Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χώρισες λίγο πριν τα Χριστούγεννα; - 4 πράγματα που σας «κατέστρεψαν»

13 Νοεμβρίου 2017 10:10
Χώρισες λίγο πριν τα Χριστούγεννα; - 4 πράγματα που σας «κατέστρεψαν»

Θα έχεις και εσύ στο μυαλό σου πως η περίοδος των γιορτών αποτελείται από μέρες που θα συναντήσεις φίλους, θα κάνεις βόλτες, θα δεις ωραίες ταινίες και θα περάσεις χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα – μέσα στα οποία είναι σε ξεχωριστή θέση ο αγαπημένος σου.

Τι μπορεί, όμως, να συνέβη και τα σχέδια αυτά να χαλάσουν και να μείνεις χωρίς εκείνον;

Καθώς έχει παρατηρηθεί, τις ημέρες των γιορτών – αλλά και λίγο πριν, υπάρχει μία αύξηση στην συχνότητα των χωρισμών. Ειδικότερα, μπορεί ανήμερα των Χριστουγέννων να είναι σπάνιοι οι χωρισμοί, αλλά είναι ιδιαίτερα συνηθισμένοι λίγο πριν. Εξίσου συνηθισμένοι είναι οι χωρισμοί την ημέρα γενεθλίων ή στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι λόγοι που θα επιλέξει εκείνη την ημέρα ο σύντροφός σου για να σου ζητήσει να μην είστε πια μαζί;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ξαναχτύπησαν" οι ληστές που διέρρηξαν το σπίτι Ντέμη - Βανδή! Ποιους λήστεψαν αυτή την φορά;

Εορταστικό άγχος

Τώρα που θα έχετε μέρες χωρίς καθόλου ή με λιγότερη δουλειά, θα έρθει μοιραία ένα άγχος. Τι να πρωτοκάνεις αυτές τις ημέρες; Να ξεκουραστείς; Να δεις φίλους και συγγενείς; Να κάνεις τις δουλειές που δεν προλαβαίνεις τις υπόλοιπες μέρες; Και όλα αυτά, στις περιπτώσεις που υπάρχουν ήδη κάποια «αγκάθια» στη σχέση σας μπορεί να χειροτερέψουν την επικοινωνία σας. Χωρίς να μπορείτε να διαχειριστείτε τις εντάσεις σας, ενδεχομένως ο χωρισμός να είναι η επιλογή που σκέφτεστε.

Τώρα έχετε χρόνο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Τι είδαμε χτες; Άγριος καυγάς Μαυρίδη – Ζώη, η ανακοίνωση του Γρηγόρη για την αποχώρηση της Πηλιάκη και η απόφαση του Πίντζη! Ποια ομάδα πήγε βίλα; (video)

…να ασχοληθείτε με τη σχέση σας. Με την καθημερινότητά που έχετε και η δύο, η σχέση σας χωρούσε στον ελεύθερο χρόνο που είχατε κενό και μπορεί να είχε μπει ως μέρος της ρουτίνας. Αυτές τις ημέρες που αλλάζει η καθημερινότητα και το πρόγραμμα, πράγματα που ενοχλούν τον έναν ή και τους δύο, θα παρουσιαστούν ή θα γίνουν καλύτερα αντιληπτά. Είναι συχνό, τα ζευγάρια να μην γνωρίζονται ουσιαστικά όταν απλώς περνάνε μαζί 1-2 μέρες κάθε βδομάδα και έτσι όταν συναναστρέφονται ο ένας τον άλλο για περισσότερο χρόνο, να διακρίνουν στοιχεία που τους είναι ενοχλητικά ή μη-διαχειρίσιμα.

Η ανασκόπηση της χρονιάς

Το τέλος της χρονιάς είναι για πολλούς μία καλή ευκαιρία για να ξαναδούν όσα τους έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό και να θέσουν στόχους για αλλαγές και εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να βγουν και άσχημες ειδήσεις για τη σχέση σας. Κάνοντας έναν επαναπροσδιορισμό των προσδοκιών που έχει κάποιος από τη σχέση του, μπορεί να είναι περισσότερο δυσαρεστημένος από όσο θέλει και να επιλέξει να μην είναι πλέον με τον τωρινό του σύντροφο. Στην προσπάθεια να έχει μία νέα πορεία, λοιπόν, ίσως χρειαστεί να αποχωριστείτε και να επιλέξετε διαφορετικούς δρόμους.

Οι γονείς και οι φίλοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο "ξύλο" αυτή την ώρα στον ΗΣΑΠ! Τι συμβαίνει;

Αυτές τις ημέρες οι συναντήσεις θα είναι κάπως πιο πιθανές, ως και υποχρεωτικές, με φίλους και συγγενείς. Αν η σχέση σας δεν είναι κάτι που θέλει να ανακοινώσει, ενδέχεται να επιλέξει αυτές τις ημέρες για να χωρίσετε. Φαίνεται πως οι περιστάσεις θα τον ωθήσουν να αξιολογήσει (ίσως βιαστικά) τη σχέση σας και αυτή να μην είναι όπως την επιθυμεί.

Να σημειώσουμε εδώ πως όταν μία σχέση δεν είναι ικανοποιητική και για τους δύο, δεν υπάρχει λόγος να πιεζόμαστε σε καταστάσεις που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε «λόγω των ημερών» – αυτό θα έχει πιο τραυματικά αποτελέσματα και για τους δυο συντρόφους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου;

Με ή χωρίς σύντροφο, οι μέρες των Χριστουγέννων είναι εδώ, οι μέρες που μπορείς να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς είναι τώρα. Γι’ αυτό και χρειάζεται να αφιερωθείς στον εαυτό σου και τη φροντίδα του. Από τον ύπνο που σου στερείται τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου μέχρι το βιβλίο που όλο λες να διαβάσεις και όλο δεν προλαβαίνεις, υπάρχουν διάφορες μικρές και μεγάλες φροντίδες που μπορείς να σου προσφέρεις στο εαυτό σου για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να μπορείς ξεκάθαρα να ρυθμίσεις το πρόγραμμά σου.

Πηγή: youweekly.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share