Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι 7 φράσεις που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες σκέφτονται πιο περίπλοκα από τους άνδρες!

10 Ιουλίου 2017 10:51
Οι 7 φράσεις που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες σκέφτονται πιο περίπλοκα από τους άνδρες!

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων που βρισκόμαστε στον πλανήτη Γη, η ιστορία έχει αποδείξει ότι υπάρχει ένα σχετικά μεγάλο χάσμα ανάμεσα στο πως σκέφτονται οι άντρες συγκριτικά με τις γυναίκες.

Οι γυναίκες έχουν τη τάση να μεγαλοποιούν τα πράγματα και να βγάζουν πολύ γρήγορα συμπεράσματα, χωρίς όμως να ξέρουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία… Στην αντίπερα όχθη, εμείς οι άντρες είμαστε πιο πολύ στον κόσμο μας και δεν δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτά που γίνονται ή λέγονται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην τρωγόμαστε για καβγάδες, ωστόσο αυτό μπορεί να αποτελέσει αιτία τσακωμού αφού ερμηνευθεί ως διαφορία. Το συμπέρασμα είναι ένα… δεν μπλέκεις με το μυαλό των γυναικών!

Έτσι αυτό επιβεβαιώνεται και από το πώς ερμηνεύονται οι παρακάτω φράσεις, όταν τις ακούει ένας άντρας κι αντιστοίχως μία γυναίκα (spoiler alert – οι διαφορές είναι μεγάλες):

#1 « Θέλω να μιλήσουμε»

Για έναν άντρα, οποισδήποτε διάλογος ισοδυναμεί με κάποιο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Για αυτό κάθε φορά που ακούει την παραπάνω φράση, τον λούζει κρύος ιδρώτας και προσπαθεί να βρει τρόπο να την σκαπουλάρει.

Η κοπέλα αντιθέτως, ζει κι αναπνέει για διαλόγους και συζητήσεις επί παντώς επιστητού. Επομένως, όχι μόνο δεν πανικοβάλλεται, αλλά ενθουσιάζεται σε βαθμό να ξεκινάει συζήτηση με φίλες και κολλητές για την …συζήτηση που πρόκειται να ακολουθήσει. Άρρωστο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κλάμα": Ο Ντάνος... Σεφερλής συνάντησε τον πραγματικό Μάριο στο Survivor του... Δελφιναρίου! (video)

#2 « Δε μου δίνεις σημασία»

Κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του, έχει μάθει να μπαίνει σε λειτουργία off, όταν η κοπέλα του ξεκινάει την γκρίνια. Συνεπώς, ακούγοντας το παραπάνω παράπονο, το μόνο που του περνάει από το μυαλό είναι οτι το παράκανε και πως πρέπει αν το κάνει με λίγο περισσότερο μέτρο από εδώ και στο εξής.

Αντιθέτως, μια γυναίκα που θα ακούσει κάτι τέτοιο από τον σύντροφό της, θα φέρει αυτομάτως τον κόσμο ανάποδα. Κάνει την κατάσταση τραγική στο μυαλό της και θεωρεί πως η σχέση τους έχει έρθει σε τέλμα. Αισθάνεται τύψεις, αν και σταδιακά αρχίζει να ρίχνει όλο το φταίξιμο στον φίλο της. Αυτός φταίει που δεν της κινεί το ενδιαφέρον όπως στις αρχές, κλπ κλπ. Παράνοια!

#3 « Ας κάνουμε κάτι μαζί»

Σεξ. Τελεία. Αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που θα περάσει από το μυαλό ενός άντρα, στο άκουσμα της εν λόγω ατάκας.

Φαγητό, επίσκεψη στους γονείς του ενός ή του άλλου, διακοπές, ρομαντικός περίπατος στη θάλασσα, ταινία, συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να κατεβάσει αυτό το γυναικείο πολυμηχάνημα. Τι να πει κανείς; Ουάου…

#4 « Μπορούμε να μη μιλάμε για λιγάκι;»

Ουφ! Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου! Ο άντρας θα ευχαριστήσει την τύχη του και θα επιστρέψει σε κάποια από τις αγαπημένες του ασχολίες (βλ. Pro ή Fifa)!

Σ’ αυτήν την περίπτωση, οι σκέψεις θυμίζουν πολύ την περίπτωση #2. Η γυναίκα, για μία ακόμη φορά θα πανικοβληθεί και θα νομίζει πως ήρθε η συντέλεια του κόσμου, αδιαφορώντας αν ο φίλος της έχει απλά πονοκέφαλο και θέλει να ηρεμήσει για μερικά λεπτά. Τέτοιου είδους φράσεις, στο γυναικείο μυαλό συνεπάγονται «ράγισμα γυαλιού». Δύσκολα τα πράγματα…

#5 « Ας το συζητήσουμε αργότερα»

Αυτό το «σε λίγο» είναι βούτυρο στο ψωμί για κάθε άντρα εκεί έξω. Σε αντίθεση με τις γυναίκες, εμείς προτειμούμε να αφήσουμε για μετά, κάτι που βαριόμαστε να κάνουμε τώρα. Δηλαδή …ΤΑ ΠΑΝΤΑ και ιδίως τις συζητήσεις με την σύντροφό μας.

Μια γυναίκα, όντας συνήθως πιο οργανωτική από τον μέσο άντρο, δεν αντέχει να αναβάλει πράγματα και καταστάσεις για αργότερα. Θεωρεί πως αυτό την βγάζει από τον προγραμματισμό της και την εμποδίζει να εξελίξει την ημέρα της με βάση τον τρόπο που την είχε σχεδιάσει. Για αυτό φίλε μου, καλύτερε απέφυγε τέτοιου είδους δηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγική ειρωνεία: Ο αδελφός του τουρίστα που σκότωσαν στην Ζάκυνθο είχε δολοφονηθεί και αυτός έξω από μπαρ!

#6 «Είναι μια χαρά»

Εδώ φαίνεται η εμπειρία/απειρία ενός άντρα με τις γυναίκες. Ο άπειρος άντρας, ακούγοντας την παραπάνω ατάκα θα χαμογελάσει θεωρώντας πως η φίλη του είναι ικανοποιημένη από αυτό που είδε/άκουσε/ένιωσε (εξαρτάται την περίσταση). Ο έμπειρος άντρας από την άλλη, έχει μάθει πλέον, να μεταφράζει αυτού του είδους τις απαντήσεις/διαπιστώσεις σε «καμπανάκι κινδύνου»!

Μια γυναίκα χρησιμοποιεί περίπου 20.000 λέξεις μέσα στην ημέρα της. Πράγμα που σημαίνει, οτι επιθυμεί κι ο συνομιλητής να κυμαίνεται σε αυτά τα επίπεδα. Διαφορετικά, αισθάνεται απόρριψη και μια αρνητική ενέργεια γύρω της. Με απλά λόγια: εκφράσεις χωρίς τον παραμικρό ενθουσιασμό, δεν της αρκούν. Τι δεν καταλαβαίνεις;

#7 « Αυτή είναι αντρική υπόθεση»

Για να φτάσει στο σημείο να πει κάτι τέτοιο η γυναίκα, πάει να πει οτι θέλει να ξεφορτωθεί υποχρεώσεις κλπ, από πάνω της. Συνεπώς, ακούγοντάς το, καταλαβαίνεις πως θα σου ζητηθεί να φτιάξεις κανένα έπιπλο από τα ΙΚΕΑ, να καθαρίσεις τα παράθυρα, να σφίξεις τίποτα βρύσες και τα σχετικά. Κοινώς, πακέτο!

Η συγκεκριμένη φράση αποτελεί κόκκινη σημαία για τις γυναίκες! Είτε αυτό αφορά αθλητισμό (βλ. οφσάιντ), είτε συζητήσεις μεταξύ των αντρών κλπ. Μια γυναίκα, δε θέλει να αισθάνεται στην απ’ έξω,σε καμία έκφανση της καθημερινότητάς της. Πολύ απλό…
: neopolis.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share