Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 μαγαζιά για να απολαύσεις το καφεδάκι σου στον Κεραμεικό

Εδώ θα περάσετε όμορφα!

16 Δεκεμβρίου 2021 06:47
κεραμεικο για καφε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαλαρά, εναλλακτικά και cult θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τα στέκια που ακολουθούν στον Κεραμεικό και μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν το στέκι της παρέας.

Tesla

tesla κεραμεικό για καφέ

Χιπστερομάγαζο, χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά και χωρίς πολύ σοβαρό λόγο. Είναι από τα πιο πολυσυζητημένα καφέ μπαρ της πόλης. Έχει ανοίξει από τον Σεπτέμβριο και βρίσκεται πάνω στην Πειραιώς. Χαρακτηριστικό του είναι το πελώριο λογότυπο της αεροπορικής εταιρίας ΑΕΡΟΦΛΟΤ με τα φωτεινά γαλάζια γράμματα πάνω από την (προερχόμενη από ολλανδική αντικερί) μπάρα. Φαίνεται και απ’ έξω. Tesla όμως το λένε, όπως το άλλο λογότυπο που θα δεις στον χώρο. Θα δεις και ένα της Ολυμπιακής. Θα πας από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για κουβέντα και ποτά. Έχει χαλαρή ατμόσφαιρα γενικά και αυτό το λες καλό.


Laatrac

latraac κεραμεικό για καφέ

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στέκια στην πόλη βρίσκεται στον Κεραμεικό και συναντάται πίσω από μία μεγάλη σιδερένια πόρτα. Μια αυλή με ξύλινα τραπέζια και μια μεγάλη ράμπα για τους λάτρεις του skate αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή. Ο λόγος για το Laatrac, ένα διαφορετικό στέκι του οποίου η φιλοσοφία περικλείεται στο τρίπτυχο eat, drink, skate.

Εκτός από την ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, όσον αφορά στο skate, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο brunch με γευστικές προτάσεις που σερβίρονται καθημερινά, ενώ διοργανώνει και επιτυχημένα events με djs.


Εξωστρεφής

εξωστρεφης κεραμεικό για καφέ

Στον πολυσύχναστο πλέον δρόμο του Κεραμεικού, ο νέος και τρίτος στην σειρά Εξωστρεφής συγγενεύει με τον γνωστό ως “downstairs” της Θεμιστοκλέους καθώς και με την καλοκαιρινή του εκδοχή στον λόφο. Στον χώρο του νέου καταστήματος η λογική παραμένει ίδια: ξύλινα τραπέζια, καλό φαγητό και χαλί ζωντανής ελληνικής μουσικής σε ένα κλίμα. Ευνοεί λοιπόν την συνάντηση μιας μεγάλης παρέας που θέλει να βάλει μεζέδες στη μέση και να μοιραστεί σε χαμηλά ποτήρια χύμα αλκοόλ.

Ο Εξωστρεφής του Κεραμεικού ανοίγει από νωρίς το πρωί σερβίροντας καφέ μαζί με ένα εναλλακτικό πρωινό που περιλαμβάνει ομελέτες με σύγκλινο ή παστουρμά, μιλφέιγ με ψητά λαχανικών, χορταστικές σαλάτες και γλυκές γεύσεις όπως τσίζκεικ και μπανόφι.

Κουζουλουμ

kouzouloum κεραμεικό για καφέ

Στην κρητική διάλεκτο, «Κουζουλός» θα πει τρελός. Στους τρελούς ρυθμούς της πόλης, ένα μαγαζί στον αριθμό 37 της οδού Πλαταιών στον Κεραμεικό θα σε τρελάνει ακόμα περισσότερο με τα γλυκά του. Το λέει άλλωστε και το όνομά του: «Κουζουλούμ». Ενα μαγαζί σαν ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι. Εκεί που θα χαλαρώσεις και θα «σε τρατάρουν» κάτι να σε γλυκάνει. Εκεί που θα πιεις το καφεδάκι σου παρεΐστικα, θα ξεκουραστείς. Με ιδιαίτερο μεράκι δημιουργήθηκε ένας χώρος με vintage αισθητική που οι μικρές του λεπτομέρειες σε κάνουν να το χαζεύεις.

 

Clubs & Bars

Ροή ειδήσεων

Share