Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα 5 must για ποτό στα Βριλήσσια

Πρέπει να τα επισκεφτείτε

15 Δεκεμβρίου 2023 08:41
βριλησσια για ποτό
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τα Βριλήσσια αποτελούν το νέο trend για τους κατοίκους των βορείων προαστίων κι όχι μόνο. Ειδικά το καλοκαίρι είναι από τα πιο δροσερά προάστια, με εύκολο πάρκινγκ και νέα μαγαζιά να ξεφυτρώνουν συνεχώς. Για βραδινό ποτό τα μπαρ είναι αρκετά αξιόλογα και εμείς έχουμε διαλέξει τα 5 καλύτερα που αξίζουν την προσοχή σου.

33 Squared - The Bar

33 βριλησσια για ποτό

Οι ιδιοκτήτες, Φώτης Φωτιάδης και Στέλιος Λάγιος -κι οι δύο με πείρα στο χώρο της διασκέδασης-, έχουν πιάσει τον παλμό κι έτσι κατάφεραν τα 33 τετραγωνικά τους να γίνουν talk of the town μέσα σε λίγους μήνες από τότε που άνοιξαν.

Cozy ατμόσφαιρα, εξαιρετικές μουσικές επιλογές, ποτό και τέλεια κοκτέιλς- δοκιμάστε το «πειραγμένο» Bloody Mary- αλλά και μερικά πολύ δυνατά πιάτα, αν πεινάσετε, έκαναν το λιλιπούτειο τους μπαράκι τους στέκι. Εδώ, επίσης, κάθε μήνα διοργανώνεται και μια εικαστική έκθεση, που κοσμεί τους τοίχους , οπότε αν είστε τυχεροί, δώστε προσοχή, γιατί συνήθως φιλοξενούνται ενδιαφέροντες δημιουργοί.

Cibo

cibo βριλησσια για ποτό

Ιδιαίτερα προσεγμένος χώρος με industrial στοιχεία και μια μεγάλη ξύλινη μπάρα για να απολαύσετε το ποτό σας στο μπαρ. Ανοίγει από τις 09:00 το πρωί για καφέ, το μεσημέρι αρχίζει να σερβίρει και φαγητό ενώ το βράδυ το κέφι ανάβει με mainstream μουσικές που επιμελούνται γνωστοί dj’s.

Αν πεινάτε, δοκιμάστε την τραγανή χειροποίητη πίτσα (ξεχωρίζει η πικάντικη με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, mozzarella, σαλάμι Spianata, σαλάμι cacciatore, πράσινη πιπεριά και mild Tabasco, αλλά και η ντελικάτη Capreze με μοτσαρέλα, πέστο, φρέσκια ντομάτα και ρόκα) , ενώ στον κατάλογο θα βρείτε πάνω από τριάντα πολύ δυνατά κοκτέιλς.

Homemade

Ένα από τα πιο παλιά café μπαρ της Πλατείας Αναλήψεως, σε λίγο κλείνει ένα χρόνο λειτουργίας υπό νέα διεύθυνση, ως Homemade. Με μια μυστική συνταγή για την πιο νόστιμη σπιτική λεμονάδα, τα προσεγμένα κοκτέιλ, τα φρέσκα γλυκά και τους περιποιημένους καφέδες που συνοδεύονται κυρίως από χειροποίητα σπιτικά κουλουράκια, σερβίρει από νωρίς το πρωί και μένει ανοιχτό μέχρι να αποχωρήσει και ο τελευταίος θαμώνας αργά το βράδυ. Αποτελεί σημείο συνάντησης πια, στη γνωστή γωνία της πλατείας για ποτό με με την παρέα.

Η Έλλη του Κλου

η έλλη του κλου βριλησσια για ποτό

Η Ελένη Νιτσόλα, εγγονή του Θανάση Κούλογλου που κάποτε είχε καφενείο στη Νέα Σμύρνη, δημιούργησε έναν κουκλίστικο all day μπαρ χώρο, με vintage αισθητική που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο, καταρχάς για να σερβίρει τα φοβερά χειροποίητα γλυκά της.

Στη συνέχεια, όμως, ο κατάλογος μεγάλωσε και πλέον περιλαμβάνει ποτό και ασυνήθιστα cocktails με σπιτικές μαρμελάδες και βότανα, αλμυρά πιάτα, καφέδες από εξαιρετικό χαρμάνι κι αψεψήματα.

Τις Παρασκευές και τα Σάββατα μπορεί να πετύχετε και κάποιο live από εναλλακτικά σχήματα της jazz και της soul.

Zentil

zentil βριλησσια για ποτό

Πολύ στυλάτο café-bar με «πράσινη» ανθισμένη οροφή, άνετους καναπέδες για να βουλιάζεις τα πρωινά, καλό espresso και ενημερωμένη μπάρα, με όλα τα είδη ποτών. Θα το συναντήσεις πολύ κοντά στην εκκλησία της Αναλήψεως, στην κεντρική πλατεία των Βριλλησίων. Στα plus οι lounge μουσικές το πρωί, που δίνουν τη θέση τους σε πιο δυνατούς ρυθμούς το βράδυ μετατρέποντας το Ζentil σε πρώτης τάξης στέκι για όλες τις ώρες.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share