Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τα 10 σημεία «σταθμοί» σε μια σχέση όπως μας τα έχει μάθει η Μαλβίνα Κάραλη!

11 Σεπτεμβρίου 2017 14:45
Τα 10 σημεία «σταθμοί» σε μια σχέση όπως μας τα έχει μάθει η Μαλβίνα Κάραλη!

Υπάρχει κάτι πιο επιδέξιο και ειλικρινές από το να είσαι ο εαυτός σου: να είσαι ο ρόλος σου…

Λόγια της αιώνιας Μαλβίνας, η οποία είτε ως tv person είτε ως leader opinion, ήταν η απόλυτη αυθεντία να σου μιλήσει περί έρωτος και χωρισμών. Η ίδια άλλωστε είχε ορίσει, ότι πολύ ερωτευμένη είσαι όταν σκέφτεσαι τον εαυτό σου χήρα να τον κλαις για πάντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη "βόμβα" για τον χωρισμό Θρασκιά - Φωτόπουλου! Όλο το παρασκήνιο (video)

Συναντηθήκαμε Μάιο του 1998, για το Votre Beaute και μου μίλησε για τα δέκα σημεία-σταθμούς σε μια σχέση. Σήμερα που τα ξαναδιαβάζω, συνειδητοποιώ πόσο καλά ήξερε τις ερωτικές σχέσεις. Το ερωτικό παραλήρημα, η τρυφερότητα, τα καβγαδάκια, οι απογοητεύσεις, οι αμφιβολίες, τα πολλά στάδια που περνούν δύο άνθρωποι για να γίνουν ζευγάρι, η Μαλβίνα τα γνώριζε καλά. Όπως επίσης έλεγε: άντρας που δεν είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ.

Τι μου είχε πει η Μαλβίνα τότε για τα 10 σημεία-σταθμούς σε μια σχέση; Διαβάστε:

Τα συμβόλαια υπογράφονται όλα την πρώτη ώρα: Αν τον μάθεις να του πηγαινείς πρωινό από την πρώτη μέρα, θα το ζητήσει και το δέκατο χρόνο. Αν θέσεις τους σωστούς όρους, τα σημεία σταθμοί θα είναι πιο βατά.

Ο έρωτας δεν είναι τίποτε άλλο από μια προστακτική: Ανέβα στη σχεδία των σχεδίων μου. Όσο υπάρχει στον έρωτα αυτός ο αγώνας “εναντίον”, αποκλείεται η σχέση να πάει μπροστά.

Όταν τελειώνει η εποχή της “θεοποίησης” του συντρόφου: Αν τοποθετούμε τον σύντροφό μας σε ένα βάθρο σαν θεό, είναι πολύ εύκολο να τραβήξουμε το χαλί και να τον γκρεμίσουμε. Μερικοί θεοποιούν τον ερωτικό τους σύντροφο ακριβώς για να του τραβήξουν το χαλί. Γι’ αυτό πρέπει εκείνη τη στιγμή -αν όχι από την αρχή- να αγαπάμε τον άλλο κανονικά σαν άνθρωποι. Όχι “Συγγνώμη που σ’ αγάπησα πολύ, δεν ξέρω ν’ αγαπώ όμως πιο λίγο”. Αυτά είναι εκ του πονηρού.

Ο πρώτος ειλικρινής και υγιής καβγάς με αληθινή αιτία: Να μη μεταστρέφουμε το θυμό μας, χτυπώντας κάτω από τη ζώνη και σε άκαιρες στιγμές. Συνήθως οι άνθρωποι, για να μην πουν αυτό που τους πλήγωσε, λένε εντελώς διαφορετικά πράγματα και χρεώνουν άλλα, με αποτέλεσμα να παραπλανούν τον άλλο. Συνήθως χωρίζουν χωρίς να ξέρουν τον πραγματικό λόγο.

Όταν η σύντροφος γίνεται μητέρα: Συνήθως οι γυναίκες όταν κάνουν παιδί, παίζουν ένα ρόλο μητέρας και μόνο, ξεχνώντας ότι είναι γυναίκες κάποιου. Για να προχωρήσει μια σχέση, αυτό πρέπει να μείνει ζωντανό

Επιτρέποντάς του τα πάντα, βλέπεις μέχρι πού μπορεί να παραβιάσεις το ζωτικό σου χώρο: Ο πρώτος πειρασμός. Τίποτα δεν απαγορεύεται. Μέχρι πού θα εκμεταλλευτεί αυτή την ελευθερία. Όταν προσπαθείς να περιορίσεις τον πόθο ή το βλέμμα του άλλου, είσαι απλώς μια ηλίθια. Η μοίρα μιας γυναίκας που δεν είναι το ολοκληρωτικό αντικείμενο του πόθου για έναν άντρα, δεν εξαγοράζεται με κανενός είδους καλή ζωή και προνόμια. Δεν απαγορεύεις, φεύγεις!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Η μικρή Ολλανδέζα που θα ανεβάσει κατακόρυφα την θερμοκρασία στην Κουρούτα!

Πώς έχει φερθεί στις προηγούμενες σχέσεις τους; Ένας άντρας που έχει αφήσει γυναίκα και παιδιά στο δρόμο, θα κάνει το ίδιο και σε εσένα. Αν έχει ρίξει τους συνεταίρους του, θα ρίξει κι εσένα. Όπως έζησε, θα ζήσει…

Η γνώμη των φίλων, γνωστών, κολλητών, ποτέ! Να έχεις εγρήγορση και να ακούς μόνο το ένστικτό σου.

Η μύηση στον κωδικό του αισθαντισμού: Χαίρομαι που δεν έχει υπάρξει ούτε μια στιγμή που τα παιδιά μου να είχαν μαζί μου την κόντρα που έχει το παιδί όταν θέλει να υπερβεί τη μητέρα του.

Πηγή: cosmopoliti.gr

Η συμφορά: Οποιουδήποτε είδους…Από τη συμφορά βγάζεις τα καλύτερα. Πας κάπου αλλού εδραιωμένα, από την κόλαση στον παράδεισο. Αν ξεπεραστεί, παραμένεις στον παράδεισο. Συμφορά σε μια σχέση είναι και η απιστία. Απαιτώ απόλυτη πίστη, τίποτε άλλο. Για τον αισθητικό χαρακτήρα του πράγματος και όχι τον ηθικό, για το ότι σε έχει μειώσει σαν γυναίκα, επιλέγοντας -έστω και για μισή ώρα- ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share