Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Για ποιο λόγο αυξάνονται τα κρούσματα απιστίας το καλοκαίρι; (Video)

Ποιοι είναι λόγοι αφορμές που ωθούν τον άλλον να απιστήσει;

24 Ιουλίου 2019 11:55
Για ποιο λόγο αυξάνονται τα κρούσματα απιστίας το καλοκαίρι; (Video)

Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα εξηγεί στην εκπομπή Καλοκαίρι μαζί γιατί τα κρούσματα απιστίας αυξάνονται το καλοκαίρι καθώς και τους λόγους για τους οποίους μπορεί να απιστήσει κανείς το καλοκαίρι.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν τους άλλους να απιστήσουν; Τι ρόλο παίζει το καλοκαίρι ο ήλιος, η θάλασσα και η ζέστη; Ποιες ενδορφίνες απελευθερώνονται με αποτέλεσμα να "τρελαίνονται" και οι άπιστοι;

Η ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα εξηγεί πως δεν παίζει ρόλο μόνο το καλοκαίρι και η ζέστη που μας κάνει πιο ελεύθερους στην απιστία αλλά και άλλοι παράγοντες! Για παράδειγμα αν η σχέση σας έχει φτάσει στο τέλος τότε είναι πιο εύκολο να τελειώσει οριστικά την περίοδο του καλοκαιριού! Επίσης η έλλειψη επικοινωνίας και η γκρίνια είναι καθοριστικοί παράγοντες!

Ακόμα αν κάποιος έχει περάσει πολύ έντονα περιστατικά στην ζωή του είναι πολύ πιο εύκολο να φύγει από μια σχέση και να πάψει να ελκύεται από τον σύντροφο τους! Θέλουν με αυτό τον τρόπο να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό τους!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

11 πράγματα που κάνει και νομίζεις ότι θέλει, αλλά δε σημαίνουν τίποτα!

Έχουμε βρεθεί όλες σε αυτή τη θέση. Γουστάρουμε, ερωτευόμαστε, αγαπάμε με πάθος, αλλά δεν ξέρουμε τι συμβαίνει από την άλλη μεριά.

Οι κινήσεις του ύποπτες, μυστηριώδεις, περίεργες, αλλά γοητευτικές. Όπως πάντα, κάθε τι μη ξεκάθαρο κάνει τα σάλια μας να τρέχουν και την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά. Κάθε του κίνηση μπορεί να σημαίνει δέκα πράγματα και εννοείται πως εμείς κρατάμε στο τέλος μόνο αυτό που μας συμφέρει.


Aκολουθεί λοιπόν ένας αληθινός, βιωματικός ενδεκάλογος, με πράγματα που έχουν συμβεί σε μένα και τις φίλες μου και πυροδότησαν ώρες συζητήσεων και αναλύσεων χωρίς τελικά να σημαίνουν τίποτα. Γιατί γενικά πρέπει κάποια μέρα να χωνέψουμε ότι οι άντρες είναι τόσο απλοί που αν σε γουστάρουν θα στο πουν. Τίποτα από τα παρακάτω δεν θέλει να δηλώσει κάτι εμμέσως.

1. Σου κάνει Like
Είτε πρόκειται για την profile picture σου, είτε για το τραγούδι, το βίντεο, το κείμενο, την ατάκα, το status, τον σκύλο που ανέβασες, το like του (ακόμα και η καρδούλα - "τέλειο"/"Love"), δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Απλά του άρεσε αυτό που ανέβασες ή έχει μάτια κιβλέπει ότι είσαι όμορφη σ' αυτή τη φωτογραφία.

2. Βλέπει τα instagram/snapchat stories σου
Τώρα που μπήκε και αυτός ο βραχνάς στη λίστα των social media stalkers, η λίστα των ανθρώπων που βλέπουν τις "ιστορίες" σου αποτελούν δυστυχώς τους συνήθεις υπόπτους για όλα τα δεινά σου. Έτσι εκείνος που κάνει την καρδιά σου να φτερουγάει, μπορεί απλά να βλέπει αυτά που ανεβάζεις επειδή είσαι αστεία, ενδιαφέρουσα, κουλ, και γενικά πολύ ωραίος άνθρωπος. Όχι επειδή σε γουστάρει, end of story (#διπλής).

3. Σου λέει να πάτε για "κανά καφέ"/"καμιά μπύρα"
Και πάτε. Και συζητάτε για τη δουλειά, τους φίλους του, τις όποιες ερωτικές σας σχέσεις. Και γελάτε και περνάτε τέλεια μαζί. Συγχαρητήρια, μόλις βρήκες ακόμα έναν ΦΙΛΟ.

4. Σε κέρασε
Και ζητάει τον λογαριασμό και λέει "όχι, όχι, σε παρακαλώ, επιμένω" και σπρώχνει το χέρι σου με το ανοιχτό πορτοφόλι σου. Δε σε γουστάρει, απλά μπορεί να πληρώθηκε, να πέρασε τέλεια μαζί σου, να είναι ευγενικός, ή απλά να σου ζητήσει να κεράσεις τα επόμενα.

5. Σε γυρίζει σπίτι
Αν είσαι στο δρόμο του το κάνει σχεδόν από υποχρέωση, αν όχι, είναι πολύ ευγενικός και μπράβο του. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αν δε σε φιλήσει, ή δε ζητήσει να ανέβει πάνω, δε σε γουστάρει - αλλά δεν πειράζει γιατί γλίτωσες το ταξί.

6. Σου κάνει κοπλιμέντα
Πρόσεξε ότι κουρεύτηκες, σχολίασε θετικά το καινούριο σου φόρεμα, σου είπε ότι η γυμναστική αποδίδει, ή σχολίασε ότι έχεις υπέροχο χιούμορ. Είναι απλά ευγενικός - πράγμα που αναπτερώνει τις ελπίδες μας για το ανθρώπινο γένος γιατί πήξαμε στα αγενή βλήματα.

7. Θυμάται κάτι που του έχεις πει
Συζητάτε και σου λέει "α ναι θυμάμαι που μου είπες ότι σου αρέσει εκείνο το μαγαζί", ή σου στέλνει ένα βίντεο και σου λέει "το είδα και σε σκέφτηκα, ξέρω ότι θα σου αρέσει". Όχι, ούτε αυτό σημαίνει ότι σε θέλει, απλά γενικά εμείς οι άνθρωποι δε συγκρατούμε πληροφορίες μόνο για όσους γουστάρουμε.

8. Σου λέει ότι οι φίλοι του σε συμπαθούν
"Έχει μιλήσει στους φίλους του για μένα και με συμπαθούν, άρα με θέλει". Πολύ σωστό και λογικό, αλλά μάλλον έχει γίνει το εξής: είχατε βγει, σε γνώρισαν, σε συμπάθησαν, έφυγες, κάποιος είπε "ρε τι κουλ τύπισσα αυτή, να τη φέρνεις συχνότερα", οι άλλοι κούνησαν καταφατικά το κεφάλι τους και κάπως έτσι αυτό μεταφέρθηκε σε σένα. Συγχαρητήρια μόλις έκανες μερικούς ακόμα ΦΙΛΟΥΣ.

9. Ζητάει τη γνώμη/ τη βοήθειά σου
Πιστεύει στο γούστο σου, στο ένστικτό σου και γουστάρει τον τρόπο που σκέφτεσαι. Όχι εσένα γενικά, τον τρόπο που σκέφτεσαι.

10. Δε σου μιλάει για τα προσωπικά του
Μπορεί να μην παίζει κάτι αυτή την περίοδο ή να έχετε πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να συζητήσετε. Αν σου έλεγε για τα προσωπικά του, ίσως τότε να ήθελε να ζηλέψεις οπότε μπορεί και να σε ήθελε λίγο.

11. Ποστάρει το τραγούδι που του έμαθες
Ή κάποιο βίντεο που συζητήσατε, ή ένα κείμενο που του είπες να διαβάσει. Όχι δε σημαίνει ότι το αφιερώνει σε σένα, ούτε ότι όλα τα αγαπησιάρικα status του είναι #amensiota, και απευθύνονται σε σένα. Μπορεί απλά να του άρεσε όντως - όπως είχες υποθέσει όταν του το έστειλες για παράδειγμα - και να το μοιράστηκε στα social media του. Λυπάμαι.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share