Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόσες φορές την εβδομάδα κάνουν σ3ξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Εσείς πόσες κάνετε;

24 Ιουλίου 2019 12:23
Πόσες φορές την εβδομάδα κάνουν σ3ξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Χωρίς αμφιβολία, το σεξ είναι βασικός παράγοντας για την επιτυχία μίας σχέσης -αν και όχι ο μοναδικός- και είναι ένας δείκτης ευτυχίας μέσα σε αυτήν. Σε γενικές γραμμές, τα ζευγάρια θεωρούνται πιο ενεργά κατά τα 2 πρώτα χρόνια μιας σχέσης, αλλά τι γίνεται μετά από αυτά;

Σύμφωνα με τον ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα M. Gary Neuman, τα ζευγάρια μετά τα 2 πρώτα χρόνια πρέπει να “εργαστούν σκληρότερα” για να διατηρήσουν αυτό το αρχικό επίπεδο οικειότητας και ενθουσιασμού.
Ο Neuman διεξήγαγε μια έρευνα σε δείγμα 400 γυναικών που ήταν παντρεμένες. Κάποιες από αυτές είχαν έναν “ευτυχισμένο γάμο” και άλλες όχι. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιορίσει πόσο συχνά συνευρίσκονται σεξουαλικά τα ευτυχισμένα ζευγάρια σε μηνιαία βάση.

Κάθε τρεις μέρες…

Διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που ΔΕΝ είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ3-4 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες που ΕΙΝΑΙ ευτυχισμένες στον γάμο τους 11 φορές/μήνα κατά μέσο όρο.

Σύμφωνα με τον Neuman, η “ρουτίνα” ενός ζευγαριού που εμπλέκει στοιχεία όπως τα χρέη, τα δάνεια, η ανατροφή των παιδιών, η κούραση και ο ύπνος, είναι εκείνα που καταστρέφουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των συζύγων.

Για ποιο λόγο αυξάνονται τα κρούσματα απιστίας το καλοκαίρι; (Video)

Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα εξηγεί στην εκπομπή Καλοκαίρι μαζί γιατί τα κρούσματα απιστίαςαυξάνονται το καλοκαίρι καθώς και τους λόγους για τους οποίους μπορεί να απιστήσει κανείς το καλοκαίρι.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν τους άλλους να απιστήσουν; Τι ρόλο παίζει το καλοκαίρι ο ήλιος, η θάλασσα και η ζέστη; Ποιες ενδορφίνες απελευθερώνονται με αποτέλεσμα να "τρελαίνονται" και οι άπιστοι;

Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα εξηγεί πως δεν παίζει ρόλο μόνο το καλοκαίρι και η ζέστη που μας κάνει πιο ελεύθερους στην απιστία αλλά και άλλοι παράγοντες! Για παράδειγμα αν η σχέση σας έχει φτάσει στο τέλος τότε είναι πιο εύκολο να τελειώσει οριστικά την περίοδο του καλοκαιριού! Επίσης η έλλειψη επικοινωνίας και η γκρίνια είναι καθοριστικοί παράγοντες!

Ακόμα αν κάποιος έχει περάσει πολύ έντονα περιστατικά στην ζωή του είναι πολύ πιο εύκολο να φύγει από μια σχέση και να πάψει να ελκύεται από τον σύντροφο τους! Θέλουν με αυτό τον τρόπο να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share