Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί εμείς οι γυναίκες επιλέγουμε να κάνουμε σχέση με έναν παντρεμένο;

26 Μαΐου 2017 08:58
Γιατί εμείς οι γυναίκες επιλέγουμε να κάνουμε σχέση με έναν παντρεμένο;

Θα αφήσει τη γυναίκα του για μένα; αναρωτιούνται σχεδόν όλες οι γυναίκες που έχουν σχέση με παντρεμένο. Βαθιά μέσα τους όμως, έχουν την απάντηση. Και ξέρουν πως αυτό δεν θα γίνει ποτέ!


Σύμφωνα με έρευνες,οι περισσότεροι παντρεμένοι δεν εγκαταλείπουν τις γυναίκες τους για την “άλλη” γυναίκα. Οι περισσότεροι που επιλέγουν την “άλλη” γυναίκα, το κάνουν μόνο αφού οι γυναίκες τους, τους έχουν εγκαταλείψει λόγω της απιστίας. Μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών των δεύτερων γάμων επιβιώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκάλυψη: Τι ψιθύρισε στο αυτί του Βασάλου η Βαλαβάνη; (video)


Υπάρχει ένα σημαντικό μήνυμα εδώ, αλλά συχνά είναι δύσκολο για την “άλλη” γυναίκα να το κατανοήσει επειδή δεν θέλει. Υπάρχουν γυναίκες που ξοδεύουν χρόνια από τη ζωή τους περιμένοντας, επιλέγοντας να μείνουν στάσιμες, αποδεχόμενες αυτό τον ρόλο, μόνο και μόνο για μερικές στιγμές πάθους και ένα ατέρμονο κυνήγι.

Είναι η χαμηλή αυτοπεποίθηση, η έλλειψη ικανότητας να βρει έναν αδέσμευτο άνδρα, ή είναι η αγάπη; Τι είδους πραγματική αγάπη μπορεί να στεριώσει, πάνω σε μια αδικία; Όποιο και να είναι το κίνητρο της “άλλης” γυναίκας, εξαπατά και εξαπατάται. Εκτός δηλαδή του ότι εξαπατά την γυναίκα του παντρεμένου με τον οποίο έχει σχέση, εξαπατά άσχημα και τον εαυτό της.


Τι κάνει μια γυναίκα να περιμένει χρόνια έναν άνδρα να αποφασίσει εάν θα την παντρευτεί, μόνο και μόνο για ν’ ανακαλύψει ότι δεν είχε ποτέ σκοπό να το κάνει; Απάντηση: Μια γυναίκα που έχει τυφλωθεί από κάτι που μοιάζει με αγάπη και δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την αξία του εαυτού της. Ακόμα και εάν εκείνος αφήσει τη γυναίκα του και την παντρευτεί, θα ξέρει πάντα ότι “έκλεψε” αυτή την αγάπη.

Πολλοί παντρεμένοι υπόσχονται για χρόνια ότι θα χωρίσουν τη γυναίκα τους, ξέροντας πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν θα το κάνουν ποτέ. Το θέμα όμως είναι ότι αυτό το ξέρουν μόνο εκείνοι και φροντίζουν η ερωμένη να μην το μάθει ποτέ!


Που βρίσκεται η ευχαρίστηση στο να κρύβεσαι και να κοιτάς πάντα πίσω σου, από φόβο μην σε δει ο λάθος άνθρωπος; Υπάρχουν πολλοί που πρέπει ν’ αποφύγεις. Που είναι η άνεση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας όταν υπάρχει η συνεχής υπενθύμιση ότι το “παράνομο” ζευγάρι είναι στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι απατεώνων; Κάθε κομμάτι της ζωής τους επηρεάζεται από αυτή τη μυστική σχέση. Πρέπει να είναι πολύ επιλεκτικοί με τα μέλη της οικογένειας, τους φίλους, τις κοινωνικές συνευρέσεις, τα καταστήματα και τους κινηματογράφους. Υπάρχουν πολλά μέρη και εκδηλώσεις στις οποίες δεν μπορούν να παραστούν μαζί.


Το παράνομο ζευγάρι πρέπει να λέει ψέματα στην οικογένεια και στους φίλους τους όταν θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί. Ό,τι και να κάνουν θα είναι άδικο και κλεμμένο, σαν να είναι εγκληματίες. Αυτή είναι η ζωή εκείνων που απατούν, μια επιλογή που έκαναν μόνοι τους.


Για να κρατήσει την ερωμένη του υποχωρητική και κάτω από τον έλεγχό του, ο παντρεμένος, θα της πει ψέματα που γνωρίζει ότι εκείνη θέλει να πιστέψει ότι είναι αληθινά. Μπορεί να της πει ότι κοιμάται στον καναπέ ή ότι δεν κάνουν σεξ με τη γυναίκα του όπως μπορεί και να αθετήσει υποσχέσεις επειδή δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί πάνω από μία σχέση.


Αυτός που απατά, θέλει η ερωμένη του να νιώθει ότι είναι όλος δικός της. Επειδή είναι η “άλλη” γυναίκα και γνωρίζει τα ψέματα που λέει στην γυναίκα του, νιώθει ότι έχει το πάνω χέρι σε σχέση με τη σύζυγο του, που δεν έχει ιδέα. Παρ’ όλα αυτά, αυτός ο άνδρας προσπαθεί πολύ να βρίσκει ψέμματα και άλλες δικαιολογίες προκειμένου να κρατάει και την ερωμένη, στο σκοτάδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Survivor: Γνωστή ηθοποιός δηλώνει: "Τα είχα και εγώ με τον Βασάλο!" (photo)

Ουσιαστικά, παίζει αυτό το παιχνίδι για να ικανοποιήσει τον εαυτό του καθώς και η ερωμένη του, είναι ένα ακόμα από τα πιόνια του. Τα ψέματα γίνονται συνήθεια και το καθένα χρειάζεται ένα άλλο για να το υποστηρίξει, δημιουργώντας έτσι ένα ντόμινο που μπορεί να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους. Στο πίσω μέρος του μυαλού της ερωμένης, μπορεί να ξέρει τι συμβαίνει αλλά επαφίεται στη ψευδαίσθηση της ασφάλειας που της δίνει η άρνηση της πραγματικότητας.


Η ερωμένη δεν μπορεί να έχει τον παντρεμένο στη διάθεση της όποτε θέλει, κι αυτό γιατί εκείνος πρέπει να παριστάνει τον καλό πατέρα και σύζυγο, τόσο ώστε να εμποδίσει τη γυναίκα του να τον υποπτευθεί. Περιμένει από την ερωμένη να δείξει κατανόηση, επειδή έχει μάθει να περιμένει.

Στο κάτω κάτω, δεν είναι ο σύζυγός της, όσες φορές και να λέει στον εαυτό της ότι “Είναι ο άνδρας μου.” Θα περάσει μοναχικές γιορτές με κάποιες κλεμμένες στιγμές που θα μπορέσει να έχει μαζί του. Εάν είναι τυχερή, μπορεί να καταφέρει να πάει μαζί του σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι. Κατά τα άλλα, τον χρειάζονται στο σπίτι η γυναίκα και τα παιδιά του και δεν θέλει να διακινδυνεύσει να χάσει την οικογένεια του.


Μπορεί να μη μπορέσει να την δει σε ειδικές περιστάσεις, γι’ αυτό της στέλνει λουλούδια, δώρα και υποσχέσεις. Η “άλλη” γυναίκα θα περάσει πολλά μοναχικά βράδια επειδή εκείνος έχει στερέψει από δικαιολογίες για να απουσιάσει από το σπίτι.

Οι άλλοτε περιστασιακές διανυκτερεύσεις στο σπίτι της ερωμένης του, που ήταν βασισμένες στα ψέματα που έλεγε στη γυναίκα του, με τον καιρό σπανίζουν. Όταν καταφέρνει να της δώσει περισσότερο χρόνο, είναι τόσο ευτυχισμένη και μόνο που θα τον δεί, που η μοναξιά της σύντομα ξεχνιέται. Έτσι, συνεχίζει να αποδέχεται την κατάσταση και να υπομένει τις σπαταλημένες και κλεμμένες στιγμές της σχέσης τους.


Ναι υπάρχουν χαρούμενες στιγμές κατά τη διάρκεια του παράνομου δεσμού αλλά είναι συχνά σύντομες καθώς οι τύψεις -αργά ή γρήγορα-κάνουν την εμφάνιση τους. Αυτές, θυμίζουν στο απαγορευμένο ζευγάρι, περισσότερες φορές απ’ ότι θα ήθελε να το παραδεχτεί, ότι η σχέση αυτή δεν είναι σωστή. Περιστασιακά μπορεί και να το συζητούν. Αυτή η εμπειρία είναι συχνά ο κύριος λόγος που ο σύζυγος ή η ερωμένη θα κουραστούν από αυτή τη σχέση και θα τη τελειώσουν, κάποιες φορές έπειτα από πολλά χρόνια, αλλά συνήθως τα πρώτα 1 με 5 χρόνια.


Ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, δηλαδή εκείνοι που απατούν και καταλήγουν να παίρνουν διαζύγιο και να παντρεύονται τις ερωμένες τους. Τα ψέματα, τα κρυφά ραντεβού και τα μυστικά σταματάνε, προς μεγάλη ανακούφιση του ζευγαριού που έχει περάσει ίσως και χρόνια, παίζοντας κρυφτό. Αυτή η ανακούφιση όμως, εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ένα ακόμα διαζύγιο, αν ο ένας υποπτεύεται ή απατάει (ξανά) τον άλλον, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται.


Δεν πρέπει να κάνεις σχέση με παντρεμένο, γιατί:


1. Δεν σέβεσαι τον γάμο του.
2. Ακόμη και αν γίνεις γυναίκα του, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να τον απατήσεις ή να σε απατήσει.
3. Είναι εξουθενωτικό να προσπαθείς να κρύψεις την παράνομη σχέση διότι στερείς από τον εαυτό σου την ελευθερία σου.


4. Οι πιθανότητες να έχετε κάποιο μέλλον μαζί είναι πολύ λίγες.
5. Πιθανόν να σε χρησιμοποιήσει για να έχει “και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.”
6. Μπορεί να μην είσαι η μόνη ερωμένη του και να σε απατάει χωρίς τύψεις επειδή δεν είσαι γυναίκα του.


7. Μπορεί να μη σε εμπιστευθεί ποτέ ακριβώς επειδή έκανες σχέση με παντρεμένο.
9. Θα χάσεις τον χρόνο σου και ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου, που δύσκολα θα μπορέσεις να ανακτήσεις αργότερα.


10. Θα βλάψεις σοβαρά την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή σου.


11. …άρα , με λαβωμένη αυτοεκτίμηση, θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να βρεις έναν άνθρωπο να σε αγαπά και να σε σέβεται.


Το παραπάνω άρθρο δεν έχει σκοπό να σε κρίνει. Φυσικά η τελική επιλογή είναι δική σου.

Πάντα υπάρχει και η αντίθετη γνώμη!

Πηγή: singleparent.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share