Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

3 + 1: Αγαπημένα wine bars στην Αθήνα

Για τους λάτρεις του κρασιού!

2 Ιανουαρίου 2024 11:18
3 + 1: Αγαπημένα wine bars στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρασί, το ποτό που σε ταξιδεύει με τη γεύση του και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για διάφορους λόγους, συνοδεύει και ενισχύει ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών και μεσογειακών γεύσεων, από τις πιο απλές και παραδοσιακές ως τις πιο σύνθετες.

Μάλιστα, τα κρασί χρησιμοποιείται επίσης σε θρησκευτικές τελετές σε πολλούς πολιτισμούς ενώ το εμπόριο κρασιού είναι ιστορικής σπουδαιότητας για πολλές περιοχές.

Το Athensmagazine.gr, εντόπισε μερικά από τα καλύτερα wine bars, για να απολαύσεις το κρασί σου, που θα σε ταξιδέψουν.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε τα καλύτερα μαγαζιά για cocktail στον Χολαργό.

Heteroclito

Φωκίωνος 2, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0323 9406

Το Heteroclito αποτελεί, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα wine bar στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στο μαγαζί υπάρχουν πάνω από 200 ελληνικές ετικέτες, με έμφαση σε κρασιά όπου ακολουθήθηκαν ήπιες μέθοδοι καλλιέργειας και οινοποίησης, που στόχο είχαν να αναδείξουν τον πλούτο της ελληνικής γης.

Κάρολος

Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνο: 21 2106 5556

Μία κατάφυτη αυλή και τραπέζια από μάρμαρο και ξύλο συνθέτουν τον χώρο του "Κάρολου".

Στο μαγαζί θα βρεις μία κάβα με ετικέτες κρασιών από όλη την Ελλάδα. Ένα wine bar με υπέροχα πιάτα, με πρώτες ύλες που σέβονται την εποχικότητα και δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις για να συνοδεύσεις το κρασί σου.

Fabrica Café Vino

Φωκίωνος Νέγρη 57, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0866 8775

Στo Fabrica de Vino, θα βρεις πάνω από 500 ετικέτες κρασιού και δεν θα τις χρυσοπληρώσεις. Το οινόφιλο στέκι που γνωρίσαμε στα Εξάρχεια, ανοίγει από νωρίς για καφέ και πρωινό, και συνεχίζει με tapas και κάποια κύρια πιάτα που παντρεύονται με την εκτενή wine list.

BOBO winebar

Αναστασίου Ζίννη 36, Αθήνα

Τηλέφωνο: 21 0924 4244

To «ΒοBo – Βοheme bourgeois», βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του ’60 και κρατάει κάτι από την αύρα της στον χώρο του. Στο μαγαζί θα βρείτε μία λίστα με προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και τα νόστιμα συνοδευτικά.

 

Bars

Ροή ειδήσεων

Share