Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χώρισες; Αυτά είναι τα 8 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό!

23 Μαΐου 2017 20:14
Χώρισες; Αυτά είναι τα 8 λάθη που δεν πρέπει να κάνεις μετά από έναν χωρισμό!

«Όχι εγώ, ένας φίλος μου». Αυτή η φράση μπορεί να περιγράψει όλα τα παρακάτω λάθη που δεν έχω κάνει εγώ άρα δεν είναι προσωπικές εμπειρίες. Εντάξει, μερικά όντως τα έχουν κάνουν φίλοι μου και κάποια άλλα ίσως τα έχω σκεφτεί εγώ και τα έχω αποφύγει ή έχω πέσει μέσα σε αυτά. Ξέρω, όμως, ότι δεν πρέπει να τα κάνεις γιατί δεν βγάζουν πουθενά.

Λάθος 1ο: Το μεθυσμένο μήνυμα Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πίνεις ένα ποτό για να ηρεμήσεις, να διασκεδάσεις και άλλα τέτοια. ΑΛΛΆ! Να ξέρεις ότι όταν πιεις το «παραπάνω ποτό», ένας άλλος εαυτός θα ξυπνήσει και θα πάρει το κινητό σου και θα του στείλει μήνυμα. Γι’αυτό ή εξαφάνισε τον αριθμό του από το κινητό σου ή κόψε το ποτό. Ή άσε το κινητό σου σπίτι πριν βγεις, όπως έκανε πρόσφατα μια φίλη μου πριν πάει στον Μαζώ. Σοφή κίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Φωτογραφίες-Ντοκουμέντο! Δείτε τι έκανε ο Σάκης Ρουβάς στην παραλία των Διασήμων και των Μαχητών πριν την προβολή του επεισοδίου στην τηλεόραση!

Λάθος 2ο: Θυμάσαι τον πιο πρώην σου Πριν χωρίσεις, τα είχες και με έναν άλλον που επίσης χωρίσατε. Σωστά; Ε, αυτόν τον πιο πρώην μην τον θυμηθείς τώρα. Είναι εύκολο να του στείλεις μήνυμα, είναι αναζωογονητικό ίσως, αλλά πρόσεχε λίγο μην πληγώσεις αυτόν επειδή εσένα σε πλήγωσε ένας άλλος. Δεν φταίει σε κάτι ο γλυκούλης. Οπότε καλύτερα, αν το σεξ με άλλον μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον χωρισμό, μην πας στα παλιά, στα εύκολα. Βρες κάποιον καινούργιο, φλέρταρε σε ένα bar.

Λάθος 3ο: Να κάνεις παρέα με τους φίλους του πρώην σου Αν ο συνδετικός σου κρίκος με κάποιους ανθρώπους ήταν ο πρώην σου, δεν έχει κανένα νόημα να τους προσεγγίσεις ξανά, τώρα που χωρίσατε, θέλοντας να σε συμπαθήσουν και να πουν ένα καλό λόγο στον πρώην. Ή ακόμα χειρότερα, είναι τραγικό να κάνεις παρέα μαζί τους πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα τον συναντήσεις κι αυτόν τυχαία. Γιατί αν τον συναντήσεις τυχαία και δε θέλει να σε δει, τελικά θα πληγωθείς περισσότερο γιατί θα το καταλάβεις στη μούρη του. Ή, ακόμα χειρότερα, στη συμπεριφορά του. Άρα, εσύ τους φίλους σου, αυτός τους φίλους του.

Λάθος 4ο: Το ρίχνεις στο φαγητό Το βαρύ φαγητό άλλωστε προκαλεί δυσπεψία και άλλα τέτοια που μόνο τη διάθεση δε σου φτιάχνουν. Αν είναι να το ρίξεις κάπου «έξω» διατροφικά, φάε καμιά σοκολάτα που έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες που βελτιώνουν τα επίπεδα φαινυλαιθυλαμίνης, τρυπτοφάνη που αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και επίσης σε καφεΐνη, σελήνιο, μαγνήσιο και φλαβονοειδή που προκαλούν τόνωση και ενισχύουν με τον τρόπο τους την καλή διάθεση. Την παραπάνω πρόταση την γκούγκλαρα.

Λάθος 5ο: Η έντονη δραστηριότητά σου στα social media Τι πρόβλημα! Λοιπόν, άκου με καλά: Μπορείς να κάνεις το απλό delete ή hide ή block. Κι αν σε πει κομπλεξικό, μικροπρεπή κλπ μη σε νοιάξει. Εσύ δε θα τον βλέπεις μπροστά σου άρα θα ηρεμήσεις. Απ’την άλλη, αν θες να δείξεις ανωτερότητα διατηρώντας τη φάτσα του στους social friends σου πρόσεξε μη σου γυρίσει τούμπα. Πρόσεξε, δηλαδή, μην φρικάρεις κάθε φορά που ανεβάζει κάτι γιατί δεν γυρίζει ο κόσμος γύρω σου και δεν τα κάνει όλα απλά για να τα δεις εσύ. Επίσης, κι εσύ μην κάθεσαι και γράφεις στάτους με υπονοούμενα, μην ανεβάζεις «περνάμε τέλεια» φωτογραφίες για να δει και να ζηλέψει. Άλλωστε, πριν, όταν περνούσατε μαζί πραγματικά τέλεια, δεν τον μοιραζόσασταν με όλη τη γη. Και να ξέρεις ότι ο πρώην σου δε νοιάζεται όσο νομίζεις. Αν νοιαζόταν, δε θα ήσασταν πρώην.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Survivor - Να πού θα γίνει εν τέλει ο μεγάλος τελικός! Είναι ελληνικό νησί, αλλά δεν φαντάζεστε ποιο...

Λάθος 6ο: Γίνεσαι stalker του Μην μπαίνεις στο facebook profile του κάθε μισή ώρα. Μην τον βάλεις στους close friends στο facebook για να βλέπεις κάθε του δραστηριότητα. Δεν έχει και νόημα άλλωστε. Ότι; Πόσταρε ένα τραγούδι; Και; Έκανε σχόλιο σε κάποιον; Ε και; Σου πέφτει λόγος; Εδώ δεν τα ‘χετε καν, ό,τι θέλει θα κάνει. Κι εσύ αν συνεχίσεις το stalking το μόνο που θα κάνεις είναι να μην τον ξεπεράσεις ποτέ.

Λάθος 7ο: Ρίχνεις τα standards σου απλά για να τον «ξεπεράσεις» Μετά από έναν χωρισμό θα ζητήσεις λογικά το ριμπάουντ. Τον επόμενο που θα βρει στόχο (στην καρδιά σου) μετά την αποτυχία (=χωρισμό). Πρόσεξε, όμως. Μη βγεις σε ένα μπαρ, σου την πέσει ένας μέτριος για τις προτιμήσεις σου και απλά πας μαζί του γιατί «θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον πρώην», όπως ίσως σου πει η φίλη σου. Δεν έχει νόημα γιατί όταν ξυπνήσεις με την μπαλαλάικα/άσχημο/βαρετό γκόμενο τότε θα το μετανιώσεις διπλά και θα θεοποιήσεις μέσα σου τον πρώην. Που ποτέ μην ξεχνάς ότι αν ο πρώην σου ήταν τόσο καλός, δε θα είχατε χωρίσει ποτέ. Όποιος κι αν αποφάσισε τον χωρισμό.

Λάθος 8ο: Ικετεύεις να γυρίσει πίσω Δεν βοηθάει κανέναν η pathetic συμπεριφορά. Ούτε εσένα που θα την βιώσεις ούτε εκείνον που θα την εκλάβει ως παρακάλι και θα σε πει «τρελή» και «κολλημένη». Δεν βοήθησε κανέναν η κλάψα. Αν πριν χωρίσετε του είχες μιλήσει, τους είχες εξηγήσει τι δεν σου αρκεί και θες να το αφήσετε, δεν μπορείς μετά να λες ότι θες να είστε πάλι μαζί. Επίσης, αν εσύ που «έδινες λίγα» αποφασίσεις να ξαναγυρίσεις, κάν’το όταν είσαι σίγουρος πως θέλεις να δώσεις αυτά τα «περισσότερα» που σου ζητούσε. Μην ταλαιπωρηθείς, όμως, δεν είσαι και αναγκασμένος να τα δώσεις. Απλά σεβάσου ό,τι σου είπε και μην επικοινωνήσεις λέγοντας απλά αστειάκια και αδιάφορα πράγματα Επικοινώνησε πάλι όταν είσαι σίγουρος πως θέλεις να ξαναβρεθείτε και να περάσετε ωραία, όπως περνούσατε.

Πηγή: idiva.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share