Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μήπως η σχέση σας έχει ημερομηνία λήξης; - Υπάρχουν σημάδια!

Ποια είναι τα σημάδια που σου το δείχνουν;

16 Ιουνίου 2019 18:24
Μήπως η σχέση σας έχει ημερομηνία λήξης; - Υπάρχουν σημάδια!

Μήπως η σχέση σας έχει ημερομηνία λήξης; Τότε υπάρχουν σημάδια που το αποδεικνύουν και πρέπει να δώσετε προσοχή!

Όταν μία σχέση παύει πλέον να σε κάνει χαρούμενο/η κι ευτυχισμένο/η και σε γεμίζει συνέχεια στεναχώριες και εντάσεις, τότε αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να πάρεις την απόφαση να την τελειώσεις. Δε λέω, θα κλάψεις, θα απομονωθείς, θα απογοητευτείς, αλλά στο τέλος θα καταλάβεις ότι αυτή σου η απόφαση ήταν η σωστότερη. Δεν αξίζει να πληγώνεσαι ούτε εσύ, ούτε ο άλλος.

Όταν η σχέση έχει φτάσει στο αμήν και δεν υπάρχει τίποτα άλλο να βελτιωθεί ή να αλλάξει πια, θα το καταλάβεις.

Αρκεί βέβαια να μην κάνεις τα στραβά μάτια, όταν αρχίσουν να συμβαίνουν τα παρακάτω:

Για σεξ… ούτε λόγος

Στην πραγματικότητα, δεν αγγίζεστε καν. Δε φιλιέστε, δεν αγκαλιάζεστε και όταν η φάση πάει προς το σεξ, κανείς από τους δυο σας δεν έχει όρεξη. Βρίσκεις ένα σωρό δικαιολογίες για να το αποφύγεις, την ίδια στιγμή που τίποτα δε σε ερεθίζει πια πάνω στο/στη σύντροφό σου. Η οικειότητα και η στοργή έχει κάνει φτερά, παρομοίως και το πάθος. Όταν σταματάει να υπάρχει η σεξουαλική επιθυμία σου για τον άλλον, τότε πρέπει να χωρίσεις χθες κιόλας.

Τρώγεστε μεταξύ σας για ψύλλου πήδημα

Ξέρετε πολύ καλά πως υπάρχει και λόγος κι αφορμή για όλες αυτές τις διαφωνίες, αλλά κανείς από τους δύο δεν έχει τα κότσια να πει τη μεγάλη κουβέντα. Το περιβάλλον της σχέσης έχει γίνει απίστευτα τοξικό με τους καυγάδες, τις φωνές και τις προσβολές να δίνουν και να παίρνουν, σύμφωνα με το neapolis. Ο κόσμος σας παρατηρεί και νομίζει πως είστε εχθροί κι όχι ζευγάρι. Ο ένας έχει απομυθοποιήσει εντελώς τον άλλον και πλέον δε μοιράζεστε τίποτα κοινό, παρά μόνο τους δυνατούς σας τσακωμούς.

Φαντασιώνεσαι άλλους

Ενώ αυτό δεν είναι κακό, γιατί η φαντασίωση ενισχύει τη σεξουαλική διάθεση και λειτουργεί ευεργετικά στη σχέση, υπάρχει πρόβλημα όταν δε σου αρκεί πια ως σκέψη και θες να την υλοποιήσεις. Είναι η στιγμή που σκέφτεσαι να κάνεις κάτι με άλλον για να νιώσεις καλά, να αλλάξεις παραστάσεις ή ακόμα και να εκτονωθείς. Και σε ρωτάω… σκέφτεσαι να απατήσεις μήπως και αλλάξει κάτι; Μήπως και βρεις πάλι τον εαυτό σου; Γιατί από την στιγμή που θα το κάνεις, όλα θα έχουν τελειώσει.

Δε σε συγκινεί τίποτα πλέον μαζί του/της

Ό,τι κι αν κάνετε, δεν είναι αρκετό. Βαριέσαι να βγείτε, να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες, να πειραματιστείτε κι όταν βλέπεις συνέχεια το πρόσωπό του/της χωρίς να υπάρχει τίποτα το καινούριο σε όλο αυτό, απλά φτάνει η στιγμή που μπουχτίζεις και τότε είναι που σε ενοχλούν τα πάντα πάνω του/της. Δε ζηλεύεις πια, τον/τη θεωρείς δεδομένο/η και γενικά δε σου καίγεται καρφάκι για την πάρτη του/της.

Από συμβιβασμούς άλλο τίποτα

Όταν πας να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά της σχέσης, ξεκάθαρα η ζυγαριά γέρνει στα κατά. Παρόλα αυτά, δεν κάνεις τη μεγάλη «έξοδο», γιατί πιστεύεις ότι δε θα βρεις κάτι καλύτερο ή φοβάσαι ότι θα μείνεις για πάντα μόνος/η σου. Συμβιβάζεσαι δηλαδή με το κακό για να μην πέσεις πάνω στο χειρότερο. Καλοί οι συμβιβασμοί σε μία σχέση, αλλά πρέπει να έχεις και κάποια στάνταρντ δε νομίζεις; Μη γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν όλοι.

Λέτε συνεχώς ψέματα ο ένας στον άλλο

Τα ψέματα καλό είναι να μην υπάρχουν σε μία σχέση. Κάποια στιγμή, τα πάντα αποκαλύπτονται. Η αλήθεια είναι προτιμότερη κι ας πονάει. Από την στιγμή που οι σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια, δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνετε ακόμα μαζί. Τα ψέματα εν τω μεταξύ, φέρνουν κι άλλα ψέματα. Και φτάνει κάποια στιγμή, που δεν μπορείς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Αυτά είναι τα σημάδια οτι η σχέση σας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα!

Οι συναισθηματικοί δεσμοί που δημιουργούμε στις ρομαντικές σχέσεις είναι πολύπλοκοι. Είναι απαραίτητο να γίνουν τουλάχιστον κάποιοι συμβιβασμοί, προκειμένου να οικοδομηθεί οικειότητα στη σχέση.

Μια καλή σχέση απαιτεί καλή επικοινωνία, εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση και σεξουαλική συμβατότητα εκ μέρους και των δύο μερών, μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων. Εάν αισθάνεστε συνεχώς ότι κάτι δεν είναι σωστό στο γάμο ή τη σχέση σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε το πρόβλημα με το σύντροφό σας.

Εάν μια σχέση είναι προβληματική, χρειάζεστε ανοιχτή και σαφή επικοινωνία.

Σημάδια ότι η σχέση σας δεν λειτουργεί

1. Ο σύντροφός σας διατηρεί μια φυσική απόσταση

2. Καταλήγετε να διαφωνείτε για τα πάντα

3. Ένα σημαντικό σημάδι αποστασιοποίησης στη σχέση είναι όταν δεν συμπεριλαμβάνεστε στα μελλοντικά σχέδια του συντρόφου σας

4. Φοβάστε να μιλήσετε με τον σύντροφό σας ή να εκφράσετε πώς αισθάνεστε

5. Η σχέση σας δεν λειτουργεί εάν έχετε χάσει την σεξουαλική επιθυμία ο ένας για τον άλλον

TAGS
 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share