Πρωτοράκι – Γιαγιά Κούκου: Το απόλυτο γαστρονομικό «δίδυμο» του Περιστερίου που θα γίνει το νέο σου στέκι!

Πήγαμε στο «Πρωτοράκι – Γιαγιά Κούκου» και το Περιστέρι απέκτησε το νέο μας στέκι!
Ήταν Παρασκευή βράδυ, μια από εκείνες τις νύχτες που η πόλη σφύζει από ζωή και το μόνο που θέλεις είναι να βρεις ένα μέρος να χαλαρώσεις με την παρέα σου. Μετά από συζήτηση, καταλήξαμε σε μια πρόταση που άκουγα εδώ και καιρό: το «Πρωτοράκι – Γιαγιά Κούκου» στην οδό Πελασγίας 7 στο Περιστέρι. Η περιέργεια ήταν μεγάλη, καθώς το μαγαζί φημιζόταν για τον διπλό του χαρακτήρα, και έτσι πήραμε την απόφαση. Και ήταν η καλύτερη επιλογή.
Δύο χώροι, δύο εμπειρίες: Μία κουζίνα, δύο επιλογές
Αυτό που μας έκανε εντύπωση με το που φτάσαμε ήταν το πόσο διαφορετικοί, αλλά και πόσο αρμονικοί, ήταν οι δύο χώροι. Μπορείς να διαλέξεις να κάτσεις είτε στο «Γιαγιά Κούκου» είτε στο «Πρωτοράκι». Εμείς διαλέξαμε το «Πρωτοράκι», έναν χώρο που μας θύμισε κάτι από παραδοσιακό καφενείο. Η ατμόσφαιρα ήταν παρεΐστικη, με γέλια και φωνές να γεμίζουν τον χώρο. Η μουσική ήταν ακριβώς όπως έπρεπε για να μας φτιάξει τη διάθεση, με τους ρυθμούς να μας παρασύρουν.
Αν θέλετε κάτι πιο ήσυχο, το «Γιαγιά Κούκου» είναι η ιδανική επιλογή, με τη vintage διακόσμηση να σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι στο σπίτι της γιαγιάς σου.
Γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις, με μια μοντέρνα πινελιά
Εκείνο όμως που μας κέρδισε από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν το φαγητό. Το μενού είναι ένας ύμνος στη μαμαδίστικη κουζίνα, αλλά με μια μοντέρνα και δημιουργική προσέγγιση. Αποφασίσαμε να πάρουμε διάφορα πιάτα για τη μέση, για να δοκιμάσουμε λίγο από όλα, και όλα ήταν πραγματικά εξαιρετικά.
Η τηγανιά κοτόπουλο με κρέμα φέτας και πιπεριές ήταν μια αποκάλυψη. Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και η κρέμα φέτας του έδινε μια απίστευτη γεύση που μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Το κοντοσούβλι κοτόπουλο με πλιγούρι ήταν επίσης εξαιρετικό. Καλοψημένο, ζουμερό και με μια γεύση που σε έκανε να θες κι άλλο.
Αυτό όμως που μας έκανε να αναφωνήσουμε «αυτό είναι το καλύτερο πιάτο!» ήταν ο πεϊνιρλί μουσακάς. Μια ευρηματική και νόστιμη εκδοχή του κλασικού πιάτου που θα μας μείνει αξέχαστη. Δεν ήταν το μόνο όμως, γιατί η πατατοσαλάτα με τραγανό αυγό, καπνιστό μπέικον και φασολάκια μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! Ήταν τόσο νόστιμη που πραγματικά θα μας μείνει αξέχαστη.
Το συμπέρασμα: Ένας «παράδεισος» για τις αισθήσεις με live μουσική
Η εμπειρία μας στο «Πρωτοράκι – Γιαγιά Κούκου» ήταν κάτι παραπάνω από ένα απλό δείπνο. Ήταν μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδύασε γεύση, ατμόσφαιρα και μουσική. Είναι ένα μαγαζί που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι πολλά για να προσφέρεις κάτι ξεχωριστό. Πέρα από το εξαιρετικό φαγητό, το «Πρωτοράκι – Γιαγιά Κούκου» προσφέρει και μια πολύ καλή μουσική εμπειρία. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για χαλάρωση και διασκέδαση, ενώ κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Πέμπτη, το μαγαζί φιλοξενεί live μουσική, προσδίδοντας μια μοναδική ενέργεια στον χώρο.
Εάν λοιπόν ψάχνεις το επόμενο στέκι για την παρέα σου, δοκίμασε το «Πρωτοράκι – Γιαγιά Κούκου». Θα μας θυμηθείς!
Τηλέφωνο: 21 0577 1109
Διεύθυνση: Πελασγίας 7, Αθήνα 121 31
Από το Περιστέρι στην Κύθνο: Η «Γιαγιά Κούκου» ταξίδεψε στις Κυκλάδες!
Τα καλοκαίρια μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους λάτρεις της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας και σε κυκλαδίτικο νησί, καθώς το «έτερον ήμισυ» του «Πρωτορακίου», η θρυλική «Γιαγιά Κούκου», άνοιξε τις πόρτες της στη Χώρα της Κύθνου. Το αγαπημένο στέκι του Περιστερίου, γνωστό για την ποιότητα και τη φιλική του ατμόσφαιρα, ταξίδεψε στις Κυκλάδες για να μυήσει το κοινό του νησιού στους γαστρονομικούς του θησαυρούς.
Η «Γιαγιά Κούκου» έφερε μαζί της το ίδιο πνεύμα και την ίδια φιλοσοφία που την καθιέρωσαν στην Αθήνα: ανεπιτήδευτη, σπιτική κουζίνα με μοντέρνες πινελιές, σε έναν χώρο που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Με το χαρακτηριστικό της στιλ, η «Γιαγιά Κούκου» προσέφερε στους επισκέπτες της Κύθνου μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας τοπικά προϊόντα με τις αγαπημένες συνταγές που την έκαναν διάσημη.
Η παρουσία της «Γιαγιάς Κούκου» στην Κύθνο αποδεικνύει ότι η ποιότητα, η ζεστασιά και η αυθεντικότητα δεν γνωρίζουν σύνορα. Η μεταφορά της επιτυχημένης αθηναϊκής συνταγής σε ένα κυκλαδίτικο νησί ήταν μια κίνηση-έκπληξη που βρήκε θερμή ανταπόκριση από το κοινό. Το εστιατόριο κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στέκια του καλοκαιριού στην Κύθνο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ξεχωριστή εμπειρία.
Instagram: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
Facebook: ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ