Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

4+1 μαγαζιά για κρασί στο κέντρο της Αθήνας

Για μια υπέροχη οινική εμπειρία!

15 Απριλίου 2024 09:45
4+1 μαγαζιά για κρασί στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση", είχε πει ο Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, για το ποτό που αγαπά ολόκληρος ο πλανήτης, που εμπνέει χιλιάδες καλλιτέχνες και αποτελεί την καλύτερη παρέα σε γιορτές αλλά και λύπες.

Το Athensmagazine.gr, έκανε την έρευνα του και εντόπισε 5 μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, για μια υπέροχη οινική εμπειρία.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 5 μαγαζιά στην Αθήνα για ζεστή σοκολάτα και κέικ.

Manouka

Ερμού 46, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0324 1814

Το είναι το roof top του μικρού ξενοδοχείου Utopia, το οποίο θα αγαπήσεις αν είσαι λάτρης του κρασιού.

Τα κρασιά επιμελείται ο sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος και η λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 100 διαφορετικές ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, γνωστές και πιο άγνωστες, από Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά και Αγιωργίτικο μέχρι Σκλάβα και Πετρουλιανό.

Παράλληλα, τα πιάτα με έμπνευση από την ελληνική κουζίνα συνδυάζονται υπέροχα με το κρασί σου.

Oinoscent

Βουλῆς 45-47, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0322 9374

Το Oinoscent είναι το πρώτο wine bar της Αθήνας που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2008 και έγινε σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του κρασιού.

Τον Μάιο του 2012 μετακόμισε απέναντι για να επεκτείνει τον χώρο και το κελάρι του, το οποίο φιλοξενεί πλέον περισσότερες από χίλιες διαφορετικές ετικέτες κρασιών από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, η ομάδα προηγμένων σομελιέ μπορεί να σας πει τα πάντα για τα διαφορετικά κρασιά και να σας καθοδηγήσει σε μια νέα οινική εμπειρία.

Warehouse CO2

Υπερείδου 1, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0324 7048

Το Warehouse αγαπάει το κρασί, γι' αυτό μπορείτε να βρείτε αφρώδη κρασιά από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, μπορείτε να δοκιμάσετε τα συνοδευτικά μικρά πιάτα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με έμφαση στην ποιότητα.

Vintage Wine Bar & Bistro, Σύνταγμα

Μητροπόλεως 66, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 3029 6570

Το Vintage Wine Bar είναι ένα άκρως εμπνευσμένο vintage wine bar στην Αθήνα, το οποίο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο των κρασιών και σε ταξιδεύει μέσα από μια τεράστια γκάμα ετικετών, τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον ξένο αμπελώνα.

Μπορείτε να συνδυάσετε το κρασί σας με διαλεκτά τυριά και αλλαντικά, καθώς και με τα προσεγμένα πιάτα του εστιατορίου.

Brunello

Λουκιανού 21Β, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0724 8889

Το Brunello είναι ένα μοντέρνο κλασικό ιταλικό εστιατόριο κρασιού ανοιχτό για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Στο μαγαζί θα βρείτε χειροποίητα ζυμαρικά και πιάτα από την Ιταλία με τα καλύτερα υλικά.

Το κρασί και το φαγητό είναι τα δύο στοιχεία που όταν συνδυάζονται μπορούν να μετατρέψουν ένα καλό γεύμα σε μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία.

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share