Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Είσαι κοκτεϊλάκιας; Τα 10 καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

Το Athensmagazine.gr σας πάει στα καλύτερα!

29 Μαρτίου 2023 09:56
Είσαι κοκτεϊλάκιας; Τα 10 καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Χωρίς καμία αμφιβολία τα cocktail bars αποτελούν πλέον το απόλυτο trend, καθώς οι τάσεις στην διασκέδαση της πόλης έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Ενδιαφέροντα στέκια και φρέσκιες ιδέες σας καλούν να τα εξερευνήσετε. Έτσι λοιπόν το AthensMagazine.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες επιλογές για να απολαύσετε το cocktail σας στην Αθήνα. Παράλληλα δείτε και τα καλύτερα μαγαζιά της Γλυφάδας για όλες τις ώρες της ημέρας.

Τ5

Πολυσυζητημένο hot spot, που, τέλη του 2014, έριξε ξανά τα φώτα στην Τσακάλωφ. Οι πιστοί θαμώνες του απολαμβάνουν στο πολύ ιδιαίτερο σκηνικό του μυρωδάτους καφέδες το πρωί, after office ποτά, αλλά και sushi ή άλλες γκουρμέ απολαύσεις, ενώ το βράδυ η διάθεση απογειώνεται, µε υποδειγματικά cocktails και mainstream ακούσματα.

Info: Τσακάλωφ 5, Τ. 210 3621776

Τα 10 α καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

Μinnie the Moocher

Αυθεντικό κλασικό bar εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης! Με "συνωμοτικό" σκηνικό που παραπέμπει σε νεοϋορκέζικη στοά και έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια, από το comfort μενού μέχρι την ενημερωμένη κάβα με premium ποτά και την classic cocktail list του, γράφει τη δική του ιστορία στον mainstream πεζόδρομο της Τσακάλωφ.

Όσο για τη μουσική υπόκρουση, εδώ θα ακούσετε πολύ ψαγμένες εκτελέσεις και σπάνιες διασκευές σε jazz, swing, soul και classic rock ακούσματα... που ξυπνούν αναμνήσεις!

Info: Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι Τ. 210 3641686

Τα 10 καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

Mayor

Από τις πιο πολυσυζητημένες downtown αφίξεις. Με τον αέρα ενός fashionable νεοϋορκέζικου hot spot, ξεχώρισε αμέσως με το design του. Η classy αισθητική, με το ξύλο και το μάρμαρο να κυριαρχούν, οι κρυφοί φωτισμοί και τα «διαστημικά» φωτιστικά στην οροφή εντυπωσιάζουν, ενώ τα βλέμματα τραβάει αναπόφευκτα πάνω της η επιβλητική μπάρα, που δημιουργεί ένα glamour σκηνικό, ιδανικό τόσο για after office drinks όσο και για casual dining!

Αναπάντεχη έκπληξη, δίχως άλλο, το καταπράσινο αίθριό του στο βάθος, σπάνιο για το Κολωνάκι, που έχει κερδίσει ήδη τον επιχειρηματικό κόσμο – και όχι μόνο!

Info: Πλατεία Φιλικής Εταιρίας 19, Κολωνάκι, Τ. 210 3648156

Τα 10 καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

GIN JOINT

Η φιλοσοφία, το όνομα, η διακόσμηση, η μουσική, τα ποτά που σερβίρει, όλα φέρνουν εικόνες από την αντίστοιχη εποχή, ενισχύοντάς μας την άποψη ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη μπαράκι που έρχεται απλώς να προστεθεί σ' αυτά της συγκεκριμένης δημοφιλούς πιάτσας στο κέντρο της Αθήνας.

Info: Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα 105 61

Τα 10 α καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

HOLY SPIRIT

Στο cocktail bar της Λαοδίκης στη Γλυφάδα, αφού χαζέψεις τις παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες και το mini cooper που κρέμεται στον τοίχο, θα απολαύσεις εξαιρετικά cocktails (από τον Xavier Μισαϊλίδη) στα χαρακτηριστικά πλαστικά ποτήρια!

Info: Λαοδίκης 41, Γλυφάδα 166 74

Τα 10 α καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

NOEL

Ένας από τους πιο γνωστούς μπαρτέντερς, ο Γιάννης Κοροβέσης, μας υποδέχεται μαζί με την ομάδα του στην στοά Κουρτάκη, σε ένα bar όπου κάθε μέρα είναι... γιορτή και συγκεκριμένα Χριστούγεννα. Signature cocktails και πολύ φιλική ατμόσφαιρα είναι σίγουρα από τα πιο δυνατά χαρτιά του Noel.

Info: Κολοκοτρώνη 59B, Αθήνα 105 62

Τα 10 α καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

THE CLUMSIES

Βραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα 50 cocktail bars του πλανήτη και talk of the town. Στην Πραξιτέλους λοιπόν, το bar που έχει στήσει ο Λέλος Γεωργόπουλος και η ομάδα εγγυάται σούπερ βραδιές στο κέντρο με τις απαραίτητες... μεθυστικές πινελιές του Νίκου Μπάκουλη και του Βασίλη Κυρίτση.

Info: Πραξιτέλους 30, Αθήνα 105 61

Τα 10 α καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

Beauty Killed the Beast

Σε έναν από τους ομορφότερους, γεμάτους νεοκλασικά πεζόδρομους του Μεταξουργείου (που έχει πολλούς, αν δεν το έχεις προσέξει, δεν το έχεις περπατήσει αρκετά) το Beauty Killed the Beast απλώνει τραπεζάκια από νωρίς για λαχταριστό brunch και λοιπά τσιμπολογήματα.

Το δυνατότερο χαρτί του, όμως, ήταν πάντα και παραμένουν τα κοκτέιλ του, κι αν δεν πιστεύεις εμάς θα σε πείσει μια δοκιμή ενός Cooper’s Flower, με Metaxa 5 αστέρων, λικέρ elderflower, φιστίκι και τόνικ, ή ενός Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας.

Info: Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362

Τα 10 α καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

Pop Up

Πάμε Πλατεία, που έλεγε και ο Τζίμης, γιατί στην Πλατεία απλώνει τα τραπεζάκια του το καλύτερο κοκτεϊλάδικο της Νέας Σμύρνης, που μας σερβίρει εδώ και χρόνια τα ξακουστά και κοσμαγάπητα κοκτέιλ του. Δυσκολευόμαστε κάθε φορά να διαλέξουμε από τις τόσες πολλές επιλογές που έχουμε.

Info: 25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 21 1213 7681

Τα 10 α καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

Kika

Ξακουστή για μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της άγριας αθηναϊκής δύσης, η Kika απλώνει τα τραπεζάκια της στον πολύβουο πεζόδρομο της Βεάκη και μας κακομαθαίνει με προτάσεις. Oι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€, ενώ να τονίσουμε ότι πολλά από τα κοκτέιλ της κυκλοφορούν και συσκευασμένα, σε φιάλες των 500 ml, για να τα απολαμβάνεις και σπίτι.

Info: Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι, τηλ.: 21 0573 7300

Τα 10 α καλύτερα cocktail bars της Αθήνας!

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share