Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

4+1 αγαπημένα μαγαζιά για να απολαύσετε το κρασί σας

Το Athensmagazine.gr προτείνει

29 Φεβρουαρίου 2024 08:14
4+1 αγαπημένα μαγαζιά για να απολαύσετε το κρασί σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη υπόθεση το κρασί για αυτό το λόγο το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά στην Αθήνα που θα βρείτε τις πιο πολλές ποικιλίες και σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι. Ωστόσο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε και μερικά αγαπημένα μαγαζιά με αυλές στο κέντρο της Αθήνας για να απολαύσετε το ρόφημά σας.

Vintage wine bar&bistro

Το Vintage είναι ένα μπαρ κρασιού μπιστρό που ανήκει και λειτουργεί από τους εστιάτορες Iza & Panos Kyriazis. Το ζευγάρι είχε επιστρέψει στην Αθήνα το 2013 μετά από χρόνο που αφιερώθηκε στα Ιωάννινα (όπου είχαν οικογενειακό εστιατόριο) και ήθελε να αναδημιουργήσει κλασικό μπιστρό στην καρδιά της ιστορικής Αθήνας με μεγάλη ποικιλία κρασιών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες.

Info: Μητροπόλεως 66-68, Αθήνα 10563

Heteroclito cave & bar a vin

Ένας προορισμός κρασιού στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπου μπορεί κανείς να γνωρίσει και να δοκιμάσει τον ελληνικό αμπελώνα και τις ελληνικές μάρκες κρασιού. Ακολουθήστε τις διαδρομές κρασιού σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύψτε τις καλύτερες από όλες τις τοπικές ποικιλίες - γνωστές, διάσημες, ειδικές, σπάνιες, διαφορετικές, μοναδικές και άγνωστες - δοκιμάστε ένα ποτήρι κρασί από Έλληνες παραγωγούς, βρείτε τις αγαπημένες σας ετικέτες μεταξύ γνωστών εμπορικών σημάτων και επεκτείνετε οι ορίζοντες του κρασιού σας δοκιμάζουν κρασιά από νέους, πολλά υποσχόμενους παραγωγούς που προτείνουν νέες εμπειρίες κρασιού.

Info: Φωκίωνος 2, Αθήνα 10563

Oinoscent

Στο κελάρι μας θα βρεις παλιές χρονιές από σπουδαία ελληνικά κρασιά που μπορούν να απογειώσουν οποιοδήποτε κρεατικό σταθεί δίπλα τους!

Info: Βουλής 45-47, Αθήνα 10557

Caravin wine bar

Καραβάνι και κρασί, οίνος και ταξίδι. Τρεις γυναίκες, παθιασμένες με το κρασί και τα ταξίδια , έδωσαν στο κοινό τους όραμα μορφή. Caravan και wine και εγένετο Caravin!

Το φωτεινό και σπιρτόζικο μπαρ που άνοιξε τις...κάνουλες πριν μερικούς μήνες προς χαρά των οινόφιλων, σερβίρει τα προϊόντα οινοπαραγωγών, από ελληνικούς αμπελώνες. Οι εκλεκτές ετικέτες συνοδεύονται από έναν ευέλικτο κατάλογο κατάλογο γεύσεων.

Info: Ακάμαντος 11, Θησείο

Τα καλύτερα wine bar: Caravin wine bar

Paleo

Μια παλιά αποθήκη καπνών έχει μετατραπεί σε ένα άκρως ατμοσφαιρικό wine bar – διατηρώντας όμως την ιδιαιτερότητα και την ταυτότητα του χώρου. O σομελιέ, δημιουργός και ιδιοκτήτης, Γιάννης Καϋμενάκης έχει προσθέσει πάνω από 360 ετικέτες, από περιοχές όπως η Νότια Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και φυσικά από τους ελληνικούς πλούσιους αμπελώνες.

Στον κατάλογο -πέρα από αρκετά πιάτα για να συνοδέψεις το κρασί σου- θα βρεις ετικέτες που τιμολογούνται ελάχιστα πάνω από την τιμή λιανικής πώλησης, αλλά και άλλες πιο premium, σπάνιες και κατ’επέκταση πιο ακριβές επιλογές.

Info: Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

undefined

 

Ροή ειδήσεων

Share