Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

H DIAGEO με βλέμμα στο μέλλον για το Athens Bar Show 2021

Μην το χάσετε

9 Νοεμβρίου 2021 09:14
H DIAGEO με βλέμμα στο μέλλον για το Athens Bar Show 2021
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H Diageo θα βρίσκεται και φέτος με δυναμική παρουσία στο Athens Bar Show 2021, το οποίο φιλοξενεί για ακόμα μία χρονιά η Τεχνόπολη Αθηνών, στις 9 και 10 Νοεμβρίου. Στη φετινή έκθεση των bartenders η Diageo συμμετέχει με τρεις διαφορετικούς χώρους, τον θεματικό χώρο του World Class “Taste of the Future”, το bar του Tanqueray Sevilla και το Cîroc Vodka bar.

Ο Νίκος Γινάργυρος, ως World Class Winner για το 2021, έχει επιμεληθεί το concept του φετινού World Class χώρου , το οποίο φέρει τον τίτλο “Taste Of the Future”. Για τη φετινή χρονιά ο Νίκος Γινάργυρος επικεντρώνεται στις έννοιες του RE-ADAPT, RE-IMAGINE και RE-GENERATE. Τα δυο θεματικά bars του World Class προσφέρουν δυο διαφορετικές εμπειρίες.

Στο bar με θέμα “Inspire”, η bar σκηνή εμπνέεται και μαθαίνει από την κουζίνα και τη γαστρονομία, προσφέροντας την απόλυτη εμπειρία food & drink. Στο bar αυτό οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τον chef Θάνο Φέσκο, head chef του νέου εστιατορίου υψηλής γαστρονομίας στο ΚΠΙΣΝ, Delta Restaurant, καθώς και πρώην assistant head chef του 3 αστεριών Michelin, Geranium restaurant, ο οποίος θα βρίσκεται και τις δύο ημέρες του show, από τις 12.00 – 15.00 παρέα με τον Νίκο Γiνάργυρο. Τα προτεινόμενα σερβιρίσματα των δύο experts δημιουργήθηκαν από κοινού με σκοπό να προφέρουν ένα mini μενού γευσιγνωσίας βασισμένο στα serve του bar, έτσι ώστε οι επισκέπτες να ζήσουν μια ολοκληρωμένη food and drink εμπειρία με την παρουσία των reserve brands Cardhu 12y Whisky, Johnnie Walker Whisky και Tanqueray no.10 Gin. Οι επισκέπτες του συγκεκριμένου World Class bar θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους για να απολαύσουν μια multisensory εμπειρία επικεντρωμένη στα φρέσκα υλικά τα οποία έρχονται από τη φύση κατευθείαν στο πιάτο και το bar.

H DIAGEO με βλέμμα στο μέλλον για το Athens Bar Show 2021

Το bar με θέμα “Serve” στον χώρο του World Class θα προσφέρει την απόλυτη φουτουριστική εμπειρία στους επισκέπτες, μέσα από προσωποποιημένα serves. Συγκεκριμένα, κάθε επισκέπτης θα μπορεί να σκανάρει ένα QR code το οποίο θα τον οδηγεί σε ένα Quiz εξατομίκευσης, με σκοπό να μάθει ποιο serve από το bar menu του ταιριάζει. To bar αυτό θα έχει την παρουσία των reserve brands της Diageo, Johnnie Walker Whisky, Cardhu 12y Whisky και Tanqueray No. TΕΝ Gin.

H DIAGEO με βλέμμα στο μέλλον για το Athens Bar Show 2021

Για τους λάτρεις του Aperitivo, θα υπάρχει το bar για το νέο Tanqueray Sevilla Gin. Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 2 διαφορετικά serves εμπνευσμένα από το αρωματικό Tanqueray Flor de Sevilla Gin, το οποίο προσφέρει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ της μοναδικής γλυκόπικρης γεύσης των σεβιλλιάνικων εσπεριδοειδών και του πολύπλοκου βοτανικού αρωματικού χαρακτήρα του Tanqueray London Dry Gin.

«Αντίστοιχα όσοι αγαπούν το celebration culture της Αθήνας, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το bar της Ultra-Premium Cîroc Vodka. Στο bar αυτό θα μπορούν να απολαύσουν την ξεχωριστή, φρέσκια, απαλή και φρουτώδη γεύση της Cîroc Vodka, η οποία οφείλετε στα εκλεκτά γαλλικά σταφύλια και στις πέντε αποστάξεις, κάνοντάς τη το τέλειο συνοδευτικό για κάθε γιορτή μουσικής και μόδας!»

H DIAGEO με βλέμμα στο μέλλον για το Athens Bar Show 2021

Στο πλαίσιο των after events του Athens Bar Show, η Diageo θα υποστηρίξει τις συνεργασίες bars από διαφορετικά κοσμοπολίτικα σημεία.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 8/11

21:00 – 00:00

That’s Y Bar Cyprus vs. WC Greece Nick Ginargiros @ The Bank Job

Η ομάδα του That’s Y Bar από την Κύπρο έρχεται στο The Bank Job της για ένα guest bartending vs. World Class Winner 2021 Νίκο Γινάργυρο (by Johnnie Walker)

Τετάρτη 10/11

21:00 – 23:59

Locale Firenze, Italy @ Odori

Ένα περίτεχνο bar από την Φλωρεντία συναντιέται με το δικό μας Odori, παντρεύοντας το μοντέρνο bartending με την αισθητική αιώνων. (by Tanqueray No. TΕΝ Gin)

Τετάρτη 10/11

21:00 – 23:59

Ago Perrone, the Connaught Bar, #1 The World’s 50 Best Bars, UK @ The Clumsies, The Room

Ο bartender που έκανε διάσημο το πιο elegant σερβίρισμα Martini, ο Master Mixologist του Νο.1 World’s 50 Best Bars έρχεται στο The Clumsies. Η ιδιαίτερη προσέγγιση του στη φιλοξενία και το mixology, έχουν εδραιώσει την παγκόσμια φήμη του, μαζί με την κορυφαίο Connaught Bar του οποίου ηγείται από το άνοιγμά του το 2008. (by Johnnie Walker)

Τετάρτη 10/11

21:00 – 00:00

Candelaria Bar, France @ The Clumsies, The Basement

Ένα Μεξικάνικο Bar από την καρδιά του Παρισιού! Θεωρείται ένα από τα καλύτερα hidden gems της πόλης - είναι πραγματικά ‘hidden’ μιας και η είσοδός του είναι κρυφή. Η Κατρίνα και η ομάδα της έρχονται στο δικό μας The Clumsies, για να μας φτιάξουν φανταστικά κοκτέιλ με αγαύ(π)η. (by Johnnie Walker)

Τετάρτη 10/11

21:00 – 23:59

Gorilla Bar, Greece @ The Bank Job

Το motto του μαγαζιού, “Fine Drinking and Fun’ ταιριάζει απόλυτα με το mood των ημερών! Ένα από τα καλύτερα μπαρ της συμπρωτεύουσας έρχεται στην Αθήνα, στο αγαπημένο The Bank Job. (by Tanqueray No. TΕΝ Gin)

Κατά τη διάρκεια του Athens Bar Show θα πραγματοποιηθούν τα εξής σεμινάρια:

ΤΡΙΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:50 – 18:20 / STAGE A

Scotch Tapes by

Ervin Trykowski - New Age Scotch Diageo Global Brand Ambassador

Jena Ba - New Age Scotch Diageo Global Brand Ambassador

Ένας disco rave προβολέας που φέρνει στο προσκήνιο το σκωτσέζικο ουίσκι και το κάνει super cool. Η Jenna Ba και ο Ervin Trykowski, Diageo Global Ambassadors for New Age Scotch, θα σας τηλεμεταφέρουν σε όλη τη Σκωτία και θα σας παρουσιάσουν τα πιο σημαντικά πράγματα: ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΜΕΡΗ, ΓΕΥΣΕΙΣ και ΗΧΟΥΣ! Αυτό το session θα σας βοηθήσει να πείτε μαγικές ιστορίες μέσα από το επόμενό σας μενού. Ελάτε να γίνουμε διαγαλαξιακοί με αυτούς τους παιχνιδιάρικους αντιπρόσωπους του Σκωτσέζικου αβάν-γκαρντ, και ο ρυθμός συνεχίζεται.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

13:50 – 14:20 / STAGE 4

We Need To Talk: How the Bar Industry Can Drive Diversity & Inclusion by

Θοδωρής Πύριλλος - Cocktailian and Spirits Educator, Beverage director και co-owner της Barflies

Ηρώ Καλομοίρη - Reserve Brand Ambassador Diageo Hellas

Μπάμπης Καϊδαλίδης - Owner of Bar Academy, Leader of Bar Show

Αρμελίνα Αντωναροπούλου - Bar Manager 7 Jokers, Juan Rodriguez, Back Door

Δήμητρα Αντωνακοπούλου - Bar Manager Shamonette, Artisanal

Σε αυτό το πάνελ θα εξερευνήσουμε με τη βοήθεια διακεκριμένων καλεσμένων από το bar industry της Ελλάδας, που είτε αντιπροσωπεύουν, είτε έχουν ενστερνιστεί και προωθούν την κουλτούρα Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης/Ένταξης, τη σημαντικότητα και την αξία της. Θα συζητήσουμε ποια είναι η διαφορά που μπορεί να φέρει η πολυμορφία μίας ομάδας στο κλάδο μας και πώς ο συγκεκριμένος κλάδος μπορεί να αναπτυχθεί εφαρμόζοντας πρακτικά την Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη/Ένταξη.

17:50 – 18:20 / STAGE 4

Δομή της γεύσης μέσω της ανθρωπότητας by

Νίκος Μπάκουλης - Ιδρυτής The Clumsies, World Class Winner 2011

Νίκος Γινάργυρος - World Class Winner 2021, Συνιδιοκτήτης Porto Vecchio Bar

Οι άνθρωποι αλλάζουν, εξελίσσονται και τα bars αλλάζουν και εξελίσσονται μαζί τους. Η προσωποποιημένη εμπειρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα trend αυτή τη στιγμή, και η σύλληψη μιας συνταγής θέτει την ανάλυση του ανθρώπινου παράγοντα σαν ένα απαραίτητο βήμα. Αυτό το σεμινάριο θα εστιάσει στη βασική δομή σχεδίασης ενός μενού, αλλά ανάποδα. Να αναλύσουμε τον άνθρωπο πρώτα και να σεβαστούμε όλες του τις διατροφικές ιδιαιτερότητες, εάν έχει, με σκοπό τη δημιουργία ενός γευστικού προφίλ που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προτιμήσεις του.

Σχετικά με τη Diageo Hellas

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική λέξη γαία. Το όνομά μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin και το Baileys Creamy liqueur, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας. Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με:

Αναστασία Σταυρακάκη, Valuecom – 2103252103, Anastasia_stavrakaki@valuecom.gr

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share