Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα στέκια της Καλλιθέας: 4 ξεχωριστά μπαρ που αξίζουν την προσοχή σου

Θα τα λατρέψετε!

1 Οκτωβρίου 2020 06:15
Τα στέκια της Καλλιθέας: 4 ξεχωριστά μπαρ που αξίζουν την προσοχή σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Καλλιθέα θα τα βρεις όλα, για να μην ψάχνεσαι όμως σου έχουμε τα 4 καλύτερα καφέ - μπαρ για να απολαύσεις το ποτό σου το βράδυ με την παρέα και να περάσεις καλά.

Το μπαρ - Αμοργιανό πέρασμα

Τα όνομά του, τραγούδι, που είτε έχεις πάει στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου είτε όχι είναι πολύ πιθανό να έχεις σιγοτραγουδήσει κάποιο βράδυ σε ένα κυκλαδονήσι. Θα το βρεις στον πεζόδρομο του Ηλεκτρικού στην Καλλιθέα και πραγματικά θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε νησιώτικο σοκάκι. Μικρά τραπεζάκια και ξύλινες καρέκλες καφενείου, λευκό χρώμα και πέτρα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του χώρου που θα σου δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κυκλαδίτικο νησί και θα σου θυμίσουν διακοπές.

Στην αυλή του θα βρείτε το μπαρ με εξίσου κυκλαδίτικη αισθητική, ποτό, δροσερά κοκτέιλ και μουσικές σε ρυθμούς ροκ, φανκ και freestyle. Εδώ όμως παίζει πολύ συχνά και ζωντανή μουσική, από λαϊκά μέχρι... πανκ. Το στάνταρ ραντεβού είναι κάθε Κυριακή βράδυ μετά τις 10, και με ελεύθερη είσοδο.

Φυσικά, θα βρείτε χειροποίητη ψημένη ρακή και θα τη συνοδεύσετε με σπιτικούς νησιώτικους μεζέδες, φτιαγμένους με υλικά από την Αμοργό. Καλόγερος Αμοργού (κοκκινιστό μοσχαράκι με μελιτζάνα, ντομάτα και ξινομυζήθρα), κοτόπουλο μπίρας αλλά και χειροποίητη κρεατόπιτα είναι μερικά από τα πιάτα που θα βρείτε στο μενού. Tο MΠΑΡ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 5 το απόγευμα, ενώ το Αμοργιανό Πέρασμα από τις 10 το πρωί.

Estate

Ένα από τα πιο γνωστά καφέ- μπαρ της περιοχής με ποτό και υπέροχα κοκτέιλ. Μπορείς να πας να πιεις τον καφέ σου το πρωί και να κάτσεις και για ένα χαλαρό ποτό με τις υπέροχες μουσικές του, το βραδάκι. Σίγουρα θα γίνει ένα από τα στέκια σου στην Αθήνα.

North Café

Το North Café μπορεί να έχει σήμα την πυξίδα, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεσαι πυξίδα για να το βρεις. Αρκεί να κάνεις βόλτα στο κέντρο της Καλλιθέας και θα το δεις πάνω στην πλατεία. Ένα διώροφο κτίριο με ταράτσα για τους καλοκαιρινούς μήνες και έναν υπέροχο χώρο που θα φιλοξενήσει τις πιο όμορφες στιγμές σου από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Στο all day στέκι της Καλλιθέας θα βρεις ξεχωριστά πιάτα για το lunch break και, φυσικά, μια ατμόσφαιρα ιδανική τόσο για μεγάλες παρέες όσο και για πιο προσωπικές εξόδους. Όσο για τη βραδινή του πλευρά, η μεγάλη μπάρα, το ποτό και οι επιλογές ανάμεσα σε μια σειρά από κοκτέιλ είναι εκεί για να φροντίσουν τη διασκέδασή σου. Ήχοι funk, soul, jazz και blues συνοδεύουν το ποτό σου, ενώ τα Σάββατα είναι αφιερωμένα σε ελληνικά ακούσματα που σε ξεσηκώνουν μέχρι το πρωί.

Εδώ και εννιά χρόνια οι άνθρωποι του North Café φροντίζουν να ανανεώνουν συνεχώς τον χώρο και να προσφέρουν μια ενημερωμένη κάβα αλλά και τις καλύτερες ποικιλίες καφέ σε ένα ιστορικό σημείο που γίνεται σημείο αναφοράς στην Καλλιθέα!

Drunk Duck

Αν το όνομα «μεθυσμένη πάπια» σού θυμίζει σουρεαλιστικό παραμύθι για μεγάλους εμπνευσμένο από ταινίες του Tim Burton, τότε μάλλον βρίσκεσαι στο σωστό μέρος για να γίνεις μέρος αυτού του παραμυθιού. Το Drunk Duck είναι το διαφορετικό στέκι της Καλλιθέας που αλλάζει όσα ξέραμε για τα μπαρ της βραδινής μας διασκέδασης.

Τα συστατικά είναι απλά, αλλά ο συνδυασμός τους άψογος: ζεστός χώρος που σε κάνει να αισθάνεσαι θαμώνας ακόμα κι αν πηγαίνεις για πρώτη φορά, κοκτέιλ φτιαγμένα με μαεστρία και μουσικές που σε κάνουν να νιώθεις ότι η διασκέδαση έχει τον δικό της ρυθμό.

Η φιλική ατμόσφαιρα του Drunk Duck σε περιμένει από το πρωί για καφέ και νηφάλιες στιγμές, ενώ το βράδυ μεταμορφώνεται στο απόλυτο cocktail spot με happy διάθεση, ποτό και ακούσματα funk, soul και ροκ από τους DJs που εναλλάσσονται στα decks. Ο πλούσιος κατάλογος με τα κοκτέιλ θα σε απασχολήσει αρκετά, αφού θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα, ενώ το Drunk Duck διοργανώνει κάθε εβδομάδα τα πιο must parties που μαζεύουν κόσμο απ' όλη την Αθήνα.

Το Quinta party κάθε Τετάρτη με μουσικές από τα '80s σε γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και σε «σκουντάει» να χορέψεις, ακόμα κι αν δεν το είχες σκοπό. Όσο για τους φανατικούς των ελληνικών ακουσμάτων, το απογευματινό πάρτι της Κυριακής σε ξεσηκώνει, κλείνοντας το Σαββατοκύριακο με τον πιο fun τρόπο.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share