Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δεν σου έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη; - Αυτοί είναι οι λόγοι!

Μάθε το γιατί!

19 Αυγούστου 2018 14:30
Δεν σου έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη; - Αυτοί είναι οι λόγοι!

Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι περισσότεροι άνδρες δεν ζητάνε ποτέ συγγνώμη;

Το Youweekly.gr σου εξηγεί με 3+1 λόγους το γιατί!

1. «Αλάνθαστα» όντα

Δυστυχώς ο εγωισμός ενός άνδρα δεν του επιτρέπει να παραδεχθεί το ότι ίσως και να έκανε λάθος. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Toronto, απέδειξε πως οι άνδρες φοβούνται να αναγνωρίσουν τα λάθη τους. Αν για παράδειγμα κατά βάθος αντιληφθούν πως αδίκησαν την σύντροφό τους, ο εγκέφαλος τους θα επεξεργαστεί εντελώς διαφορετικά την πληροφορία έτσι ώστε να δώσουν άφεση αμαρτιών στον εαυτό τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος: Πέθανε η δημοσιογράφος Νατάσα Βαρελά!

2. Σιωπή

Μπορεί να υπάρξουν και φορές που όχι μόνο θέλει να σου πει συγνώμη αλλά θέλει να σου το φωνάξει αλλά καταπιέζει το συναίσθημα του για να μην το πει ούτε μια φορά και του γίνει σύστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι άνδρες σκέφτονται πως μια συγνώμη θα οδηγήσει την σχέση τους προς το χειρότερο, αφού με το που θα το ακούσει η σύντροφος τους θα αρχίσει να αναλύει το όλο περιστατικό που προηγήθηκε και θα ζητά εξηγήσεις με την συζήτηση να φουσκώνει και να οδηγείται τελικά στην καταστροφή!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος πρώην παίκτης του Survivor ανάβει φωτιές για την σχέση Παπαργυρόπουλου - Σαλταφερίδου;

3. Απλά μια λέξη

Η συγνώμη για μια γυναίκα μπορεί να σβήσει κάθε αρνητικό συναίσθημα και να παραβλέψει οτιδήποτε την πόνεσε, για ένα άνδρα όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Οι άνδρες δεν θα πάνε καλά με τις απολογίες και τις συζητήσεις και γι’ αυτό προτιμούν απλά να προσπεράσουν την κακιά στιγμή, λες και δεν συνέβη ποτέ!

4. Άνδρας = Δυναμισμός

Ο άνθρωπος που είναι δίπλα σας και σας προσφέρει ασφάλεια, σιγουριά και δύναμη θα πέσει τόσο χαμηλά στα μάτια σας και θα σας απολογήθει; Όχι βέβαια! Για τους άνδρες μια απλή συγγνώμη είναι ντροπιαστική και φανερώνει τις αδυναμιές τους.

Πηγή: youweekly.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share