Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αναφιώτικα: 4 στέκια για ποτό στην πιο κινηματογραφημένη γειτονιά

Θα τα λατρέψετε!

12 Δεκεμβρίου 2020 10:50
Αναφιώτικα: 4 στέκια για ποτό στην πιο κινηματογραφημένη γειτονιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας, τα Αναφιώτικα, ένας μεσημεριανός καφές ή ένα βραδινό ποτό στα γραφικά αυτά τραπεζάκια είναι ότι καλύτερο για να χαλαρώσεις και να περάσεις όμορφα.

Αναφιώτικα

Ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά της σκάλας στη Μνησικλέους, τα “Αναφιώτικα“. Όπου θα απολαύσετε ζεστά ροφήματα, καφέδες , αλλά και φαγητό για όλες τις ώρες, πρωινό, μεζεδάκια για να συνοδεύσετε το ουζάκι ή το κρασάκι σας, σαλάτες και γλυκά. Στον εσωτερικό χώρο δεσπόζει το μεγάλο τζάκι, ιδανικό για να απολαύσετε το βράδυ ποτό σας αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες στα σκαλάκια είναι ότι πιο ρομαντικό.


Βρεττός

Στην περαντζάδα της Κυδαθηναίων πολύχρωμα μπουκάλια στολίζουν αυτό εδώ το ιστορικό αποστακτήριο (το παλαιότερο της πόλης) και σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές ενώ απολαμβάνεις μπράντι, λικέρ, ούζο, τσέρι, πίπερμαν, μαστίχα, κίτρο ή κάποιο άλλο υπέροχο απόσταγμα. Εντυπωσιακή και η ποικιλία του σε ωραιότατα κρασιά και ποτά. Η χαμηλή μουσική συμπληρώνει την όμορφη ατμόσφαιρα του ποτοπωλείου.

Γιασεμί

Η πρώτη εικόνα και το πρώτο όνομα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη «Πλάκα» κι όχι άδικα. Το γραφικό καφέ-μπαρ έχει φωτογραφηθεί και αναφερθεί τόσες φορές που είναι δύσκολο να μην πιάσουμε θέση στα τσίγκινα τραπεζάκια του, ή στα μαξιλαράκια που βγάζει στα σκαλιά ή στον (ημι) εξωτερικό του χώρο για κρασάκι ή ποτό με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Κιμωλία


Αυτό το γλυκύτατο café «κρύβεται» στο στενάκι της Υπερείδου, στις παρυφές της Πλάκας, μία ανάσα από το Σύνταγμα, και έχει έναν αρτιστίκ εσωτερικό χώρο, ένα νοσταλγικό πίσω δωματιάκι για πιο πριβέ ποτό και λίγους πάγκους στον πεζόδρομο για να απολαύσουμε τα ωραία ροφήματα, την σπιτική sangria και τα φθηνά ποτά του.

 

Υπηρεσίες

Ροή ειδήσεων

Share