Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

7 λάθη που κάνουν τα ζευγάρια και καταλήγουν στον χωρισμό!

Τα πιο κοινά λάθη των ζευγαριών

18 Ιουλίου 2018 13:54
7 λάθη που κάνουν τα ζευγάρια και καταλήγουν στον χωρισμό!

Ο γάμος είναι το επόμενο βήμα ενός παθιασμένου έρωτα και μιας μακροχρόνιας σχέσης και πάντα -έτσι φαίνεται τουλάχιστον- ξεκινά με τις καλύτερες διαθέσεις.

Στην πορεία, όμως, οι υποχρεώσεις και η ρουτίνα κάνουν πολλά ζευγάρια να χάνουν το παιχνίδι και κάνουν λάθη συνηθισμένα και χιλιοσυζητημένα. Λάθη όμως που συχνά οδηγούν το ζευγάρι στο διαζύγιο.

Τα 7 πιο κοινά λάθη των ζευγαριών που τα οδηγούν στο διαζύγιο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι τα εξής:

Μοιράζετε το νοικοκυριό 50/50
Αυτός είναι ο πιο δίκαιος τρόπος να χωρίσετε τις υποχρεώσεις και τις δουλειές του σπιτιού, προκειμένου να αποφύγετε κάθε είδος διαπληκτισμού ανάμεσα σας. Ομως όταν προσπαθείτε να φέρετε την απόλυτη ισότητα από την αρχή, τότε αυτό ίσως να μην το καταφέρετε στην πορεία, όταν τα προβλήματα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε θα είναι πιο σοβαρά. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που οι οικονομολόγοι αποκαλούν «συγκριτικό πλεονέκτημα», όπου κάθε ένας είναι υπεύθυνος για ό,τι είναι καλύτερος (σε σχέση με άλλα καθήκοντα). Μερικές φορές ενδέχεται να ασχολείστε με περισσότερες υποχρεώσεις, όμως αυτό αντισταθμίζεται μέσα από τη συμβολή του συζύγου σας σε άλλες καταστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 1.000 ευρώ στον τραπεζικό σου λογαριασμό μέχρι τις 26 Ιουλίου; Δες το πως!

Περιμένετε μέχρι να σας έρθει η σεξουαλική διάθεση
Οι πιθανότητες να διατηρήσετε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα τόσο έντονη, όσο τον πρώτο καιρό της γνωριμίας σας, είναι μάλλον περιορισμένες. Ο οικονομολόγος Τζορτζ Λόουενσταϊν δημιούργησε τη θεωρία της ψυχρής και θερμής ενσυναίσθησης, που λέει ότι οι άνθρωποι έχουν δύο τύπους λογικής: την «ψυχρή» που κινείται θετικά προς το σεξ, ακόμα και τις στιγμές εκείνες που μπορεί να αισθάνονται πολύ κουρασμένοι γιατί ξέρουν πως αυτό θα βελτιώσει και θα ανανεώσει το γάμο τους και τη «θερμή», που θα προτιμήσει την ξεκούραση έπειτα από μια δύσκολη μέρα και όχι τις ερωτικές περιπέτειες. Οταν λοιπόν έρθει η στιγμή, ακόμα και αν δεν είστε σε μουντ για σεξ, θα πρέπει να ακούσετε την «ψυχρή» λογική που σας λέει ότι αξίζει να το απολαύσετε.

Θεωρείτε ότι ένα σοβαρό ζήτημα φέρνει το τέλος του κόσμου
Οι σχέσεις είναι όπως ακριβώς και η οικονομία: έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, περνούν από την ευημερία στην κρίση και κάνουν τον κύκλο τους. Αυτό όχι μόνο είναι αναπόφευκτο αλλά και απόλυτα υγιές. Μια κρίση λοιπόν θα σας βοηθήσει να δείτε πιο «καθαρά» τα πράγματα που θεωρήσατε ως δεδομένα αλλά και τα σημαντικά που ξεχάσατε.

Επιμένετε να λύσετε μια διαφωνία τα μεσάνυχτα
Κάποτε σας είχαν συμβουλέψει, πως δεν θα πρέπει να πέφτετε ποτέ για ύπνο με συναισθήματα θυμού και απογοήτευσης εξαιτίας ενός καβγά. Ομως όσο περισσότερο προσπαθείτε να επιλύσετε ένα πρόβλημα για το οποίο διαφωνείτε έντονα, τόσο περισσότερο χρόνο σας παίρνει και τόση περισσότερη αγανάκτηση σας προκαλεί. Προτιμήστε να κοιμηθείτε και να αναλύσετε το ζήτημα το επόμενο πρωί με χαλαρή διάθεση και «ανοιχτό» μυαλό. Αυτή είναι η οικονομική θεωρία της αποστροφής της απώλειας.

Προσπαθείτε να διαβάσετε ο ένας τις σκέψεις του άλλου
Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε μια αγκαλιά από το σύζυγό της σε μια δύσκολη στιγμή ή μετά από μια κουραστική και γεμάτη άγχη ημέρα στη δουλειά; Η λύση βρίσκεται στην οικονομική αρχή της διαφάνειας. Δώστε το σύζυγό σας τις πληροφορίες που αυτός χρειάζεται, αντί να περιμένετε να γνωρίζει το άγνωστο. Δώστε του να καταλάβει αυτό που ακριβώς έχετε ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads 2 αποκλειστικό: Έκλεισε η πρώτη διάσημη και είναι όνομα "βόμβα"!

Καταργείτε τα χάδια
Τις περισσότερες φορές αδυνατείτε να βρείτε το χρόνο για να περάσετε λίγες χαλαρές στιγμές με το σύζυγο σας, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάτε τους καλούς τρόπους και στη σημασία που έχουν τα χάδια. Καταπολεμήστε την αναβλητικότητα και δεσμευτείτε για εκείνο το μασάζ που σκεφτόσασταν να του κάνετε, στέλνοντας του ένα μήνυμα, όσο βρίσκεται στη δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ασύλληπτη τραγωδία: Κατέρρευσε πολυκατοικία! Νεκροί και εγκλωβισμένοι!

Υποτιμάτε τη δύναμη των μικρών αλλαγών
Οι ολοένα αυξανόμενες υποχρεώσεις ενδέχεται να φέρουν προβλήματα και δυσκολίες στην καθημερινότητα και τη σχέση σας. Αντί να πάρετε μεγάλες αποφάσεις που ίσως αποδειχτούν λανθασμένες, προτιμήστε τις μικρές αλλαγές. Αν για παράδειγμα δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε καθημερινά διαφορετικά γεύματα, κάντε το προκαταβολικά το Σαββατοκύριακο.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share