του χρώματος και της γεύσης. Ο Calixto είπε ότι όλα αυτά έχουν ορμονική προέλευση.

Χάρη στην επιστήμη, μπορούμε τώρα να πούμε με σιγουριά ότι οι εγκέφαλοι των γυναικών και των ανδρών λειτουργούν διαφορετικά, γεγονός που εξηγεί τις διακυμάνσεις της συμπεριφοράς και του βαθμού συναισθηματικής ωριμότητας των ανθρώπων.

Ποιοι είναι οι 3 μεγαλύτεροι φόβοι των ανδρών σε μια σχέση;

Πολλοί άντρες δεν τολμούν να προχωρήσουν σε έναν γάμο ή στην επισημοποίηση μιας σχέσης επειδή φοβούνται 3 σημαντικά πράγματα! Και δείτε πότε και σε ποιά ηλικία αποφασίζουν να δεσμευτούν!

Οι ειδικοί αναφέρουν πως οι πιο πολλοί άντρες φοβούνται μήπως…

…κάνουν τη λάθος πρώτη κίνηση
Πολλοί άνδρες αναφέρουν πως οι καιροί πλέον έχουν αλλάξει και δεν τολμούν να κάνουν την πρώτη κίνηση ή ακόμα και να προτείνουν την επισημοποίηση μιας σχέσης όταν ήδη έχουν μια σοβαρή σχέση.

…μείνουν αποκλειστικά σε μια σχέση
Ο μεγαλύτερος φόβος των ανδρών, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η αποκλειστικότητα! Αυτός είναι και ο λόγος που δύσκολα θα μπουν σε μια νέα σχέση. Αυτό που μας εκπλήσσει περισσότερο είναι πως οι άνδρες δεν φαίνεται να φοβούνται τόσο τον γάμο όσο την αποκλειστικότητα.

…δεν έχουν την οικονομική άνεση να προσφέρουν ασφάλεια στη σύντροφό τους
Σε καιρούς οικονομικής κρίσης πολλοί άνδρες, όσο περίεργο κι αν σας ακουστεί αυτό, δεν τολμούν να ξεκινήσουν μια νέα σχέση γιατί δεν θέλουν να έρθουν στη δύσκολη θέση να μην μπορούν να παρέχουν οικονομική ασφάλεια στη σύντροφό τους.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share