Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τι συμβαίνει όταν είστε ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά;

9 Ιανουαρίου 2018 21:46
Τι συμβαίνει όταν είστε ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά;

Τα κουτσομπολιά, το έξτρα κέφι, τα meeting που είναι ξαφνικά λιγότερο βαρετά, και όλα όσα συμβαίνουν όταν ο έρωτας έρχεται και σε βρίσκει... στη δουλειά.

Γνωριστήκατε στη δουλειά, ερωτευτήκατε και αρχικά σας φάνηκε εξαιρετική –και βιώσιμη– ιδέα να το κρύψετε. Να κάνετε πως «δε συμβαίνει τίποτα». Είναι «το μυστικό σας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ναταλία Γερμανού ανοίγει την καρδιά της και μιλά για τον έρωτα! Τι ζει αυτή την περίοδο;

Σας πήρε λίγο καιρό να συνειδητοποιήσετε πως αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να ρίξετε λάδι στη φωτιά των ενδοεργασιακών κουτσομπολιών. Και να σταματήσετε να κρύβεστε.

…Και κάπου εκεί διαπιστώσατε πως το είχαν μάθει όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι: Από τον 19χρονο πρακτικάριο και την κυρία Μαίρη που έρχεται για γενική μια φορά τις δύο εβδομάδες μέχρι τον διευθυντή της εταιρείας και τον πρόεδρο του ομίλου που μένει μόνιμα στις Βρυξέλλες.

Ξεκίνησε κάποια στιγμή να σας νοιάζει η εμφάνισή σας στη δουλειά –και αρχίσατε να ξυπνάτε αξημέρωτα για να φροντίσετε ρούχα-μαλλιά-μακιγιάζ λες και πάτε σε πάρτι και όχι για δουλειά.

…Και να γίνεστε έξτρα συμπαθητικοί με όλους σας τους συναδέλφους. Γιατί ο έρωτας τα κάνει όλα να μοιάζουν ωραία. Ακόμα και τον πιο αντιπαθητικό προϊστάμενο.

Από ένα σημείο και μετά, έρχεστε μαζί και φεύγετε μαζί, γλιτώνοντας είτε έξοδα βενζίνης είτε βαρετό σπαταλημένο χρόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Win-win, που λένε και οι πολυεθνικές.

Τις μέρες που είστε μαλωμένοι, η δουλειά μετατρέπεται σε πεδίο ψυχρού πολέμου. Και το βαρύ κλίμα μπορεί να το διαισθανθεί ακόμα και ο ντελιβεράς που περνάει μια φορά τη μέρα να αφήσει τους καφέδες.

Για να εντείνει το ψυχροπολεμικό κλίμα, ένας από τους δυο σας θα φλερτάρει διακριτικά ή λιγότερο διακριτικά με κάποιον από τους υπόλοιπους συναδέλφους. Κατά κανόνα, τον πιο άκυρο.

Όταν όμως τα ξαναβρείτε, η ατμόσφαιρα περνάμε-καλά-κι-αυτό-βγαίνει-προς-τα-έξω θα επανέλθει δριμύτερη.

Πράγμα που θα κάνει θαύματα στην παραγωγικότητα και των δυο σας.

Έχετε πάντα άφθονο υλικό σχολιασμού στα διαλείμματα για τσιγάρο ή φαγητό. Και εκτός δουλειάς, όμως, δεν ξεμένετε ποτέ από θέματα συζήτησης –ακόμα και στην αρχή της σχέσης, που δεν έχετε πολλούς κοινούς φίλους, έχετε άπειρους κοινούς γνωστούς, τους συναδέλφους σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Η μητέρα μου ήταν...": Σοκάρει ο μεγάλος γιος της 44χρονης στην τραγωδία του Μεσολογγίου!

Αν ένας από τους δυο σας είναι μέλος μιας ενδοεργασιακής κλίκας παρέας, αυτομάτως γίνεται και ο άλλος.

Έχεις πάντα έναν πολύτιμο σύμμαχο να σε στηρίζει στις ενδογραφειακές διαμάχες, να επικοινωνείτε με το βλέμμα στα πιο βαρετά meeting, να καταλαβαίνει ακριβώς τι λες όταν γκρινιάζεις για τη δουλειά, και να σου φτιάχνει το κέφι κάθε φορά που η φάση στραβώνει.

Ανησυχείς καμιά φορά για το πώς θα κρατήσετε το κλίμα πολιτισμένο, και όσο το δυνατόν λιγότερο αμήχανο, αν ω μη γένοιτο χωρίσετε.

Αυτός, όμως, δεν θα ήταν λόγος να αλλάξεις οτιδήποτε σχετικό με τη σχέση σας και την ύπαρξή της, ακόμα και αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω.

Πηγή:in2life

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share