Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

25 αυλές και ταράτσες στην Αθήνα για χαλαρό ποτάκι

Πρέπει να πας!

19 Οκτωβρίου 2023 09:26
25 αυλές και ταράτσες στην Αθήνα για χαλαρό ποτάκι

Το Athensmagazine.gr, έψαξε και βρήκε τις ωραιότερες αυλές και ταράτσες στην Αθήνα για χαλαρό ποτό και για όλα τα γούστα.

Τα τελευταία χρόνια, οι ταράτσες είναι must και αρκετοί τις αναζητούν για να πιούν το ποτό τους κάτω από τον αττικό ουρανό. Παράλληλα, διαβάστε τα 9 υπέροχα μέρη που μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας στην Αθήνα.

Ας δούμε τις 10 καλύτερες αυλές της Αθήνας παρακάτω:

Artisanal

Artisanal καφέ με αυλή στην Αθήνα

Με ντεκόρ της δεκαετίας του '50 και έναν καταπράσινο κήπο με ψηλά, σπάνια δέντρα που χρονολογούνται από τα τέλη του 1890 και μια όμορφη orangerie, το Artisanal στην Κηφισιά, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για ποτό, αλλά και φαγητό. Αν είσαι λάτρης των cocktails μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά που θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές.

Zambri

Zabri την Κηφισιά

Η πιο chic «ζούγκλα» της Αθήνας βρίσκεται στην Κηφισιά και όταν περάσεις την ξύλινη πόρτα του, θα ανταμειφθείς και με το παραπάνω γι' αυτή την επιλογή σου. Η γεμάτη άφθονα φυτά και φοίνικες αυλή σε συνδυασμό με τους κομψούς πολυελαίους, τους αναπαυτικούς καναπέδες, τις εντυπωσιακές πολυθρόνες και τα περίτεχνα πλακάκια συνθέτουν το πιο vintage καλοκαιρινό σκηνικό της πόλης. Αποτελεί must τώρα που ανοίγει ο καιρός για να απολαύσεις το κρασί με την παρέα σου ή μερικά από τα μοναδικά κοκτέιλ του καταλόγου του.

Balthazar

Το Balthazar στους Αμπελόκηπους

Η αυλή αυτού του νεοκλασικού στους Αμπελόκηπους είναι η πιο όμορφη επιλογή για τα βράδια του καλοκαιριού. Μπορείς ν' απολαύσεις το ποτό, το cocktail σου και να δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα.

Black Duck Garden

Black Duck Garden

Πρόκειται για μια όαση στην καρδιά της πόλης που προσφέρει υπέροχη φιλοξενία κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Ιδανική επιλογή για καφέ, ποτό και φαγητό αλλά και μια διαρκή έκπληξη.

Hide & Seek

Το Hide & seek στην Αθήνα

Ο ατμοσφαιρικός κήπος του Hide & Seek στο Χαλάνδρι μπορεί να βρίσκεται στην Κηφισιάς, αλλά όταν βρεθείς εκεί θα νομίζεις ότι είσαι σε κάποιο νησί.

Museum Café-Restaurant

To καφέ του Μουσείου Γουλανδρή

Σε ένα εκλεπτυσμένο περιβάλλον μέσα στα δέντρα και με minimal διακόσμηση, το Museum Café του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας προσφέρεται για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης στην καρδιά των βορείων προαστίων.

Fuga

Fuga στην αθήνα

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής αποτελεί - τα τελευταία χρόνια- ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη τους ζεστούς μήνες, με συναυλίες, events και εκθέσεις. Στο Fuga μπορείς ν' απολαύσεις γευστικότατο φαγητό, να απολαύσεις το κρασάκι σου ή ένα από τα ευφάνταστα κοκτέιλ του καταλόγου του.

Six D.O.G.S.

Six Dogs στην Αθήνα

Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια για καφέ και ποτό στο κέντρο. Οι φοιτητές του δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση, αφού προ καραντίνας διοργάνωνε πολλά events.

Piu Verde

Piu Verde στου Παπάγου

Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως... παράδεισο. Ψηλά δέντρα, λουλούδια και λιμνούλες συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για βόλτα με την παρέα ή το άλλο μας μισό για καφέ το απόγευμα ή ποτό το βράδυ.

Theory Bar & More

Theory Bar στην Αθήνα

Σε έναν από τους πολλούς πεζόδρομους του Χαλανδρίου, θα βρεις μέσα σε μια στοά, την υπέροχη αυλή του Theory. Αν και οι περισσότεροι το ξέρουν για το ανάρπαστο πρωινό του, αξίζει να δοκιμάσεις και την εξαιρετική λίστα με κοκτέιλ.

Hyde

Υπέροχη αυλή στην Αθήνα

Αν δεν ξέρεις που είναι, δύσκολα θα το βρεις, αφού είναι κρυμμένο στην καρδιά της Κηφισιάς. Στεγασμένο στο εσωτερικό ενός νεοκλασικού πέτρινου κτιρίου που χρονολογείται από το 1830, σερβίρει μερικά από τα πιο δημιουργικά κοκτέιλ των βορείων προαστίων.

Upupa Epops

Upupa στα Πετράλωνα

Πρόκειται για ένα από τα πιο vintage μαγαζιά που υπάρχουν στην Αθήνα και θα το βρεις στα Πετράλωνα. Μάλιστα, συχνά η διακόσμησή του γίνεται θεματική, όπου θα σε κάνει να ... «κολλήσεις» πίνοντας το αγαπημένο σου ποτό.

Μέντα

Η υπέροχη αυλή της Μέντας

Όταν περάσεις το κατώφλι της, αισθάνεσαι αμέσως οικεία. Λες και η καταπράσινη αυλή της είναι κάποιου συγγενή ή φίλου που ξέρεις χρόνια. Ομπρέλες, τραπεζάκια, μπάρες, διακριτικός φωτισμός και περίφραξη με δέντρα συνθέτουν το τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό για να απολαύσεις το κρασί ή το κοκτέιλ σου.

48 Urban garden

Urban Garden στην Αθήνα

Σε αυτόν το κήπο δεν θα ξέρεις πού να πρωτοκάτσεις: Στην τεράστια τετράγωνη μπάρα, πλάι στον βοτανόκηπο ή μήπως κοντά στο food truck σε περίπτωση που σε πιάσει πείνα; Ό, τι επιλογή και να κάνεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πιείς μερικά από τα πιο ευφάνταστα ποτά της πόλης.

MoMix

MoMix στο Γκάζι

Αν ψάχνεις ιδιαίτερα κοκτέιλ που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, το MoMix θα γίνει το στέκι σου! Εδώ θα βρεις κοκτέιλ σε μορφή ζελέ, ατμού, αφρού, αλλά και παγωτού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αυλή του με τα καταπράσινα δέντρα και την ξύλινη εξέδρα είναι ο ορισμός της «ανάσας δροσιάς» στο ασφυκτικά γεμάτο και καυτό κέντρο.

Ας δούμε τις καλύτερες ταράτσες με απίστευτη θέα:

A for Athens

A for με θέα την Ακρόπολη

Η πιο εντυπωσιακή ταράτσα της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη. Όταν άνοιξε για πρώτη φορά και οι φωτογραφίες έκαναν το γύρω των social media, όλοι αναρωτιόντουσαν που είναι. Από τότε, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει Αθηναίος ή τουρίστας που να μην έχει επισκεφθεί αυτή την ταράτσα. Μάλιστα, μέσα στην καραντίνα έκανε μια μικρή ανακαίνιση η οποία της πρόσθεσε ακόμα περισσότερο χαρακτήρα και σε περιμένει για να απολαύσεις τον Αττικό ουρανό και την μαγεία της πόλης από ψηλά.

Retire @ERGON House by the Clumsies

Ergon στην Αθήνα

Όταν το Ergon και το Clumsies, ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργήθηκε το Retire. Ένας minimal-boho χώρος, ο οποίος ταιριάζει τέλεια στην φιλοσοφία και των δύο συντελεστών. Η καντίνα του σερβίρει υπέροχα cocktails και ποτά ενώ μπορείς να δοκιμάσεις και τις μοναδικές δημιουργίες σε φαγητό, με προσωπικό αγαπημένο το hot dog του.

The Foundry Hotel

Foundry Hotel στο κέντρο της Αθήνας

Αυτό το ξενοδοχείο είναι ξακουστό όχι μόνο για την υπέροχη αισθητική του, αλλά και για την μοναδική του ταράτσα. Η χαλαρότητα που σου προσφέρει, η θέα του αλλά και όλο του το concept σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην καρδιά της πόλης. Ένα πικ νικ σε ταράτσα, το οποίο προσφέρεται σε παραδοσιακό καλάθι. Μία πίτσα βγαλμένη μόλις από τον φούρνο που βρίσκεται δίπλα σου και κρασιά που θα συνοδεύσουν τέλεια την στιγμή σου. Αυτά τα συστατικά αρκούν για να επισκεφτείς το Foundry.

Monk Grapes & Spirits

To Monk Grapes στο κέντρο της Αθήνας

Το Monk είναι το απόλυτο wine bar και θα το βρεις στην Αγίας Ειρήνης. Μπορεί να μην έχει θέα και η ταράτσα του να μην ξεπερνάει το ύψος των υπόλοιπων κτηρίων, αλλά θ' απολαύσεις το κρασί σου σε μια ατμοσφαιρική ταράτσα με καλοκαιρινή διάθεση. Θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε νησί, θα νιώσεις ότι είσαι σε διακοπές κι ας είναι απλά μια ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας.

BIOS

Η ταράτσα του Bios θα γίνει η αγαπημένη σου

Η ταράτσα που έκανε μόδα την ξαπλώστρα στο κέντρο της πόλης. Η ταράτσα του BIOS έχει σίγουρα κάποιους φανατικούς υποστηρικτές. Το μόνο σίγουρο είναι η θέα της είναι απίστευτη, η χαλαρότητα που προσφέρει μοναδική και ο κόσμος που μαζεύει βγαλμένος από κυκλαδίτικο νησί.

360

Η ταράτσα του 360 με θέα την Ακρόπολη

Η ταράτσα του 360 βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη. Μόλις βγεις από τον σταθμό στο Μοναστηράκι σε καλεί να την επισκεφθείς. Είναι τόσο κοντά που νιώθεις ότι αν απλώσεις το χέρι σου, ίσως ακουμπήσεις την Ακρόπολη.

Το Λοκάλι

To Λοκάλι είναι η πιο πρόσφατη ταράτσα

Η πιο πρόσφατη από τις ταράτσες είναι αυτή στο Λοκάλι, η οποία έχει χαλαρή διάθεση και εκπληκτική θέα στο φωτισμένο Αστεροσκοπείο στο Λόφο Νυμφών. Το Λοκάλι δεν μένει όμως μόνο στα ποτά, όπως μας έχει συνηθίσει, αλλά σου δίνει και επιλογές να τσιμπήσεις, ξεκινώντας από το κλασικό hot dog, και συνεχίζοντας με 3 τυλιχτά (με χοιρινό, κοτόπουλο ή vegan). Ανοίγει από τις 7 το απόγευμα και μέχρι τις 8 μπορείς να απολαμβάνεις τα cocktails και τα ποτά του σε προνομιακές τιμές.

Couleur Locale

Η ταράτσα του Couleur

Το Couleur Locale δεν είναι απλά μια ταράτσα. Είναι ένας πολυχώρος ο οποίος έχει έρθει στο κέντρο της πόλης για να σου προσφέρει το καλύτερο, στην καλύτερη ατμόσφαιρα. Η εντυπωσιακή του ταράτσα όμως, με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη είναι αυτή που το έχει κάνει διάσημο και σε έχει κάνει πολλές φορές να το ψάχνεις στα στενά του Μοναστηρακίου. Εκεί θα βρεις υπέροχα cocktails αλλά και μοναδικές επιλογές για φαγητό. Το βράδυ η ατμόσφαιρά του είναι μαγευτική.

Χοροστάσιον

Η ταράτσα του Χοροστάσιον

Η ταράτσα του Χοροστασίου σε ταξιδεύει απευθείας σε κάποια από τα νησιά μας. Μικρή, παιχνιδιάρα και πολύ χαλαρή, είναι ιδανική για να πιείς τα πρώτα σου ποτά στο κέντρο μόλις ο ήλιος πέσει. Μετά οι επιλογές πολλές, αλλά σαν την ταράτσα του Χοροστασίου ίσως να μην βρεις άλλη στο κέντρο της πόλης.

The Artist

Η ταράτσα του Artist

Το The Artist διαθέτει δύο ταράτσες στις οποίες μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμες γαστρονομικές δημιουργίες, αλλά και υπέροχα cocktails. Χαλάρωσε από την μοναδική του ατμόσφαιρα και χάζεψε την κλασική ταινία που παίζει στην πολυκατοικία απέναντι. Ανοιχτό και για brunch θα κολλήσεις με τις προτάσεις του. Αφήσου στην μαγεία της γεύσης του αλλά και στην απλότητα των δημιουργιών του και το The Artist θα γίνει και εσένα η αγαπημένη σου ταράτσα στο κέντρο.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share