Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ραγδαίες αλλαγές για το Facebook: Θα γίνει συνδρομητικό; Τι σχεδιάζει ο Zuckerberg!

Συνεχίζονται οι εξελίξεις!

5 Μαΐου 2018 20:05
Ραγδαίες αλλαγές για το Facebook: Θα γίνει συνδρομητικό; Τι σχεδιάζει ο Zuckerberg!

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τόσο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ όσο και η γενική διευθύντρια Σέριλ Σάντμπεργκ εκθείαζαν τα πλεονεκτήματα της δωρεάν πρόσβασης, η οποία δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει πλουραλισμός. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κοινωνικό δίκτυο όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων. Από την άλλη, βέβαια, δεν είναι και το μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Επέστρεψε ο Στέλιος Κρητικός στην Ελλάδα! Η πρώτη φωτογραφία από το αεροδρόμιο!

Στις πρόσφατες καταθέσεις του στο Κογκρέσο, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ άφησε το ενδεχόμενο συνδρομής ανοικτό, λέγοντας ότι «πάντοτε μία από τις εκδοχές του Facebook θα είναι δωρεάν». Πολλοί εργαζόμενοι στην εταιρεία αμφισβητούν αν θα πρέπει η Facebook να διαθέτει χώρο για πολιτικού περιεχομένου διαφημίσεις. Συν τοις άλλοις, πολλοί χρήστες κλείνουν τους λογαριασμούς τους στo Facebook, εξαιτίας των πολλών διαφημίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το προηγούμενο έτος, η εταιρεία είχε έσοδα 41 δισ. δολαρίων από τις δραστηριότητές της. Σχεδόν στο σύνολό τους αυτά προέρχονταν από την πώληση διαφημίσεων που συνδέονταν με τις προτιμήσεις των χρηστών. Κατά το πρόσφατο παρελθόν, η Facebook είχε κάνει έρευνα αγοράς για να διαπιστώσει αν οι χρήστες-πελάτες της ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν συνδρομή για τις υπηρεσίες της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θες να κάνεις ταξίδια και να πληρώνεσαι; - Αυτή είναι η ιδανική καλοκαιρινή δουλειά για σένα!

Η απάντησή τους ήταν πως αν γινόταν κάτι τέτοιο, η Facebook θα αποδεικνυόταν άπληστη, περιμένοντας να κερδίσει από κάτι που διεκήρυττε πως θα παρεχόταν δωρεάν. Τίποτε δεν μένει ίδιο, βέβαια. Στο παρελθόν δεν θα σκεφτόταν να προβεί σε αξιολόγηση των ειδησεογραφικών ομίλων με κριτήριο την αξιοπιστία τους, ούτε όμως και να επιτρέψει την ψηφοφορία υπέρ ή κατά ενός σχολίου.

Πηγή: topontiki.gr

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share