Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το “Εκείνο” είναι... εκείνο το cafe – bar των Εξαρχείων που θα κάνεις στέκι!

Για όλες τις ώρες της μέρας!

15 Ιανουαρίου 2024 09:49
Το “Εκείνο” είναι... εκείνο το cafe – bar των Εξαρχείων που θα  κάνεις στέκι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δευτέρα πρωί, η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας, η μέρα που όλοι γύρω σου κυκλοφορούν σαν υπνωτισμένοι, αναζητώντας μια γουλιά καφέ για να... “ανοίξει το μάτι”, όπως λένε. Στην ίδια ακριβώς κατάσταση και εγώ, αγουροξυπνημένη και κολλημένη στην κίνηση του κέντρου.

Κάπου ανάμεσα σε διμοιρίες των ΜΑΤ, έργα του Μετρό και εξαγριωμένους οδηγούς κατάφερα και έστριψα στην οδό Μπενάκη και ότου θαύματος να βρω και ένα υπέροχο μαγαζί που θα με “προμήθευε” με την απαραίτητη δόση καφεΐνης που τόσο πολύ χρειαζόμουν.

Όση ώρα περίμενα να ετοιμαστεί ο καφές μου παρατηρούσα εξονυχιστικά το μαγαζί. Υπέροχο, λιτό, κομψό, με ένα βιομηχανικό σχεδιασμό απόλυτα ταιριαστό με το στυλ της συνοικίας των Εξαρχείων και μια περιρρέουσα καλλιτεχνική ατμόσφαιρα. Και έτσι ασυναίσθητα άρχισα να ρωτάω διάφορα για το μαγαζί. Σίγουρα θα ξαναπήγαινα στο “Εκείνο”! Πόσο χαρακτηριστικό όνομα; Σίγουρα δεν το ξεχνάς!

Το “Εκείνο”, λοιπόν, άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του καλοκαιριού με οικοδέσποινα την Ανδριανή, πρόσχαρη, χαμογελαστή και ευγενέστατη. Μου έδωσε όσες πληροφορίες χρειάστηκα και με ενημέρωσε γύρω από την ιστορία, το στήσιμο αλλά και το vibe που αποπνέει το μαγαζί. Μιλάμε για ένα ξεκάθαρα καλλιτεχνικό στέκι μιας και όλο το προσωπικό του καταστήματος είναι ηθοποιοί.

Το “Εκείνο” είναι... εκείνο το cafe – bar των Εξαρχείων που θα κάνεις στέκι!

Απ' ότι μου είπε το αρχικό της πλάνο ήταν να σερβίρει μόνο ποτά και cocktails και η λειτουργία του καταστήματος ήθελε να είναι αποκλειστικά απογευματινές - βραδινές ώρες. Ωστόσο κάποιοι φίλοι την έπεισαν να συμπεριλάβει και τον καφέ, και όχι απλά το σκέφτηκε, το αποφάσισε κι έβαλε μια από τις καλύτερες εταιρείες καφέ. Αναφέρομαι, φυσικά, στην εταιρεία Mrs Rose που από την πρώτη κιόλας γουλιά φέρνει στο στόμα σου έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων από λουλούδια, φρούτα, σοκολάτα και καραμέλα!

Το μάτι μου πέφτει πάνω σε ένα φωτιζόμενο διαφημιστικό της Aperol που κοσμεί το διακριτικό πατάρι του καταστήματος και δεν γινόταν να μην ρωτήσω τι γίνεται τα βράδια στο “Εκείνο”. Τα βράδια, λοιπόν, το μαγαζί παίρνει άλλη διάσταση, φοράει τα καλά του, βάφεται και διασκεδάζει μέχρι η διασκέδαση να χαρακτηριστεί
“ξεφάντωμα”. Μια κάβα με βασικά ποτά έχει κάθε μαγαζί που σέβεται τους πελάτες του. Τι γίνεται όμως με τα cocktails? Λατρεύω να δοκιμάζω νέες συνταγές και ακόμη περισσότερο τα signature cocktails κάθε μαγαζιού. Και για όσους βιαστούν να πουν πως τα cocktails είναι μόνο για το καλοκαίρι, εγώ είμαι εδώ για να σας διαψεύσω!
Τρανό παράδειγμα τα signature cocktails του “Εκείνο”.

Το “Εκείνο” είναι... εκείνο το cafe – bar των Εξαρχείων που θα κάνεις στέκι!

Για το τέλος, φυσικά, αφήσαμε το καλύτερο! Ο Τάσος, ο barman του καταστήματος είχε μια υπέροχη ιδέα να κατασκευάσει σφηνοπότηρα από πάγο και να δώσει τόσο στο μαγαζί αλλά και στα σφηνάκια συγκεκριμένα μια ιδιαίτερη ταυτότητα, δημιουργώντας έτσι μια ακόμη μοναδική πινελιά για το “Εκείνο”.

Επειδή, όμως, δεν ανήκουν όλοι στην κατηγορία των λάτρεων των δοκιμών δεν γινόταν να αφήσουμε απ’ έξω τα all time classic cocktails. Δοκιμασμένα και αγαπημένα! Negroni, Mojito, Margarita, Zombie και άλλα πολλά σερβίρονται σε υπέροχα ποτήρια με μίνιμαλ γαρνιτούρες και το πάρτι αρχίζει! Εσύ θα το χάσεις;

Πληροφορίες:

EKEINO Cafe Bar, Εμμανουήλ Μπενάκη 57, Εξάρχεια
Δευτέρα - Κυριακή: 08:00 – 02:00
Facebook: Ekeino Bar
Instagram: Ekeino

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share