Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γυναίκες προσοχή: Αυτές είναι οι 5 ενδείξεις ότι δεν θα σας παντρευτεί!

31 Μαΐου 2017 11:17
Γυναίκες προσοχή: Αυτές είναι οι 5 ενδείξεις ότι δεν θα σας παντρευτεί!

Αν έχεις δει το «Απλά δεν σε γουστάρει», θυμάσαι την καημένη την Άνιστον να φτύνει αίμα για να την ζητήσει σε γάμο ο Άφλεκ.

Από την άλλη, εκείνος παρά το ότι μια χαρά στρωμένη ζωούλα είχε μαζί της, δεν έλεγε να προχωρήσει στο μεγάλο βήμα.

Βέβαια, η Άνιστον στο τέλος τα κατάφερε – με τον γνωστό και δοκιμασμένο «δεν μου κάνεις και άντε γεια» τρόπο – αλλά το ότι τα κατάφερε έχει περισσότερο να κάνει με το να έχει happy end η ταινία, παρά με το ότι στο τέλος αυτός καταλαβαίνει τι αξίζεις και κάπου εκεί σκάει μύτη το μονόπετρο.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι άντρες, που δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα, να μένουν σε μία σχέση για χρόνια ατελείωτα χωρίς να βλέπουν κανένα επόμενο βήμα. Μερικές φορές είναι οι ίδιοι που μόλις φτάσεις στα όριά σου και τους χωρίσεις, παντρεύονται σε χρόνο dt την επόμενη που θα συναντήσουν στον δρόμο τους. Έτσι, για την μούντζα.

Όμως, είτε οφείλεται στο πώς νιώθει για την μεταξύ σας σχέση ή απλά στο ότι ο άντρας που είσαι μαζί απλά δεν σκέφτεται τον γάμο σαν πιθανότητα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αντί λοιπόν να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου και να ελπίζεις χωρίς λόγο, άρχισε να βλέπεις τα σημάδια. Ναι όλα αυτά που λένε ότι δεν θα σε παντρευτεί είναι ήδη μπροστά σου. Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια που πρέπει να δεχτείς; Πάμε να δούμε.

1. Νιώθεις ότι το εκβιάζεις και το παρακαλάς

Όταν μία γυναίκα θέλει να παντρευτεί, φροντίζει να το δείχνει. Πολλές φορές όχι με πολύ διακριτικούς τρόπους. Το ότι κάνει λοιπόν τον ανήξερο, δεν σημαίνει ότι δεν το έχει καταλάβει. Σημαίνει ότι απλά δεν θέλει να ανοίξει την κουβέντα. Αν πάλι, το έχεις πει ανοιχτά και νιώθεις σαν να τον παρακαλάς να σε παντρευτεί, πρέπει να αναρωτηθείς δύο πράγματα: α) έτσι το φανταζόσουν; β) σου αξίζει όλο αυτό;

Ο άντρας που θέλει να παντρευτεί μια γυναίκα, δεν θα την φέρει σε σημείο να χάσει την αξιοπρέπειά της για να το κάνει. Οπότε προφανώς είναι κάτι που δεν το θέλετε και οι δύο και το να λες στον εαυτό σου ότι απλά δεν είναι έτοιμος, είναι ένα ψέμα που έχεις επιλέξει να πιστέψεις. Αλλά αφού το αναφέραμε:

2. Δεν είναι έτοιμος/δεν είναι καλές οι συνθήκες

Ναι, έχουμε κρίση. Ο γάμος που ονειρευόσουν μικρή, αν ανήκεις στην πλειοψηφία των Ελλήνων έστω, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο εύκολα. Όχι, δεν θα σου κρατάνε κατάλευκα περιστέρια το πέπλο, ούτε θα σου κεντήσουν το νυφικό 100 γαλλίδες παρθένες, ούτε θα βρέχει ορχιδέες όταν θα εμφανιστείς στην εκκλησία. Αλλά πραγματικά, σε νοιάζει; Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στην όλη ιστορία από το ότι θα πεις «για πάντα μαζί» με τον άνθρωπο που αγαπάς, ακόμα κι αν είναι με πέντε καλεσμένους και ένα λευκό φορεματάκι των 30 ευρώ. Εκείνος όμως, επιμένει ότι «αυτή τη στιγμή, δεν είναι σωστό το timing για ένα γάμο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Αυτή είναι η ομάδα που κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας! Τα νεύρα του Χρανιώτη και η αποχώρηση (video)

Γιατί – σου λέει ότι - θέλει να νιώθει κουβαλητής. Τι κι αν κι εσύ δουλεύεις; Τι κι αν δεν είναι ότι κυνηγά καριέρα μεγαλοστελέχους και περιμένει να έρθει ο τεράστιος μισθός (στην Ελλάδα; Αλήθεια;); Τι κι αν συζείτε ήδη; Αυτός επιμένει. Ανάλογα με την υπόλοιπη συμπεριφορά του και τα δεδομένα στη ζωή του (οκ, δικαιολογείται αν είναι π.χ. άνεργος και δεν συζείτε γιατί δεν σας παίρνει), αξιολόγησε αν όντως έχει δίκιο ή αν μόνο αγοράζει χρόνο.

3. Δεν είσαι στο μέλλον του

Οι άνθρωποι (άντρες και γυναίκες) όταν είναι σε σχέση, μιλάνε στο πρώτο πληθυντικό για τη ζωή τους στους άλλους. «Θα πάμε για ψώνια το Σάββατο» ή «Θέλουμε κάποτε να μείνουμε κοντά στη θάλασσα» ή «Εμείς δεν πάμε πια σινεμά». Ακόμα κι όταν το έτερον ήμισυ δεν είναι παρόν στη συζήτηση, ο συνομιλητής τους ξέρει σε ποιον αναφέρονται με το «εμείς». Το ίδιο κάνουν και μέσα στη σχέση τους, αναφερόμενοι στο μέλλον τους, συμπεριλαμβάνουν και το άλλο πρόσωπο. Στα όνειρά τους – ακόμα και τα επαγγελματικά, βρίσκεται και ο/η σύντροφός τους, μερικές φορές χωρίς να τον ρωτάνε καν, το θεωρούν δεδομένο ότι είναι μέσα στην εικόνα. Αν ο φίλος σου λοιπόν, μιλά για το μέλλον του και δεν είσαι ποτέ μέσα, πρέπει οπωσδήποτε να μην αγνοήσεις αυτό το σημάδι. Μη σου πούμε ότι είναι και το πιο σημαντικό από όλα.

4. Θεέ μου τι τυχερός που είμαι!

Όχι, δεν εννοούμε που σε έχει. Εννοούμε τη φράση που ακούς στο αυτοκίνητο κάθε φορά που συναναστρέφεστε φίλους που έγιναν γονείς ή που έχουν παντρευτεί. Κάθε φορά που ένα μωρό κλαίει στο σούπερ μάρκετ και ένας καημένος γονιός προσπαθεί να το ηρεμήσει. Κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τις δυσκολίες που μπορεί να έχει το επόμενο βήμα. Αν ευλογεί τον Θεό που δεν τα ζει εκείνος όλα αυτά, πώς περιμένεις ότι θα θέλει να σε παντρευτεί;

5. Δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανικός! Τρομερές εκπτώσεις από την Aegean για κορυφαίους προορισμούς του εξωτερικού!

Αυτό δεν περιορίζεται σε εσένα. Δεν μπορεί να φύγει από μια δουλειά που δεν του αρέσει, δεν ξέρει τι να παραγγείλει στο εστιατόριο, δεν ξέρει τι να φορέσει κλπ κλπ. Σε συνδυασμό με το να αμφισβητεί τις αποφάσεις που τελικά πήρε, να τρώγεται για το αν έκανε καλά, ενώ ταυτόχρονα είναι από εκείνους τους ανθρώπους που πάντα λένε ότι θα θέλανε κάτι (π.χ. να κάνουν ένα μεταπτυχιακό) αλλά ποτέ δεν το τολμάνε. Αυτός ο άνθρωπος δεν θα αποφασίσει να σε παντρευτεί. Τα καλά νέα είναι ότι αν το αποφασίσεις εσύ για εκείνον, θα κληθείς να λειτουργείς αιωνίως σαν μάνατζερ αυτού του ανθρώπου, παίρνοντας όλες τις αποφάσεις για εκείνον. Μεταξύ μας, το θέλεις αυτό;

Αν βρίσκεσαι λοιπόν σε οποιοδήποτε από αυτά τα σενάρια, αλλά το όνειρό σου είναι να παντρευτείς, σταμάτα να ξοδεύεις χρόνια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Πίστεψέ μας, όταν ένας άντρας θέλει να σε παντρευτεί δεν είναι ποτέ τόσο δύσκολο. Σου αξίζει να βρεις έναν άνθρωπο που σε αγαπά τόσο ώστε να θέλει να περάσει τη ζωή του μαζί σου. Φυσικά για να τον βρεις, πρέπει να είσαι single κι όχι να περιμένεις σε μία αδιέξοδη σχέση. Οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share