Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

4 ιστορικά μαγαζιά στο Μοσχάτο για μεζέ, που θα γίνουν στέκια σας

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

4 Μαρτίου 2024 10:09
4 ιστορικά μαγαζιά στο Μοσχάτο για μεζέ, που θα γίνουν στέκια σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Ο νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς», λέει ένα λαϊκό ρητό και με αφορμή αυτή τη φράση θέλω να μείνω στο γεγονός, ότι εκτός από τα νέα μαγαζιά, που φυσικά αναβαθμίζουν την πόλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα παλιότερα μαγαζιά, με ιστορία χρόνων, που όντως «είναι αλλιώς», καθώς προσφέρουν μια εμπειρία που σου βγάζει ζεστασιά και μια γλυκιά νοσταλγία.

Παρακάτω, θα σου αναφέρω 4 μαγαζιά για μεζέ στο Μοσχάτο, τα οποία έχουν ιστορία πολλών χρόνων και φυσικά ξέρουν πολύ καλά τι θα πει μεζές!

Με την ευκαιρία ανακάλυψε που να πας για Μεξικάνικο στο Κέντρο της Αθήνας.

Το Δέντρο

Στρ. Μακρυγιάννη 145-147, Μοσχάτο

Τηλέφωνο: 698 479 4824

Το «Δέντρο», είναι ένα όμορφο μαγαζί στο Μοσχάτο που απέκτησε το όνομά του τόσο από το τμήμα του δέντρου που βρίσκεται συναρμολογημένο στο εσωτερικό του όσο και για το γεγονός ότι αποτελεί ένα χώρο που δεν σταματάει να εξελίσσεται και να εκπλήσσει.

Το εσωτερικό του θυμίζει μικρό δάσος και πρόκειται για έναν όμορφο και χαλαρό χώρο, ιδανικό για να απολαύσετε ποτάκι, ρακόμελα, μπύρες και κουβέντα.

Παράλληλα, στον χώρο οργανώνονται κατά διάστημα live με μουσική και εκθέσεις.

Το Δέντρο, Μοσχάτο

Το Δίχτυ Ουζομεζεδοπωλείο

Μεταμορφώσεως 80, Μοσχάτο

Τηλέφωνο: 210 4821917

Το «Δίχτυ» βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1996 και πλέον είναι ένα από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία στο Μοσχάτο.

Πρόκειται για ένα ζεστό, οικογενειακό μαγαζί στο οποίο θα βρεις παραδοσιακά ψαράκια, όπως καλαμαράκια, γαρίδες ψητές, ξιφία, σαρδέλα ψητή, χταπόδι ψητό καθώς και άλλες νόστιμες λιχουδιές όπως κολοκυθοκεφτέδες και χόρτα.

Το Δίχτυ Ουζομεζεδοπωλείο

Κρητικό Κέντρο Ομαλός

Πειραιώς 68, Μοσχάτο

Τηλέφωνο: 210 5621642

Η ιστορία του μαγαζιού ξεκινά από το 1973, όταν ο Εμμανουήλ Πατεράκης από τα Σκουλουδιανά Κισσάμου Χανίων, δημιούργησε ένα κρητικό στέκι σε έναν υπόγειο χώρο με έντονα Κισσαμίτικα στοιχεία που ονόμασε «Ομαλός».

Από το κέντρο αυτό είχαν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα της Κρητικής Μουσικής όπως ο Κώστας Μουντάκης, ο Κων/νος Παπαδάκης (Ναύτης), ο Μιχάλης Κουνέλης, ο Ζαχαρίας Μελεσσανάκης, ο Πέτρος Καρμπαδάκης, ο Βασίλης Κατσαμάς και πολλοί ακόμα σπουδαίοι μουσικοί.

Το 1981 ο «Ομαλός» μεταφέρθηκε στην Λεωφόρο Θηβών 283. Σήμερα συνεχίζει να προσφέρει υψηλή ποιότητα σε ότι αφορά την Κουζίνα την περιποίηση και την Κρητική Μουσική στην οδό Πειραιώς 68.

Κρητικό Κέντρο Ομαλός

Τα Κανάρια

Κανάρη 119, Μοσχάτο

Τηλέφωνο: 210 9422119

Τα «Κανάρια» είναι μια ιστορική ψαροταβέρνα καθώς λειτουργεί από το 1950 και προσφέρει νόστιμους και γευστικούς ψαρομεζέδες.

Ο χώρος είναι vintage και αναλλοίωτος στα χρόνια, καθώς δεν έχει προστεθεί ούτε μια σύγχρονη πινελιά.

Η ασβεστωμένη αυλή με τη συκιά που βγάζει βασιλικά και το πυκνό άγριο κλήμα, δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα χωριό στην εξοχή.

Στο εσωτερικό στέκεται μια φωτογραφία του κ. Γιώργου που ξεκίνησε το μαγαζί μαζί με την κ. Νικολέτα και το πέρασαν στα παιδιά τους, στους δύο γιους τους, ενώ τώρα συνταντάμε εκεί και τα εγγόνια τους.

Ένα μαγαζί, με μεγάλη ιστορία!

Τα Κανάρια στο Μοσχάτο

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share