Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Tεστ προσωπικότητας: Δες τον τρόπο που ερωτεύεσαι!

Κάντο κι εσύ!

14 Μαΐου 2019 20:37
Tεστ προσωπικότητας: Δες τον τρόπο που ερωτεύεσαι!

Πόσο καλά σε ξέρεις; Είσαι σίγουρη πως το ψυχογράφημα έχει ολοκληρωθεί; πώς αγαπάς και πώς βιώνεις την απόρριψη; ποιος είναι ο ρόλος που υποσυνείδητα επιλέγεις στις σχέσεις σου; του θύματος ή του θύτη; Σου έχει τύχει να είσαι με έναν άνθρωπο που από ένα σημείο και μετά δεν «αναγνωρίζεις»; που άλλαξε σε σχέση με αυτό που ήταν στις αρχές;

Όλες κι όλοι αλλάζουμε σε σχέση με την αρχή. Ο ενθουσιασμός μαλακώνει, συγχωρεί, τα κάνει όλα πιο ανάλαφρα. Όταν αρχίσει να φεύγει- όπως φυσιολογικά συμβαίνει- η εικόνα του καθενός παίρνει ρεαλιστικές διαστάσεις. Κι αυτό δεν πρέπει να τρομάζει. Το παρακάτω τεστ προσωπικότητας εστιάζει τον τρόπο που επιλέγουμε να ερωτευόμαστε και να δινόμαστε στις σχέσεις μας.

Απλά κοίτα και πες τι είναι αυτό που κερδίζει πρώτα την προσοχή σου σ' αυτή την εικόνα:

Αν το πρώτο πράγμα που είδες ήταν:

Ο άντρας που παίζει φλογέρα
Είσαι εκείνη που βλέπει την καλή πλευρά των πραγμάτων στη σχέση. Είσαι στήριγμα για αυτόν που αγαπάς και δεν θα τον αφήσεις εύκολα. Ούτε εκείνος/η όμως, γιατί πού θα βρει καλύτερα; έχει δίπλα του μία/έναν σύντροφο που ενδιαφέρεται και δεν υποκρίνεται ότι είναι κάτι άλλο. Έχεις επίσης μία «άγρια» πλευρά που απαιτείς από τον άλλο να την σεβαστεί και να την αγαπήσει. Θα νιώσεις αποδοχή κι ευτυχία αν συμβεί αυτό.

Το πρόσωπο στο δέντρο
Είσαι άνθρωπος που δεν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο στον άλλο. Το οποίο σημαίνει ότι πλασάρεσαι σαν τύπος που δεν φοβάται καθόλου τις σχέσεις, που τα 'χει όλα λυμένα και είναι πολύ κουλ. Κρύβεις το άγχος σου πάρα πολύ καλά και η δέσμευση σε κάνει να ιδρώνεις λιγάκι. Αλλά αυτά να μην βγουν παραέξω ε; ωστόσο να θυμάσαι ότι σ' αυτή τη σχέση δεν είσαι μόνη/ος και πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις για σένα είναι να μοιράζεσαι αυτά που σε προβληματίζουν και κυρίως να συζητάς γι' αυτά που σε χαλάνε. Μην φοβάσαι να δείξεις αυτό που είσαι, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.

Η κοπέλα στο βάθος
Βλέπεις αυτό γιατί κατά βάθος πιστεύεις ότι δεν είσαι για σχέσεις. Χάνεις την υπομονή σου αρκετά εύκολα, αλλά προσπαθείς να μην το δείχνεις. Αν για παράδειγμα έχεις τα νεύρα σου, θεωρείς πιο σωστή αντίδραση να μην δείξεις τίποτα και να κρύψεις τα πάντα πίσω από ένα χαμόγελο. Το κάνεις αυτό γιατί θες να είσαι αρεστή/ός και κυρίως γιατί ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι πως θα μείνεις μόνη/ος. Σταμάτα να συμπεριφέρεσαι έτσι προτού κάνεις το ασυμμάζευτο «μπαμ».

Αυτά είναι τα παράξενα πράγματα που σκέφτονται οι άντρες και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του σ3ξ!

Όταν ξεντύνεστε και πέφτετε στο κρεβάτι (ή όπου αλλού) για να κάνετε παθιασμένο σεξ, καμιά φορά τυχαίνει να μην είσαι 100% εκεί. Ή το ίδιο μπορεί να τύχει και σ' εκείνον. Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο να συνειδητοποιείς ότι τη στιγμή που κάνετε σεξ, το μυαλό σου ταξιδεύει αλλού, αλλά φαντάσου πόσο δυσκολότερο είναι για τον άλλον αν φτάσει στο σημείο να το καταλάβει.

Και πες ότι όντως το βλέμμα σου/του είναι τόσο χαμένο ή οι κινήσεις μαρτυρούν ότι σκέφτεστε κάτι άλλο, αλλά τι είναι πραγματικά αυτό που μπορεί να σου τραβήξει την προσοχή από εκείνη τη στιγμή που υποτίθεται πρέπει όλες σου οι αισθήσεις να είναι σε έξαρση;

Μια έρευνα από την Αυστραλία η οποία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 5000 ανθρώπους, βρήκε από τρία πράγματα που σκέφτονται οι γυναίκες και τρία που σκέφτονται οι άντρες, όταν το μυαλό τους φεύγει από τη σεξουαλική πράξη στην οποία εμπλέκονται μια δεδομένη στιγμή. Τα ευρήματα - ειδικά για τις γυναίκες - δεν τα λες και τόσο φυσιολογικά.

Ας ξεκινήσουμε από τα αναμενόμενα, που είναι τα αποτελέσματα των ανδρών. Όταν, λοιπόν, δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο σεξ σκέφτεται τα εξής:

1. Πορνό

2. Πρώην

3. Φαγητό

*Την πρώην δεν τη συγχωρούμε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Οι γυναίκες όμως τι σκέφτονται;

1. Αθλητισμό

2. Δουλειά

3. Τηλεόραση

Αυτά πρέπει να κάνετε στο σ3ξ για καλύτερο ύπνο!

Οι επιστήμονες και οι έρευνές τους έχουν σαν βασικό τους στόχο να βελτιώσουν τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι καμια φορά θα ανακαλύπτουν πράγματα που μπορεί να είχαμε σκεφτεί ότι συμβαίνουν, αλλά με τη σφραγίδα της επιστήμης να τα επιβεβαιώνει, μπορούμε πλέον και να τα απαιτούμε ως καλά για την υγεία και την ψυχική μας κατάσταση. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το σεξ.

Στη λογική αυτή, λοιπόν, κι αφού πραγματοποίησε έρευνα σε 460 ανθρώπους από 18 έως 70 ετών, η Michelle Lastella, ερευνήτρια ύπνου από το Appleton Institute for Behavioral Science του πανεπιστημίου Central Queensland στην Αυστραλία, ανακάλυψε πρόσφατα ότι τα 2/3 των ανθρώπων κοιμούνται καλύτερα αν πριν έχουν κάνει σεξ.

Αυτό δουλεύει ακόμα καλύτερα αν έρθουν και οι δύο σε οργασμό...

Μετά τη σεξουαλική επαφή και την επίτευξη του οργασμού, έχουμε μια μαζική απελευθέρωση μιας ορμόνης που ονομάζεται ωκυτοκίνη. Αυτή, όπως και αρκετές άλλες ορμόνες "ευεξίας", λέγεται ότι δρα σαν ηρεμιστικό και μειώνει το χρόνο που χρειάζεται για να σε πάρει ο ύπνος.

Ιδανικά, η Lastella συστήνει να αντικαταστήσεις τον χρόνο που περνάς χαζεύοντας στο κινητό σου πριν κοιμηθείς, αναπτύσσοντας μια πιο ουσιαστική και πραγματική οικειότητα με τον σύντροφό σου. Όταν κάνεις σεξ, δε σκέφτεσαι τι θα κάνεις την επόμενη μέρα, ούτε ασχολείσαι με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Σε αποσπά από αυτά που θα έκανες συνήθως.

Σταμάτα, λοιπόν, να λες ότι χρειάζεσαι να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση για να σε πάρει ο ύπνος και απλά άνοιξε τα πόδια σου. Θα κοιμηθείς σαν πουλάκι - καθόλου τυχαία η φράση.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share