Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

5 elegant μπαρ στην καρδιά του Ψυχικού

Αξίζει να τα επισκεφτείτε!

29 Δεκεμβρίου 2021 08:15
ψυχικο μπαρ ποτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο όμορφο Ψυχικό τα βράδια γίνεται χαμός. Καλός και όμορφος κόσμος απολαμβάνει το ποτό του σε κάτι πολύ περισσότερο από ότι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε απλώς μπαρ. Μια βόλτα στα παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Gaspar

gaspar ψυχικο μπαρ ποτο

Ένα από τα πιο κλασικά, πλέον, μαγαζιά της περιοχής! Ένα all- day καφέ- μπαρ που μπορείς να πας από το πρωί και να δοκιμάσεις το απίθανο πρωινό του με έναν ωραίο καφέ, και να κάτσεις μέχρι αργά το βράδυ για ένα χαλαρό ποτάκι. Η διακόσμησή του θα σε κάνει να νιώσεις άνετα. Σίγουρα θα θέλεις να πας ξανά και ξανά!

Albion

albion ψυχικο μπαρ ποτο

Στην Ομήρου 4 σας περιμένει ένα μαγαζί που φημίζεται για το ωραίο του φαγητό και τα κοκτέιλ του. Βλέπετε αυτά τα δύο πάνε μαζί! Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε και την πλήρως ενημερωμένη λίστα με τα κρασιά, αλλά θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε τα υπέροχα φαγητά του με ένα δροσερό κοκτέιλ.

El Jiron

el jiron ψυχικο μπαρ ποτο

Η παλιά μονοκατοικία του ’30 που για χρόνια στέγαζε το Λωτό, από την άνοιξη του 2016 φιλοξενεί το νέο all day στέκι στον hot δρόμο του Νέου Ψυχικού. Ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών στο εσωτερικό με ξύλινα δάπεδα και αρ ντεκό φωτιστικά ενώ τους ζεστούς μήνες η καταπράσινη αυλή με το συντριβάνι και τους καναπέδες με τις πολύχρωμες μαξιλάρες δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στην εξοχή. Θα καθίσετε από το πρωί για καφέ, θα συνεχίσετε με λατινοαμερικάνικη και ισπανική κουζίνα και θα κλείσετε ιδανικά με ποτό κοκτέιλ στο μπαρ.

Finca Vigia

finca vigia ψυχικο μπαρ ποτο

Στη Finca Vigia, το σπίτι που έζησε στην Κούβα, ο Χέμινγουέι έγραψε το “Για ποιον χτυπάει η καμπάνα” και το “Ο γέρος και η θάλασσα”, δυο από τα κορυφαία του μυθιστορήματα. Ο χώρος που δημιούργησε ο Διονύσης Πολάτος σαν αναφορά στον συγγραφέα, είναι ζεστός, χαρούμενος, πολύχρωμος, με τα έθνικ και τα ρετρό στοιχεία, που σε μεταφέρουν σε ατμόσφαιρα Κούβας, την εποχή που ήταν ένα κοσμοπολίτικο μέρος. Η συλλογή από πάνω από 90 ρούμια δίνει ειδικό βάρος στο μπαρ.


Τα κοκτέιλ δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ανάλογα. Η λίστα εμπνέεται από αγαπημένα ποτά του Χέμινγουέι, με ελαφρές παραλλαγές. Επί κεφαλής, το δημοφιλές Papa Doble, με εξαιρετική αίσθηση ρουμιού, ένα κοκτέιλ κλασικό, πλούσιο και φρέσκο. Μας άρεσε πολύ και το Gambler’s Jazzy Crusta, ένα δυνατό κοκτέιλ με βάση το κονιάκ, αρωματισμένο βερμούτ και αφρό τσαγιού. Σπουδαίο ρόλο στα κοκτέιλ παίζουν εδώ τα home made blends και υλικά, που ανεβάζουν το επίπεδο των γεύσεων.

Dandy

dandy ψυχικο μπαρ ποτο

Βρίσκεται σχετικά απομονωμένο σε πεζόδρομο και με την πρώτη ματιά σε προσκαλεί να το μετατρέψεις σε στέκι για όλες τις ώρες. Είναι στιλάτο και όσο μικρό πρέπει ενώ μοιάζει με συνδυασμό γαλλικού wine bar και ιταλικού aperitivo. Εκτός από brunch και ωραίο καφέ με σπιτικά γλυκά, θα σας κερδίσει η wine list που ανανεώνεται συχνά αλλά και τα signature κοκτέιλ τα οποία θα απολαύσετε με τη συνοδεία lounge και τζαζ ήχων.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share