Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Είναι σε σχέση; - Μπορείς να τον κερδίσεις;

12 Μαρτίου 2018 17:23
Είναι σε σχέση; - Μπορείς να τον κερδίσεις;

Γνώρισες κάποιον που σου έκανε αμέσως εντύπωση και τράβηξε το ενδιαφέρον σου. Σου άρεσε πολύ και όλο ενθουσιασμό σκέφτηκες πως ίσως η γνωριμία αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι όμορφο. Αυτό που σου διέφυγε, δυστυχώς, και μετέπειτα έμαθες, είναι πως το αντικείμενο θαυμασμού σου έχει σχέση με άλλη κοπέλα.

Απογοητεύτηκες αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθείς να τον θέλεις και δεν ξέρεις πώς να το χειριστείς και τι να κάνεις. Η πρώτη επιλογή, που είναι και η πιο συνετή θα λέγαμε, αυτή που σου προτείνει η λογική, είναι αυτή που σου λέει να κάνεις πίσω, να σεβαστείς την κατάσταση και να πας πάσο ξεπερνώντας τον ενθουσιασμό σου. Άλλωστε οι περισσότεροι αυτό θα σε συμβούλευαν αν τους έλεγες ότι σου αρέσει κάποιος που έχει σχέση. Θέλοντας και μη το να μπλέξεις σε τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολο, μπερδεμένο και πολύ πιθανό να βγεις πληγωμένη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπάει την "σιωπή" της η γυναίκα του καρδιολόγου που κατηγορείται για την δολοφονία του: Οι πρώτες στιγμές στην αγκαλιά του γιου της! (video)


Από την άλλη, αν κάνεις πέρα τη λογική και βαδίσεις με το συναίσθημα, τον ενθουσιασμό κι ενδεχομένως την τρέλα που μπορεί να σε χαρακτηρίζει, ειδικά αν τον έχεις τελικά ερωτευτεί, μπορείς να το αντιμετωπίσεις τελείως αντίθετα και να θελήσεις να τον διεκδικήσεις, να αναζητήσεις τρόπους ώστε να τον κερδίσεις γιατί πολύ απλά είναι πέρα από τις δυνάμεις σου το να κάνεις πίσω.

Αν, λοιπόν, τον θέλεις τόσο ώστε να μη σε εμποδίσει τίποτα από το να εκδηλωθείς και να τον διεκδικήσεις, μπορείς να ακολουθήσεις κάποια βήματα που θα σε βοηθήσουν να τον κερδίσεις ή θα σου δείξουν αν έχεις τις πιθανότητες.

8 Βήματα για να τον κερδίσεις αν έχει σχέση με άλλη

1. Προσπάθησε να μάθεις για τη σχέση του
Αρχικά όταν φτάνει στα αυτιά σου το γεγονός ότι αυτός που έχεις αρχίσει να ερωτεύεσαι έχει σχέση με άλλη κοπέλα, σίγουρα παθαίνεις ένα σοκ και απογοητεύεσαι κυρίως αν από τη γνωριμία σας και τη συμπεριφορά του θεωρείς πως σε άφησε να ελπίζεις σε κάτι. Όμως, αυτό που έμαθες δε σημαίνει πως πρέπει αμέσως να απομακρυνθείς και να μην του ξαναμιλήσεις ή να τον αποφεύγεις. Καλό είναι πριν κινηθείς απότομα να βολιδοσκοπήσεις την κατάσταση και τη σχέση του, καθώς και τη συμπεριφορά του απέναντί σου. Το ότι έχει σχέση δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και ευτυχισμένος ή ερωτευμένος, ή ότι όλα πάνε καλά. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σε μια περίοδο που η σχέση τελειώνει ή έχει ήδη τελειώσει και απλά είναι μαζί από συνήθεια. Ποτέ δεν ξέρεις. Σίγουρα δε θέλεις να είσαι αιτία χωρισμού ούτε να γίνεις το τρίτο πρόσωπο αλλά πριν αποφασίσεις πώς θα το χειριστείς προσπάθησε από κάποιον κοινό γνωστό ή και από τον ίδιο ακόμα αν τα καταφέρεις, να μάθεις λεπτομέρειες γα τη σχέση του και για την κοπέλα με την οποία είναι μαζί. Έτσι, θα μπορέσεις να κρίνεις αν υπάρχει λόγος να ελπίζεις ή πρέπει να εξαφανιστείς. Για παράδειγμα, αν ανακαλύψεις ότι είναι ένα βήμα πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας, δεν υπάρχει καν λόγος να ασχοληθείς. Αν από την άλλη μάθεις πως είναι απογοητευμένος και απλά ψάχνει τη στιγμή για να φύγει, φρόντισε να είσαι κάπου εκεί κοντά μόλις «ελευθερωθεί».



2. Δείξε διακριτικά την παρουσία σου
Από τη στιγμή που πραγματικά σε ενδιαφέρει πολύ ο συγκεκριμένος άντρας, το γεγονός ότι έχει σχέση δε χρειάζεται να σε κάνει να εξαφανιστείς προτού δεις τις δικές του διαθέσεις και προθέσεις. Προσπάθησε να δείξεις την παρουσία σου διακριτικά, χωρίς να γίνεις προκλητική ή κουραστική, χωρίς να τον κάνεις να έρθει σε δύσκολη θέση και να του δημιουργήσεις πρόβλημα με τη σχέση του και φυσικά διατηρώντας πάντα ένα επίπεδο και την αξιοπρέπειά σου. Μπορείς απλά να βρίσκεσαι κοντά στο περιβάλλον του, με μία φιλική διάθεση και δείχνοντας την κοινωνική και επικοινωνιακή σου πλευρά, να είσαι άνετη τριγύρω του και να μην προδοθείς από την αρχή για το πώς τον βλέπεις ακόμα κι αν χτυπάει η καρδιά σου κάθε φορά που σε πλησιάσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της εβδομάδας από την Άση Μπήλιου! (videos)

3. Δοκίμασε να τον φλερτάρεις
Αν έχεις μάθει ότι έχει σχέση αλλά τον συναντάς συνήθως μόνο του, μπορείς να επιχειρήσεις ένα αθώο φλερτ μέχρι να σε σταματήσει εκείνος. Αν δεις ότι έρχεται σε αμηχανία ή προσπαθεί να βρει διέξοδο τότε θα λάβεις το μήνυμα κι ας μη σου πει τίποτα. Διαφορετικά, δεν είναι ούτε πρόστυχο ούτε ανήθικο να φλερτάρεις μαζί του διερευνητικά. Άλλωστε το φλερτ είναι υγιές και σε ανανεώνει. Χωρίς, λοιπόν, να είσαι πιεστική ή πολύ επιθετική, φρόντισε όταν είσαι στον ίδιο χώρο και στην ίδια με παρέα με το αντικείμενο του θαυμασμού σου να είσαι χαμογελαστή, ευχάριστη, να τον κοιτάζεις μέσα στα μάτια, να τον αγγίζεις διακριτικά και τρυφερά, να τραβάς την προσοχή του και να βρίσκεις θέματα να συζητάτε. Ρώτησέ τον για αυτόν, δείξε ενδιαφέρον για αυτά που σου λέει και πού ξέρεις μπορεί στην πορεία να μάθεις και αυτά που σε ενδιαφέρουν για την προσωπική του ζωή.



4. Μην μπαίνεις σε συγκρίσεις
Αν έχεις ενημερωθεί για την κοπέλα του ατόμου που σε ενδιαφέρει και γνωρίζεις με ποια έχει σχέση, μην αφήσεις να σε επηρεάσει αυτό και μην κάνεις το λάθος να μπεις σε συγκρίσεις. Όπως και να είναι εξωτερικά ή σαν προσωπικότητα, δε σημαίνει πως πρέπει να προσπαθήσεις να της μοιάσεις ή να την μιμηθείς αλλά ούτε και να την υποβιβάσεις στα μάτια του για να τον κερδίσεις. Καλύτερα είναι να μην ασχοληθείς καθόλου με το κομμάτι αυτό (όσο δύσκολο κι αν είναι) και να αποφύγεις την οποιαδήποτε σύγκριση μαζί της γιατί δεν πρόκειται να σε ωφελήσει σε τίποτα. Μην ξεχνάς ότι αν καταφέρεις να κερδίσεις τη μάχη αυτή θα το κάνεις με τη δική σου μοναδικότητα, με τον ξεχωριστό χαρακτήρα σου και αυτά που έχεις να του προσφέρεις ως άνθρωπος αν τελικά σε επιλέξει.

5. Να έχεις αυτοπεποίθηση
Οποιονδήποτε άντρα και να θέλεις να κερδίσεις, είτε έχει σχέση είτε είναι ελεύθερος, δε θα το καταφέρεις αν ξεκινάς με ηττοπάθειες ή υποβιβάζεις τον εαυτό σου. Σε αυτά τα θέματα πρέπει να ξεπεράσεις τις ανασφάλειες και τις αγωνίες σου και να δείχνεις σίγουρη για τον εαυτό σου. Να έχεις αυτοπεποίθηση και πίστη ότι θα καταφέρεις να αποκτήσεις αυτό που θέλεις. Δείξε σίγουρη και δυναμική και να είσαι σίγουρη ότι αυτό θα το εκπέμπεις και στους γύρω σου γοητεύοντάς τους. Κυρίως αυτόν που σε ενδιαφέρει. Σε όλους αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν, που είναι δυναμικές και με αυτοπεποίθηση και διεκδικούν τα όνειρά τους.



6. Κολάκευσέ τον
Νομίζουμε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που «πέφτουν» εύκολα με ένα κομπλιμέντο και μια φιλοφρόνηση. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι πάρα πολλοί οι άντρες που όταν μια γυναίκα κάνει το πρώτο βήμα και τους πλησιάσει, τους διεκδικήσει στην πραγματικότητα αλλά με όμορφο, διακριτικό και όμορφο τρόπο, κολακεύονται πάρα πολύ και τους αρέσει, με αποτέλεσμα εύκολα να υποκύψουν. Αν δείχνεις ενδιαφέρον σε όσα λέει, αν δείχνεις θαυμασμό για τις ικανότητές σου και αν συχνά του κάνεις φιλοφρονήσεις ή του δείχνεις πόσο χρήσιμος είναι και ζητάς τη βοήθειά του, σίγουρα όλο αυτό θα του ανεβάσει το ηθικό, θα τον ανανεώσει και θα τονώσει το εγώ του με αποτέλεσμα να είναι πιο συχνά κοντά σου και ποτέ δεν ξέρεις από κει και πέρα.

7. Φρόντισε να δείχνεις στα καλύτερά σου
Όταν κάποιος σου αρέσει και θέλεις να τον κατακτήσεις πρέπει να φροντίζεις τον εαυτό σου και να είσαι περιποιημένη όταν βρίσκεσαι κοντά του ή ξέρεις πως θα τον δεις. Πόσο μάλιστα όταν γνωρίζεις ότι έχεις και αντίζηλο. Προσπάθησε, λοιπόν, να φροντίζεις την εμφάνισή σου (χωρίς υπερβολές φυσικά), και όταν σε βλέπει να δείχνεις πάντα στα καλύτερά σου. Αυτό ισχύει όχι μόνο για την εμφάνιση αλλά και για τη διάθεσή σου. Είναι καλό να δείχνεις ευδιάθετη, θετική και πολύ ευχάριστη όταν βρίσκεσαι μαζί του, να του δείχνεις ότι περνάς όμορφα και να του θυμίζεις πόσο ωραία παρέα κάνετε! Ενδεχομένως αν η σχέση του δεν είναι στα φόρτε της το γεγονός ότι περνάει όμορφα μαζί σου και τον κάνεις χαρούμενο να τον επηρεάσει διαφορετικά.

8. Μίλησέ του ειλικρινά
Εκείνος έχει σχέση, εσύ όμως έχεις αρχίσει να τον ερωτεύεσαι. Ίσως η μόνη λύση για την περίπτωση αυτή να είναι η αμεσότητα και η ειλικρίνεια. Με αυτό τον τρόπο και δε θα αναρωτιέσαι και δε θα καταστρώνεις σχέδια και δε θα χάσεις πολύτιμο χρόνο αν τελικά δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς. Συν του ότι ναι μεν θα στενοχωρηθείς αλλά θα πληγωθείς πολύ λιγότερο από το να πάρεις την απογοήτευση και την απόρριψη όταν ήδη θα έχεις κολλήσει τρελά ή όταν θα σου έχει δώσει ψεύτικες ελπίδες ενώ στην πραγματικότητα μείνει με την κοπέλα του. Τι πιο ειλικρινές, λοιπόν, και πολύ πιο ώριμο από το να είσαι ευθύς και να μιλήσεις στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει κάποια στιγμή που θα τον βρεις μόνο του και θα την θεωρήσεις κατάλληλη. Φρόντισε μόνο να είσαι διακριτική, ψύχραιμη και πολιτισμένη. Μη φανείς απεγνωσμένη και μην αντιδράσεις άσχημα σε περίπτωση που τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Μην ξεχνάς ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει σχέση και εσύ του ανακοινώνεις πως θέλεις να πάψει να την έχει για να είναι μαζί σου. Όσο να πεις περνάει ένα πρώτο σοκ, ειδικά για έναν άντρα να το ακούει από γυναίκα δεν είναι τόσο σύνηθες, τις περισσότερες φορές συμβαίνει αντίστροφα.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share