Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

4+1: Τα καλύτερα καφέ στο Κουκάκι

Πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφτείτε!

25 Μαΐου 2021 10:59
4+1: Τα καλύτερα καφέ στο Κουκάκι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Κουκάκι είναι από τις λίγες αυθεντικές γειτονιές που έχουν απομείνει, µε την έννοια της αυτάρκειας, των κατοίκων που καλημερίζονται, που επικοινωνούν, που συνυπάρχουν. Η καθημερινότητα κινείται εδώ σε άλλους ρυθμούς, πιο χαλαρούς...

Ποδήλατα, παρέες που αράζουν στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, τουρίστες που ανακαλύπτουν μια «κρυμμένη» πλευρά του κέντρου! Έτσι λοιπόν το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα μαγαζιά αυτής της γραφικής συνοικίας προκειμένου να απολαύσετε τον καφέ σας ή το ποτό σας. Παράλληλα δείτε τα καλύτερα καφέ της Αθήνας για να απολαύσετε το ρόφημα σας με θέα.

Blues Brothers

Ιδιαίτερος χώρος που λούζεται στο φυσικό φως μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες, συνδυάζει τις χάρες του παραδοσιακού καφενείου με το μοντέρνο ύφος της εποχής. Το εσωτερικό του λιτό και νεανικό, με σήμα κατατεθέν τους Blues Brothers, οι οποίοι διακρίνονται μέσα από μια επιβλητική ξύλινη κατασκευή, και όλο το σκηνικό "φωνάζει" ότι έχει φτιαχτεί με προσωπικό μεράκι και χειροποίητες λεπτομέρειες.

Info: Φαλήρου 53, Αθήνα 117 42

Blues Brothers

Cafe Valparaiso

Σε έναν από τους πιο γραφικούς πεζόδρομους της περιοχής, έκανε την εμφάνισή του το Valparaiso, ένα μικρό cafe που το χαρακτηρίζουν η ανεπιτήδευτη απλότητα, ο σεβασμός στην αισθητική και η αυθεντική διάθεση επικοινωνίας. Μετά τη διαμόρφωση ενός μικρού συνοικιακού καταστήματος, ο μακρόστενος χώρος µε τις vintage πινελιές, το μωσαϊκό και τη χαρακτηριστική αισθητική - αποτέλεσμα προσωπικής επιμέλειας - µας υποδέχεται σε άκρως φιλική ατμόσφαιρα και ύφος που αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία του εµπνευστή και ιδιοκτήτη, Μάριου.

Ο εκλεκτός καφές kudu (όλες τις ώρες!), τα επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα ψαγμένα ξένα ακούσματα, οι εκθέσεις νέων καλλιτεχνών και, πάνω απ’ όλα, το παρεΐστικο κλιμα το κατατάσσουν στα αγαπημένα στέκια!

Info: Γ. Ολυµπίου 7, Κουκάκι, Τ. 211 4084623

undefined

Καφενείο η "Αυλή"

Η Αυλή µε τις πολύχρωμες καρέκλες, τις ζωγραφιές, την οικεία ατμόσφαιρα και τον χώρο που παραπέμπει σε σπίτι, µε art και vintage πινελιές, είναι ένα all day cafe bar που έχει καθιερωθεί ως προορισμός στο Κουκάκι. Το success story έχει ως εξής: τρεις φίλοι, ο Τάσος, ο Κυριάκος και ο Κώστας, έφτιαξαν ένα χώρο µε παρεΐστικη και άκρως φιλική ατμόσφαιρα , ποιότητα υπηρεσιών –από τον καφέ μέχρι τα εξαιρετικά αποστάγματα και τις εκλεκτές ποικιλίες–, προσιτές τιμές, ροκ κυρίως μουσική και άλλους ψαγμένους ήχους, και έκαναν την Αυλή από τα πιο αγαπημένα στέκια στην περιοχή!

Info: Γ. Ολυµπίου 4, Κουκάκι Τ. 211 4051412

undefined

ΜΠΕΛ ΡΕΫ

Ακριβώς πριν τον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, στο ισόγειο ενός γωνιακού κτηρίου, είναι ένα ευρύχωρο και ψηλοτάβανο σνακ µπαρ µε στοιχεία παραδοσιακού καφενείου, αλλά και σύγχρονα, µε mix & match κοινό που αγαπά την επικοινωνία... Το πρωτότυπο όνομά του είναι «κληρονομιά» από το συνεργείο αυτοκινήτων που βρισκόταν εκεί και οι έξι φίλοι-συνέταιροι αποφάσισαν να το κρατήσουν, μαζί µε την παλιακή ταμπέλα πάνω στην οποία αναγράφεται.

Info: Φαλήρου 88 & Γ. Ολυµπίου, T. 213 0326450

undefined

Lotte

Παστέλ χρώματα, vintage αντικείμενα και μια παραμυθένια ατμόσφαιρα σας περιμένει στο Κουκάκι. Με άρωμα Γαλλίας το café-bistro ξεχωρίζει στην κρυμμένη γωνιά του και υποδέχεται τους επισκέπτες για καφέ, τσάι, βότανα, χειροποίητα γλυκά, σπιτικές τάρτες και πίτες υπό τους ήχους jazz και blues μουσικής αλλά και παλιά ελληνικά λαϊκά. Μη χάσεις τα ζεστά και κρύα cocktail που σερβίρει το βράδυ.

Info: Τσάμη Καρατάσου 2, Ακρόπολη, Τ. 211 4078639

undefined

 

Ροή ειδήσεων

Share