Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποια είναι τα θετικά όταν έχεις σχέση με μικρότερο άντρα;

Υπάρχουν και αρνητικά βέβαια στοιχεία..

25 Απριλίου 2019 10:14
Ποια είναι τα θετικά όταν έχεις σχέση με μικρότερο άντρα;

Βλέπετε ζευγάρι με διαφορά ηλικίας και απορείτε για την σχέση τους; Ξέρετε ποια είναι τα οφέλη όμως όταν έχεις σχέση με μικρότερο άνδρα και ποια είναι τα αρνητικά; Είναι ένα θέμα ταμπού που η κοινωνία δεν μπορεί να αποδεχθεί εύκολα..

Ποια είναι όμως τα οφέλη:

Ζωντάνια

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα σε μια σχέση με έναν μικρότερο άντρα είναι ότι ο άντρας αυτός έχει συνήθως τρομερή ζωντάνια. Η φλόγα μέσα του καλά κρατεί. Μια φλόγα έτοιμη να ζεστάνει τη γυναίκα και να την αναζωογονήσει. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, αυτή η περίσσεια ενέργειας μπορεί να μεταδοθεί στην γυναίκα και να την κάνει να αισθάνεται ξανά νέα, δυναμική και το κυριότερο επιθυμητή. Οι μικρότεροι άντρες θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια και σκοπεύουν να αγωνιστούν γι’ αυτό. Μια περιπέτεια που ταυτόχρονα θα ζει και η γυναίκα που βρίσκεται πλάι τους.

Μικρό συναισθηματικό φορτίο από προηγούμενες σχέσεις

Άλλο ένα πλεονέκτημα μιας σχέσης με μικρότερο άντρα είναι ότι συνήθως δεν κουβαλάνε μαζί τους μεγάλο φορτίο από αρνητικά συναισθήματα που δημιουργήθηκαν από παλαιότερες σχέσεις. Αυτό τους κάνει πιο ανοιχτόμυαλους, χωρίς πολλές προκαταλήψεις, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν την ανάγκη ή την τακτική να κρατούν αποστάσεις ως μέσο άμυνας.

Αυτοπεποίθηση στη γυναίκα

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα μιας σχέσης με μικρότερο άντρα είναι η αισθητή βελτίωση της αυτοπεποίθησης της γυναίκας. Μια γυναίκα που έχει σχέση με έναν μικρότερο άντρα διακρίνει στον εαυτό της ότι έχει ακόμα τα φυσικά χαρίσματα να σαγηνεύσει και τον πιο δύσκολο άντρα. Ας μην γελιόμαστε. Και ποια δεν θα ήθελε να νιώθει επιθυμητή από ωραίους και νέους άντρες.

Το κρεβάτι

Πλεονέκτημα σε μια σχέση με μικρότερο άντρα είναι και το σεξ. Ένας νεότερος άντρας προφανώς έχει περισσότερες αντοχές και περισσευούμενη ενέργεια που είναι πρόθυμος να ξοδέψει για τη γυναίκα που είναι μαζί του. Μπορεί βέβαια να μην είναι και ο πιο έμπειρος εραστής ωστόσο με την κατάλληλη δασκάλα θα μάθει γρήγορα. Άλλωστε σε πολλές γυναίκες αρέσει αυτός ο ρόλος.

Ποια είναι όμως τα αρνητικά σε μια σχέση με μικρότερο άνδρα:

Προσοχή στο κέρατο

Ένα βασικό μειονέκτημα σε μια σχέση με μικρότερο άντρα είναι ότι λόγω της έξτρα ενέργειας και της μεγάλης όρεξης για περιπέτεια που διαθέτουν, μπορεί αργά ή γρήγορα να αρχίσουν να επιθυμούν εμπειρίες σε καταστάσεις που μπορεί να μην σε περιλαμβάνουν. Ένας νέος άντρας θέλει να ζήσει πολλές περιπέτειες για το λόγο αυτό είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσει κάτι μόνιμο και σοβαρό.

Δεν ξέρει τι θέλει

Άλλο ένα βασικό μειονέκτημα είναι ότι οι μικρότεροι άντρες πολλές φορές δεν έχουν κατασταλάξει στο τι ακριβώς θέλουν στη ζωή τους. Μπορεί σήμερα τα θέλω του να είσαι εσύ όμως αύριο είναι πολύ πιθανό τα θέλω του να περιλαμβάνουν κάποια άλλη. Αυτό δεν σημαίνει ότι σίγουρα έτσι θα γίνει. Απλά αναφέρουμε ότι ένας μικρότερος άντρας κατά κανόνια είναι λίγο πιο άστατος στον χαρακτήρα.

Το οικονομικό πρόβλημα

Μειονέκτημα σε μια σχέση με μικρότερο άντρα πολλές φορές αποτελεί και η οικονομική κατάσταση. Μια μεγαλύτερη γυναίκα συνήθως έχει και μεγαλύτερο πορτοφόλι πράγμα που μεταφράζεται σε ακριβότερες συνήθειες στις εξόδους, στα ψώνια, στα ταξίδια, κ.τ.λ. Ένας μικρότερος άντρας είναι πιθανόν να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που μέχρι τώρα συνήθιζε η γυναίκα να κάνει. Έτσι η γυναίκα ή θα πρέπει να να ελαττώσει τις ακριβές της συνήθειες, ή θα πρέπει να βάλει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη.

Η ανασφάλεια της γυναίκας

Άλλο ένα μειονέκτημα που μπορεί να έχει μια σχέση με μικρότερο άντρα είναι η ανασφάλεια στη γυναίκα. Η γυναίκα μπορεί σιγά σιγά με τον καιρό να αισθάνεται ότι μπορεί να τον χάσει με αποτέλεσμα να γίνει ανασφαλής. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα της κάθε μίας.

Η ανωριμότητά του

Τέλος άλλο ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός μικρότερου άντρα μπορεί να είναι η ανωριμότητα του. Η ανωριμότητα πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα μέσα στη σχέση δεδομένου ότι ένας μικρότερος άντρας δυσκολεύεται να αναλάβει ευθύνες ή δεν μπορεί να τις αναλάβει. Έτσι σε μια δύσκολη κατάσταση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η γυναίκα να σηκώσει όλο το βάρος μόνη της.

Ποιοι είναι οι τρόποι για να μην ζηλεύετε τον σύντροφό σας;

Βλέπετε σημάδια στην σχέση σας που σας δημιουργούν το αίσθημα της ζήλιας και δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε; Η ομάδα του Athensmagazine.gr σας βρήκε ποιοι είναι οι τρόποι για να μην ζηλεύετε τον σύντροφό σας! Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί ο σύντροφος σου ζηλεύει για μερικά πράγματα, μπορεί η απάντηση να είναι απλά πως οι άνδρες και οι γυναίκες βιώνουν διαφορετικά αυτό το συναίσθημα.

Η ζήλια πρόκειται για ένα αρνητικό συναίσθημα το οποίο συνήθως κάνει την εμφάνιση του μαζί με την αγάπη και τον έρωτα, καθώς πρόκειται για τον αιώνιο αντίπαλο τους. Όπως ο έρωτας μας τυφλώνει, μας αλλάζει την συμπεριφορά, την σκέψη και μας καλυτερεύει αφού μας χαρίζει μια υπέροχη γαλήνη το ίδιο κάνει και η ζήλια η οποία μας κάνει να νιώθουμε εχθρικά, μας κατακλύζει με μίσος και μας τυφλώνει καθώς ελάχιστα άτομα μπορούν να την κουμαντάρουν σωστά και να την περιορίσουν.

Αναμφίβολα πρέπει όλες μας όσο και να φαίνεται δύσκολο να μετριάσουμε την ζήλια μας και να αδράξουμε τα θετικά της, διότι αν αφήσεις την ζήλια να σε επηρεάζει μπορεί να συμβούν πράγματα που μόνο στην τηλεόραση βλέπουμε και να τα μετανιώνεις μια ζωή γιατί δεν πρέπει ποτέ να δρας απερίσκεπτα.

Η ζήλια τις περισσότερες φορές προέρχεται από ένα συνδυασμό αρνητικών συναισθημάτων που μπορεί να έχεις. Για αυτό αρχικά θα πρέπει να συζητάς με τον αγαπημένο σου οτιδήποτε έχεις, οτιδήποτε σε προβληματίζει την ώρα που πρέπει. Γιατί μόνο έτσι θα απαλλαχτείς από ό,τι σε απασχολεί, ουσιώδες και μη, καθώς όλες μας έχουμε νιώσει άσχημα και ζηλέψαμε για πράγματα που μάθαμε ή που πιστεύουμε και δεν ισχύουν. Επιπλέον μέσω της κουβέντας θα αρχίσει και ο σύντροφος σου να καταλαβαίνει τι σε ενοχλεί ή τι έχεις. Μην χάνεις χρόνο, ξεκίνα το από τώρα και θα δεις ότι σιγά σιγά θα σε ρωτάνε και οι φίλες σου να μάθουν το πώς να μην ζηλεύεις στην σχέση σου.

Βρες την πηγή της ζήλιας και αντιμετώπισέ την

Με λίγα λόγια πρέπει να κάτσεις να βάλεις το μυαλό σου και τα συναισθήματα σου κάτω και να δεις γιατί ζηλεύεις. Οι πηγές της ζήλιας είναι συνήθως από συμβάντα και από εσωτερικές ανησυχίες και από έλλειψη εμπιστοσύνης, δηλαδή από ψυχολογικούς παράγοντες. Εμ πώς να μην ζηλεύεις αν δεν έχεις καθόλου εμπιστοσύνη στον αγαπημένο σου; Για αυτό μην χάνεις ευκαιρία, δες γιατί δεν τον εμπιστεύεσαι, συζήτα το μαζί του και ανακάλυψε αν ζηλεύεις χωρίς λόγο. Αν πάλι ο καλός σου έχει φροντίσει να σου δώσει σημάδια έλλειψης εμπιστοσύνης, τότε ξεκαθάρισέ του πώς νιώθεις και ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά γιατί βλάπτει την σχέση σας. Ποτέ όμως μην έχεις εχθρική και ανακριτική στάση γιατί σε κάθε περίπτωση μπορεί τα τυχόντα ¨σημάδια¨ να μην ισχύουν και να τον κατηγορείς χωρίς λόγο και να βλάψεις ανεπανόρθωτα την σχέση σου. Μια ακόμα περίπτωση είναι η ύπαρξη τρίτου προσώπου την οποία θα σας την αναλύσουμε παρακάτω μιας και πρόκειται για μια ειδική περίπτωση.

Αν το κάνεις πρώτη φορά, πιθανότατα να είναι σ' αυτή την ηλικία. Εκεί γύρω στα 20-30 πάνω- κάτω. Θα απατήσεις τη μεγάλη σου σχέση..

Τρίτο πρόσωπο, ο φόβος κάθε γυναίκας

Σίγουρα έχεις σκεφτεί πολλές φορές αν τελικά δεν είναι τόσο φιλικό το καφεδάκι με την φιλενάδα του. Μήπως έχεις βρει άλλη, μήπως του τρίβεται πολύ η φίλη του ή μήπως η νέα του επαφή στο κινητό με ένα συνθηματικό όνομα είναι το τρίτο πρόσωπο στην σχέση σου που καραδοκεί να πάρει την θέση σου. Πώς να μην ζηλεύεις κάθε κοπέλα αν βλέπεις όλα αυτά και ανησυχείς συνέχεια μη συμβαίνει κάτι από αυτά χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι; Αρχικά θα ξεκινήσουμε αναφέροντας ότι για να έχεις στο μυαλό σου την πιθανότητα να υπάρχει τρίτο πρόσωπο σημαίνει ότι έχεις αφήσει κενό χώρο στην σχέση σου για να εισχωρήσει κάποιο άλλο πρόσωπο. Για αυτό βρες που ¨μπάζει¨ η σχέση σας και προσπάθησε να το διορθώσεις πριν να είναι αργά. Βρες τι δεν κάνεις καλά, τι δεν κάνει αυτός καλά, συζητήστε το και προσπάθησε να βρεις την λύση. Βέβαια από το να αρχίζεις να κατασκοπεύεις τον δικό σου και να κάνεις άλλες ανωριμότητες λόγω ζήλειας καλό θα ήταν να του ζητήσεις να σε παίρνει μαζί του, να συζητάτε το κάθε τι και να του ζητάς την άποψή του για το εκάστοτε πρόσωπο που σε απασχολεί. Γιατί πώς να μην ζηλεύεις αν θεωρείς την φίλη του που βγαίνει μαζί του κουκλάρα, ενώ στην πραγματικότητα ο δικός σου δεν την θεωρεί έτσι και συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πιστεύεις; Για αυτό τονίζουμε και πάλι, ότι πριν κάνεις κάτι, πριν αφήσεις κάτι να σε επηρεάσει καλό θα ήταν να συζητάς το κάθε τι. Μόνο έτσι θα γίνει υγιής η ζήλεια σου και η σχέση σου θα βελτιωθεί.

Μίλα στην ¨αντίπαλο¨

Αν έχεις εντοπίσει μια ενδεχόμενη απειλή για την σχέση σου, μια λύση είναι να βρεις το συγκεκριμένο πρόσωπο και να του μιλήσεις. Ήρεμα φυσικά, γιατί δεν είναι σωστό σε καμία περίπτωση να αρχίσει κάποιο μαλλιοτράβηγμα ή ακόμα χειρότερα να την κάνεις να μετράει τα δοντάκια της. Αρχικά γιατί μπορεί να βρεθείς μπλεγμένη και γιατί θα πέσεις στα μάτια του συντρόφου σου, ο οποίος μπορεί να μην θέλει να σε ξαναδεί και να χάσει πάσα ιδέα για εσένα αν τον φέρεις σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Αν όντως καταλάβεις μέσα από την κουβέντα σας ότι αποσκοπεί να σε εκτοπίσει από την σχέση σου, τότε μην φερθείς παράλογα. Πάρε μια βαθιά ανάσα γιατί πώς να μην ζηλεύεις μετά από κάτι τέτοιο, ηρέμισε και προσπάθησε να βρεις τις αδυναμίες στην σχέση σου για να την βελτιώσεις και να την κάνεις τόσο ισχυρή που θα οχυρωθεί από οποιοδήποτε εξωτερικό κίνδυνο.

Πώς να μην ζηλεύεις: Συμβουλές για αντιμετώπιση

Αν πάλι όμως δεν βλέπεις αποτέλεσμα, το βράδυ όλο σκέφτεσαι και δεν κοιμάσαι λόγω ζήλειας ή παραφέρεσαι και ξεσπάς στην καθημερινότητα σου ή ακόμα χειρότερα βλέπεις ότι αυτό το συναίσθημα σε ξεπερνάει τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις βοήθεια από τους ανθρώπους σου, την οικογένεια σου, τον σύντροφο σου ακόμα και από τον ψυχολόγο σου ο οποίος θα σε συμβουλέψει άψογα.

Συμβουλέψου τους γονείς σου ή τα αδέρφια σου

Μια από τις καλύτερες λύσεις που μπορείς να εφαρμόσεις είναι να ζητήσεις βοήθεια από άτομα που έχουν ήδη βιώσει και αντιμετωπίσει τέτοια συνθήματα στην ζωή τους. Σίγουρα η οικογένειά σου θα έχει μερικές καλές συμβουλές να σου δώσει, όπου σίγουρα θα έχουν αποτέλεσμα διότι έχουν περισσότερη εμπειρία από εσένα και πιο ανεπτυγμένη κρίση λόγω ηλικίας.

Συμβουλέψου έναν ψυχολόγο

Αδιαμφησβήτητα το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις σε έναν ειδικό. Βέβαια όσο άσχημα και να νιώθεις για κάποιες συμπεριφορές σου, αντιδράσεις σου, ή σκέψεις σου θα πρέπει να του τα πεις όλα για να μπορεί να εξάγει το κατάλληλο συμπέρασμα και να σε βοηθήσει αναλόγως. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεπεράσεις τυχόν ταμπού που μπορεί να έχεις με το συγκεκριμένο επάγγελμα και να ζητήσεις βοήθεια. Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος πάσχει από κάτι ψυχολογικό είτε ήπιο είτε έντονο και εμφανές.

TAGS
 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share